smrček
|
Minilo je že kar nekaj časa od mojega poroda (vmes tudi težave z dostopom do interneta), vendar se počutim dolžno, da vam zaupam mojo porodno izkušnjo. Moj PDP je bil v torek 11.01., vendar ta dan se še ninič dogajalo, jaz sem še veselo okrog hodila, pa še na forum sem pisala, da še ni nobenih znakov. Naslednje jutro 12.01. ob 5.00 me zbudi rahel krč v trebuhu. To je bil prvi popadek, naslednji mu je sledil čez 5 minut in tako naprej. Zbudila sem mojega in mu povedala, da se je pa nekaj vendarle začelo. Brž v kopalnico urejat frizurco tam spodaj, saj nisem želela, da bi to urejali v porodnišnici, vmes smo pa že veselo dihali popadke, ki so bili redni na 4-5 minut. Glede na to, da do porodnišnice nimava daleč, sem še nekaj časa doma predihovala popadke, dokler se niso že vrstili na 3 minute. Moj me je okrog 9.00 odpeljal v porodnišnico CE. Sledil je sprejem in takoj CTG. Ob 10.00 sem že bila v porodni sobi. Potem je prišel moj dragi v tisti smešni uniformi. Pomagal mi je dihati in me spodbujal pri pritiskanju. Sam iztis otročka je trajal malce dlje, saj je bil naš pikec dobro rejen. :duda: Ko se je porajala glavica sem vedela, da je že večina poroda za menoj. Še enkrat sem pritisnila in ob 12.30 se je zgodil najlepši trenutek v mojem življenju :love: rodil se je najin sinček Gašper. Ko je ati prerezal popkovino so mi ga položili na trebuh, povem vam, to so najlepši občutki. Pozabiš, da je sploh kaj bolelo. Po porodu so me uredili in dobila sem še nekaj šivov. Med tem so Gašperja stehtali 3710g in 52cm dolžine. Potem smo vsi trije še nekaj časa počivali v porodni sobi 9nebesa. Moj dragi mi je bil v izredno vzpodbudo in nevem, če bi lahko rodila brez njega. Drugače pa porod ni noben bav,bav. Popadki bolijo, vendar če jih znaš pravilno predihovat, je dosti lažje. Jaz sem mislila, da bo vse skupaj dost bolj boleče. Na oddelku sva se počutila OK, sicer nekaj težav z pristavljanjem k dojki, potem pa se je s pomočjo prijaznega osebja tudi to uredilo. Četrti dan (nedelja) sva bila odpuščena domov. Doma sem lepo dojila, vendar se mi je leva dojka vnela. Dobila sem vročino in v nedeljo sem bila ponovno sprejeta v porodnišnico (pa komaj en teden sva bila doma:(( ). Nekaj dni sem dobivala antibiotik v žilo. Ko so bili izvidi boljši sva lahko šla domov. Sedaj lepo dojim in moj :duda: lepo papa. Danes ko to pišem je Gašper star tri tedne in dva dni, tehta pa že 4200g. Za konec se z Gašperjem zahvaljujeva najboljšemu atiju in osebju porodnišnice Celje, ki so se s skupnimi močmi trudili, da je bil porod zares lepo doživetje, in to se še splača ponoviti;). Hvala seveda tudi vam za vse nasvete in vzpodbude v času nosečnosti.:rozica::rozica::rozica::rozica: Gašper z mamico Ireno.
|