pehtranova potica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


kaya2007 -> pehtranova potica (21.3.2008 18:19:35)

kako se naredi? lahko tudi metina...pa upoštevajte da je sploh še nisem delala-potice namreč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] rabim verjetno tudi tisti okrogel pekač, ne?




Balonchy -> RE: pehtranova potica (23.3.2008 13:38:17)

Če se bo le kje našla kaka dobra duša - se priporočam za odgovor!?

A v pehtranovo potico oz. v filo obvezno spada tut skuta???




Anonimen -> RE: pehtranova potica (23.3.2008 18:30:36)

Jaz jo delam po tem receptu:
testo je isto kot za orehovo potico.
Nadev: 30 dag  nepasirane (s pasirano pride preredek nadev in uhaja iz testa) skute, 20 dag sladkorja, rum po okusu, 3-4 beljaki, stepeni v sneg, 2 šopka svežega pehtrana ali posušenega (za eno peko porabim približno eno tretjino paketa), 3 žlice masla, 1 žlica medu, če je preredko lahko kruhove drobtine.

Imam tudi recept za pehtranovo potico brez skute, jo pa še nisem delala:
Nadev: 15 dag masla, 15 dag sladkorja, 2 rumenjaka, 2 1/2 dcl kisle smetane, sneg iz dveh beljakov, pehtran.




žigolino -> RE: pehtranova potica (23.3.2008 18:45:32)

Imam tudi recept za pehtranovo potico brez skute, jo pa še nisem delala:
Nadev: 15 dag masla, 15 dag sladkorja, 2 rumenjaka, 2 1/2 dcl kisle smetane, sneg iz dveh beljakov, pehtran.

Jaz ima tudi podoben recept,sam dam vse sestavine na pol.

38dag masla ali margarine
38dag drobtin
malo prepraži dodaj
38dag sladkorja
9 rumenjakov
9 beljakov-sneg
1,2l kisle smetane
pehtran posušen
Preizkušeno zelo dobro.
Škoda da ne znam slik naložit še na računalnik bi ti prlimala še sliko.
Bom pa poizkusila ta teden,če bo šlo.




kaya2007 -> RE: pehtranova potica (23.3.2008 22:50:49)

a lahko še testo?? ne znam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: pehtranova potica (24.3.2008 8:58:51)

Testo za potico:
3 dag kvasa, 4 žlice mlačnega mleka, 2 žlički sladkorja, 2 žlici moke - iz tega naredim kvasec in ga pustim, da ene 10 minut vzhaja na toplem.

60 dag moke, 3dcl mlačnega mleka, 3-4 rumenjaki, limonova lupinica, 1 žlica ruma, 2 žlici stopljenega masla, 6 dag sladkorja, 1 vanilijev sladkor, ščepec soli

V posodo damo moko in kvasec ter zmešamo, postopno dodajamo še ostale sestavine, ki sm jih že prej zmešali v drugi posodi. Jaz potem to testo malo pomokam, da se ne naredi skorjica, psodo pokrijem s krpo in pustim vzhajat približno uro in pol. Potem ga pregnetem z rokami in razrežem na dva dela, ju razvaljam na pomokani krpi in namažem z nadevom. Paziti je treba, da je res dobro zavito testo, tisti del, kjer pride rob, dam na dno pekača. Prešpikam z vilico ali zobotrebcem (da se ne napihne) in pustim v pekaču še pol ure vzhajat. Pred pečenjem pokrijem z alufolijo, ki jo odstranim ene 15 minut pred koncem pečenja (da skorjica ni pretrda). Pečem na 180° 60 minut. Aja, pa pekač mora biti pomaščen in pomokan.




žigolino -> RE: pehtranova potica (24.3.2008 9:33:04)

Testo naredim kot ANKICA,le da vzhajam dlje in šele nato z špilo prepikam preden dam pečt in namažem za jajco pečem na 15°C 1,15h,nič pokrito,ko je pečena jo dam ven in še 15 minut pustim v pekaču šele nato jo zvrnem ven.




kaya2007 -> RE: pehtranova potica (24.3.2008 18:50:46)

hvala full!




žigolino -> RE: pehtranova potica (25.3.2008 9:40:42)

IZVIRNO SPOROČILO: žigolino

Testo naredim kot ANKICA,le da vzhajam dlje in šele nato z špilo prepikam preden dam pečt in namažem z jajco pečem na 150°C 1,15h,nič pokrito,ko je pečena jo dam ven in še 15 minut pustim v pekaču šele nato jo zvrnem ven.
[/quot


Mal sem popravla stopinje iz 15 na150,sploh nisem vidla da je bla napaka.
A si pekla?????




g -> RE: pehtranova potica (30.3.2008 18:57:18)

Pehtrana še nikoli nisem uporabljala - kje ga sploh nabavljate oz. kupujete?




emmy -> RE: pehtranova potica (30.3.2008 19:06:24)

Posušen pehtran kupiš v vseh trgovinah. Svežega pa dobiš poleti na tržnici ali pri kakšnem sorodniku na vrtu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Če uporabljam posušenega ga dam več kot bi dala svežega, ker se mi zdi da ima svež veliko močnejši vonj in okus.




Anonimen -> RE: pehtranova potica (30.3.2008 19:08:50)

Ne vem, kako se naredi. Samo vem, da mi je mljaski mljaski dobra...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Kako ti je uspela?




Stran: [1]