hel123 -> RE: Sesanje palčka - duda (30.3.2008 13:18:18)
|
naša punčka je stara 4 mesece in sesa palček, kar precej, posebej preden zaspi. vidi se, da jo to zadovolji in da ji paše. če ji hočem preprečit, je jezna in užaljena, zato ji pač pustim. sem se kar presekirala zaradi tega in hotla uvest dudo, ampak sem si premislila.(nikoli je ni potrebovala in zdi se mi nesmiselno po 4 mesecih uvesti to "razvado"). zdaj pa nekaj dejstev za vse zaskrbljene mamice sesalčkov in vse tiste, ki to obsojajo: (iz knjige Dojenček, Kaj pričakujemo prvo leto in po pogovoru s pediatrom) -nobenega dokaza ni, da je sesanje škodljivo ali znak čustvenih težav -sesanje NE povzroča škode pri izraščanju zob. vsaka nepravilnost v ustih, ki se dogaja pred 5 letom, se popravi sama od sebe -sesanje je razvojna značilnost, ko otrok spozna ustno votlino in rokice -otroka ne bi smeli odvajati od sesanja pred 4 letom -otroku je treba pustiti, da sesa po mili volji -če pa postane sesanje palčka glavna dnevna aktivnost, ki preprečuje uporabo rok za raziskovanje, odmaknite rokice iz ust in ga zamotite s kakšno igračko -najnovejše raziskave potrjujejo, da sesanje ni škodljivo in ne pomeni, da je dojenček čustveno zanemarjen(to povejte babicam;) lepo se imejte
|
|
|
|