Pod peko (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Carovnica Mica -> Pod peko (22.3.2008 19:59:32)

A ima katera ta lonec in kako je zadovoljna z njim?Odločam se za nakup pa ne vem-verjetno je boljs da gremo v gostilno in se tam najemo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]




naja17 -> RE: Pod peko (22.3.2008 20:14:01)

Žal ga nimam, vendar če bi imela možnost ga kje uporabljat, bi si ga takoj nabavila... Hrana narejena pod peko, je nekaj najbolj okusnega... Je pa kar nekaj dela s tem, tako da je odvisno koliko se vam da... Morda je res lažje it v gostilno in se najest...




Balonchy -> RE: Pod peko (23.3.2008 7:11:13)

Če ga imaš kje uporabljat - si ga kupi!!!

Mi smo z njim noro zadovoljni...




Hope2 -> RE: Pod peko (23.3.2008 7:48:04)

Če imate hišo z vrtom, kjer lahko kurite ali če imate krušno peč ali zunanji kamin na drva, če imate kak vikend ali plac v naravi, kjer se lahko kuri, potem ga kupite, ker je to odlična zadeva. Lahko pečeš piščanca, svinjsko, jagnejčka, krompir in ostalo zelenjavo, hobotnico.... in je vse tako sočno, njami. 




želva -> RE: Pod peko (23.3.2008 9:04:52)

Kot so že napisale, NJAMI!




Barbs -> RE: Pod peko (24.3.2008 8:47:19)

Ne razmišljaj, ti samo kupi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]To je nekaj najboljšega, kar je človeštvo izumilo ( ok, mal pretiravam)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Res si moraš čas vzet, ampak, saj moraš tudi govejo juhco dat kuhat že zjutraj, če hočeš, da je dobra.
Mi pod peko pečemo vse živo; svinjino, jagnjetino, hobotnice.. nazadnje smo teletino. Pa zraven krompir v kosih. Teletino je mož dal v marinado ( čeprav ni potrebno, ker je itak mehka, bolj zaradi okusa) , pa smo lepo zložili, pa krompirček zraven... nato peko, ko je gotova,  postavimo kar na mizo, na leseno desko ( ponavadi pojemo v žur sobi v garaži, če je dovolj toplo pa seveda zunaj na vrtu) odkriješ pokrovko in njamiiiiiii. Boljšega mesa si ne znam predstavljat, krompir pa je tudi tako dober ( jaz ga trenutno ne jem, ker sem na die[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), da mi posode skoraj ni treba pomivati.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Če rabiš kak recept al pa kake finte ( npr. "kako vem, kdaj je pečeno" ali pa "kaj paše skupaj v peko" ali "začimbe za peko") ... reci.... Bom moža odvezala s ketne in bo kaj napisal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Carovnica Mica -> RE: Pod peko (24.3.2008 8:53:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

Ne razmišljaj, ti samo kupi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] To je nekaj najboljšega, kar je človeštvo izumilo ( ok, mal pretiravam)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Res si moraš čas vzet, ampak, saj moraš tudi govejo juhco dat kuhat že zjutraj, če hočeš, da je dobra.
Mi pod peko pečemo vse živo; svinjino, jagnjetino, hobotnice.. nazadnje smo teletino. Pa zraven krompir v kosih. Teletino je mož dal v marinado ( čeprav ni potrebno, ker je itak mehka, bolj zaradi okusa) , pa smo lepo zložili, pa krompirček zraven... nato peko, ko je gotova,  postavimo kar na mizo, na leseno desko ( ponavadi pojemo v žur sobi v garaži, če je dovolj toplo pa seveda zunaj na vrtu) odkriješ pokrovko in njamiiiiiii. Boljšega mesa si ne znam predstavljat, krompir pa je tudi tako dober ( jaz ga trenutno ne jem, ker sem na die[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ), da mi posode skoraj ni treba pomivati.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Če rabiš kak recept al pa kake finte ( npr. "kako vem, kdaj je pečeno" ali pa "kaj paše skupaj v peko" ali "začimbe za peko") ... reci.... Bom moža odvezala s ketne in bo kaj napisal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]



se toplo priporočam za vse ideje in navodila za uporabo-ga bomo pa naročiči-kamin mamo,jemo tud radi,....Sej ga ni treba odvezat-samo bližje računalnika ga spust[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 




Pauline -> RE: Pod peko (28.3.2008 13:38:34)

A si ga že kupila ?
Bi prosila za kakšen info...jaz bi tudi to imela...please !!!!!




ninataja -> RE: Pod peko (28.3.2008 21:11:59)

To je res tko tko tko njami njami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Fantova mami to pogosto naredi. Ona da mešano meso (teletina, govedina, svinjina), krompir, jabolka, korenje, paradižnik (svež in samo na pol prerezan), svežo baziliko, česen, čebulo... Začimbe res naredijo pravo peko.
Ima pa peki dveh velikosti - ena je tko za 4 ljudi, druga je pa ogromna - vsaj za 15 ljudi.




Anonimen -> RE: Pod peko (28.3.2008 21:13:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

To je nekaj najboljšega, kar je človeštvo izumilo ( ok, mal pretiravam)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Kar se hrane tiče res :).




Stran: [1]