|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pehtranova potica
21.3.2008 18:19:35   
kaya2007
kako se naredi? lahko tudi metina...pa upoštevajte da je sploh še nisem delala-potice namreč user posted image  rabim verjetno tudi tisti okrogel pekač, ne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pehtranova potica
23.3.2008 13:38:17   
Balonchy
Če se bo le kje našla kaka dobra duša - se priporočam za odgovor!?

A v pehtranovo potico oz. v filo obvezno spada tut skuta???

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pehtranova potica
23.3.2008 18:30:36   
Anonimen
Jaz jo delam po tem receptu:
testo je isto kot za orehovo potico.
Nadev: 30 dag  nepasirane (s pasirano pride preredek nadev in uhaja iz testa) skute, 20 dag sladkorja, rum po okusu, 3-4 beljaki, stepeni v sneg, 2 šopka svežega pehtrana ali posušenega (za eno peko porabim približno eno tretjino paketa), 3 žlice masla, 1 žlica medu, če je preredko lahko kruhove drobtine.

Imam tudi recept za pehtranovo potico brez skute, jo pa še nisem delala:
Nadev: 15 dag masla, 15 dag sladkorja, 2 rumenjaka, 2 1/2 dcl kisle smetane, sneg iz dveh beljakov, pehtran.

(odgovor članu Balonchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pehtranova potica
23.3.2008 18:45:32   
žigolino
Imam tudi recept za pehtranovo potico brez skute, jo pa še nisem delala:
Nadev: 15 dag masla, 15 dag sladkorja, 2 rumenjaka, 2 1/2 dcl kisle smetane, sneg iz dveh beljakov, pehtran.

Jaz ima tudi podoben recept,sam dam vse sestavine na pol.

38dag masla ali margarine
38dag drobtin
malo prepraži dodaj
38dag sladkorja
9 rumenjakov
9 beljakov-sneg
1,2l kisle smetane
pehtran posušen
Preizkušeno zelo dobro.
Škoda da ne znam slik naložit še na računalnik bi ti prlimala še sliko.
Bom pa poizkusila ta teden,če bo šlo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pehtranova potica
23.3.2008 22:50:49   
kaya2007
a lahko še testo?? ne znam user posted image

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pehtranova potica
24.3.2008 8:58:51   
Anonimen
Testo za potico:
3 dag kvasa, 4 žlice mlačnega mleka, 2 žlički sladkorja, 2 žlici moke - iz tega naredim kvasec in ga pustim, da ene 10 minut vzhaja na toplem.

60 dag moke, 3dcl mlačnega mleka, 3-4 rumenjaki, limonova lupinica, 1 žlica ruma, 2 žlici stopljenega masla, 6 dag sladkorja, 1 vanilijev sladkor, ščepec soli

V posodo damo moko in kvasec ter zmešamo, postopno dodajamo še ostale sestavine, ki sm jih že prej zmešali v drugi posodi. Jaz potem to testo malo pomokam, da se ne naredi skorjica, psodo pokrijem s krpo in pustim vzhajat približno uro in pol. Potem ga pregnetem z rokami in razrežem na dva dela, ju razvaljam na pomokani krpi in namažem z nadevom. Paziti je treba, da je res dobro zavito testo, tisti del, kjer pride rob, dam na dno pekača. Prešpikam z vilico ali zobotrebcem (da se ne napihne) in pustim v pekaču še pol ure vzhajat. Pred pečenjem pokrijem z alufolijo, ki jo odstranim ene 15 minut pred koncem pečenja (da skorjica ni pretrda). Pečem na 180° 60 minut. Aja, pa pekač mora biti pomaščen in pomokan.

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pehtranova potica
24.3.2008 9:33:04   
žigolino
Testo naredim kot ANKICA,le da vzhajam dlje in šele nato z špilo prepikam preden dam pečt in namažem za jajco pečem na 15°C 1,15h,nič pokrito,ko je pečena jo dam ven in še 15 minut pustim v pekaču šele nato jo zvrnem ven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pehtranova potica
24.3.2008 18:50:46   
kaya2007
hvala full!

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pehtranova potica
25.3.2008 9:40:42   
žigolino
IZVIRNO SPOROČILO: žigolino

Testo naredim kot ANKICA,le da vzhajam dlje in šele nato z špilo prepikam preden dam pečt in namažem z jajco pečem na 150°C 1,15h,nič pokrito,ko je pečena jo dam ven in še 15 minut pustim v pekaču šele nato jo zvrnem ven.
[/quot


Mal sem popravla stopinje iz 15 na150,sploh nisem vidla da je bla napaka.
A si pekla?????

< Sporočilo je popravil žigolino -- 25.3.2008 9:41:39 >

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pehtranova potica
30.3.2008 18:57:18   
g
Pehtrana še nikoli nisem uporabljala - kje ga sploh nabavljate oz. kupujete?

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pehtranova potica
30.3.2008 19:06:24   
emmy
Posušen pehtran kupiš v vseh trgovinah. Svežega pa dobiš poleti na tržnici ali pri kakšnem sorodniku na vrtu user posted image

Če uporabljam posušenega ga dam več kot bi dala svežega, ker se mi zdi da ima svež veliko močnejši vonj in okus.

(odgovor članu g)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pehtranova potica
30.3.2008 19:08:50   
Anonimen
Ne vem, kako se naredi. Samo vem, da mi je mljaski mljaski dobra...user posted image .

Kako ti je uspela?

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?