Anonimen -> RE: pehtranova potica (24.3.2008 8:58:51)
|
Testo za potico: 3 dag kvasa, 4 žlice mlačnega mleka, 2 žlički sladkorja, 2 žlici moke - iz tega naredim kvasec in ga pustim, da ene 10 minut vzhaja na toplem. 60 dag moke, 3dcl mlačnega mleka, 3-4 rumenjaki, limonova lupinica, 1 žlica ruma, 2 žlici stopljenega masla, 6 dag sladkorja, 1 vanilijev sladkor, ščepec soli V posodo damo moko in kvasec ter zmešamo, postopno dodajamo še ostale sestavine, ki sm jih že prej zmešali v drugi posodi. Jaz potem to testo malo pomokam, da se ne naredi skorjica, psodo pokrijem s krpo in pustim vzhajat približno uro in pol. Potem ga pregnetem z rokami in razrežem na dva dela, ju razvaljam na pomokani krpi in namažem z nadevom. Paziti je treba, da je res dobro zavito testo, tisti del, kjer pride rob, dam na dno pekača. Prešpikam z vilico ali zobotrebcem (da se ne napihne) in pustim v pekaču še pol ure vzhajat. Pred pečenjem pokrijem z alufolijo, ki jo odstranim ene 15 minut pred koncem pečenja (da skorjica ni pretrda). Pečem na 180° 60 minut. Aja, pa pekač mora biti pomaščen in pomokan.
|
|
|
|