tortilja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

pika74 -> tortilja (21.3.2008 22:16:47)

Ste že delale kdaj tortiljo?

Jaz sem jo že večkrat jedla zunaj. Zdaj sem si pa v sparu kupila oblate al kako se že reče... in ta vikend jo bom naredila. Imate kakšne ideje, kaj bi lahko dala noter za nadev?

Hvala.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

vesel -> RE: tortilja (21.3.2008 22:18:28)

jaz dam Wok zelenjavo inmalo piščančjih koščkov zravn!

lex -> RE: tortilja (21.3.2008 22:26:52)

jaz dam kar isto omako bolonjeze kot za špagete pa sir gor pol jo pa kar na pol preložim. nam je to ful dobro in moj Aleks sam celo poje, medtem ko ima s špageti ful probleme

vesel -> RE: tortilja (21.3.2008 22:49:08)

Imam eno prošnjo! zanima me kako se da nad nickom tist avatar npr,ko se pomaknes z misko na nick in vidiš na nicku kako se prikaže neka tabela in da vidiš koliko ima kdo otroke stare oz.koliko tednov ste noseče.

Prosim za pomoč!! HVALA!!

gaya24 -> RE: tortilja (21.3.2008 23:15:08)

Js mam pa en fajn recept za tortilije.

Za pribl. 10 tortilij

v ponev daš olivno olje in stisneš česen. To mal prepražiš in dodaš na koščke narezano 1 veliko zeleno papriko, 2 paradižnika. Malo kasneje daš še 1 konzervo rdeč fižola  in 1 manjšo konzervo koruze. Začiniš s čilijem (po okusu), soljo. V drugo posodo dam salso medium rdečo (jo imajo v trgovini tam ko tortilje) in 2 konzervi tune dam zraven not, to pogrejem, da je vroče, zraven stisnem še mal ketchupa.

Tortilije nato pogrejem v mikrovalovni in pol jih nadevam, najprej zelenjava in nato še salsa s tuno ter zavijem kot palačinko. Nadevam jih v pekač, čez naribam sir ali pa mozarello in dam v pečico da se sir stopi.

Krožnike(najboljši so malo večji-za pizzo) okrasim z rezinami paradižnika, malo zelene solate, koruzo, naribanim korenčkom, rezino kumare in prelijem z belo salso.

bela salsa: navadni jogurt, kisla smetana, majoneza in žlička zemfa-vse to zmešaš

Ker sem vegetarijanka jih jaz delam s tuno. Če pa hočeš mesne, pa po istem principu ampak, da daš na koščke narezanga piščanca v isto ponev kot zelenjavo in ga pražiš skupaj z zelenjavo. (piščanca daš malo prej not). Na koncu pa dodaš salso, ki je ni treba posebej greti v drugi posodi.

Zgleda mogoče ful zakomplicirano ampak je v pol ure gotovo, če si prej narežeš zelenjavo in meso.

Vrtnica79 -> RE: tortilja (21.3.2008 23:21:19)

IZVIRNO SPOROČILO: vesel

Imam eno prošnjo! zanima me kako se da nad nickom tist avatar npr,ko se pomaknes z misko na nick in vidiš na nicku kako se prikaže neka tabela in da vidiš koliko ima kdo otroke stare oz.koliko tednov ste noseče.

Desno zgoraj greš v moj profil in si v dodaten opis naložiš kaj želiš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

vesel -> RE: tortilja (21.3.2008 23:42:50)

LEX IN VRTNICA HVALLA ZA POMOČ!! (ne derem se)

sonček33 -> RE: tortilja (22.3.2008 10:10:48)

recept, ki ga jaz največkrat uporabim, je pa fajn, da daš tisto, kar ti ustreza

popečem piščančka narezanega na majhne koščke (osoljenega, popranega in s karijem potresenega)
dam piščančka ven in v isti posodi tenstam na olivnem olju najprej čebulo, dodam papriko in paradižnik v res mahnjih koščih,ko je potenstano (10') dodam koruzo, malo čilija vržem not piščanca še par minut tenstam in pesem in to je to
tortilje pogreješ v ponvici, namažeš s lipatauerjem ali kislo smetano, dodaš en velik per solate, gor filo, dve žlički nacho sira, zaviješ in si oblizneš prste.

Kaliope -> RE: tortilja (22.3.2008 11:38:46)

lahko jih narediš tudi s tuno:
na olivnem olju prepražiš koščke čebule, dodaš paradižnikovo mezgo (v tetrapaku) ali še prej svež paradižnik, če ga imaš, koruzo, sojine kalčke, začiniš z baziliko, drobnjakom, origanom in rdečo sladko papriko, čisto na koncu pa vmešaš tuno iz konzerve. Nadevaš tortilije in posuješ z naribanim sirom ter jih daš v pečico.
To je tak ekspres recept, če nimaš časa za kuhat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]