Suzy. -> RE: Herpes, ali ste vedele? (21.3.2008 18:33:07)
|
Pri sinu glede na rezultate najbrž ni bil herpes. Ampak zdravniki so povedali, da lahko točno takšne komplikacije nastanejo iz tega. Predvsem jih je zanimalo, če je bil v kratkem v stiku s kom, ki je imel herpes. In je bil - z mojo mami. Znaki: dobil je vročino v noči na petek. Začelo se je z 38,8. Dopoldan sem ga peljala k zdravniku. Je rekla, da je le viroza, saj je imel tudi malo vneto grlo. Do večera je tmperatura rasla in šla do 40,4. Svečka mu ni prijela, ko sva ga dodatno še kopala, da bi ga shladila, mu temperatura sploh ni padla. Malce pred sedmo zvečer sem ga spet peljala na pregled, ker nisva mogla znižat vročine. Pediatrinja je opazila petehije (pikice, ko kapilare popokajo) in nama takoj dala napotnico za Jesenice. Ko sva prišla tja je bil že zelo pikast. Veliko bolj kot slabo uro pred tem. Pregledovali so mu tudi vrat in glavo in je bilo očitno, da ga vrat boli. Težko je pri teh malih vedet. Lahko, da je bilo zaradi vročine. V naslednjih 5 minutah so ga punktirali in mu takoj dali 2 antibiotika (za meningitis in herpes) in nekaj v žilo za znižanje temperature.
|
|
|
|