kakšno kolo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Migajmo skupaj

Sporočilo

neligaja -> kakšno kolo (21.3.2008 12:31:19)

Naš 2,5 letnik ima doma tricikel (takšen z ročajem zadaj, da ga lahko potiskaš), pa ga nekako ne uspemo naučiti vožnje z njim. Se mi zdi, da ga moti, da so pedali na sprednjem kolesu, pa je malo težje pritisnit, pa potem hkrati še krmilo držat ravno, ... , ne vem no. Sem kar malo skeptična, če je to kolo sploh mišljeno za samostojno vožnjo, ali pa je bolj za to, da ga nekdo zadaj potiska. Sedaj torej razmišljamo o nakupu pravega kolesa (seveda spomožnimi kolesi), pa spet ne vem kaj bi. Imate kakšne predloge in priporočila na kaj naj posebej pazimo (zlasti vaše izkušnje glede velikosti koles, velik je 90 cm - sin, da ne bo pomote[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])?

Hvala

bučkabb -> RE: kakšno kolo (21.3.2008 12:36:48)

jaz sem pre dkratkim kupila punčki, ki je velika 100 cm kolo z 16" kolesi.
mi je trgovc reko da ne sme bit večji, ker majo pol probleme z stopanjem na tla.

skratka ti bi mu lahka kupila 12" al pa tud 16" kolo, pa obvezno morejo biti zadnje bremze na padalu, ker takšni otroci še nimajo dovolj moči v rokah, da bi lahko premzali na ročko.

urskas -> RE: kakšno kolo (21.3.2008 12:45:27)

tudi naša se na triciklu ni mogla naučiti poganjati. KO smo jo dali na "tapravega" je zgruntala v nekaj dneh, ker je bolo dosti lažje poganjati. Potem je znala vozit tudi tricikel...

eya -> RE: kakšno kolo (21.3.2008 19:52:27)

Mi bomo našemu dvoletniku kupil 12 colsko. Pa aluminjast okvir. Pa zadnje bremze na pedalih.

honey -> RE: kakšno kolo (25.3.2008 9:25:09)

Naš je imel 1. kolo 10" pri 2 letih in moram reči, da mu je bil letos spomladi (3 leta) že premajhen. Tako,da smo mu zdaj kupili 14". Mislim, da je najbolje, da peljete otroka s sabo v trgovino in da se poskusi vsest na kolo. Pa boste hitro videli, pa četudi ne bo še znal poganjat. V glavnem, da da nogice na pedala, potem pa vidite. Pa saj ponavadi so prodajalci kar približno usposobljeni za to, da vidijo, ali otroku kolo odgvarja ali ne. No, pri nas je bilo zdaj lažja odločitev, ker se mali že sam vozi s kolesom, tako da smo vedeli, kaj je bolje.

N _ B -> RE: kakšno kolo (25.3.2008 9:27:21)

IZVIRNO SPOROČILO: eya

Mi bomo našemu dvoletniku kupil 12 colsko. Pa aluminjast okvir. Pa zadnje bremze na pedalih.

Takega je imela tudi naša pri 2,5 leta. Sedaj ima 16 colskega. Stara je 4,5 leta.

simin -> RE: kakšno kolo (5.6.2008 19:03:23)

Nasa je ravnokar dopolnila 6 let in ima 24 colskega, je ravno prav velik!

Lidy -> RE: kakšno kolo (6.6.2008 10:05:29)

i smo našemu 3-letniku zadnič kupili kolo na Bolhi, je sicer 12 col, bolše bi bilo, če bi bil 14 bi ga mel dlje. Je pa tak "šponski" da smo ga moral kupit. Zavora na pedalih in pa ful je težek za prenašat, sam se pa ne more tako hitro zvrnit.

Slike pa ne znam "pripopat" tuki gor [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

naniplus4 -> RE: kakšno kolo (6.6.2008 13:00:35)

Naša 3,5-letnica ima Schwinn Tigress s pomožnimi že eno leto in ga lepo obvlada, vse hitrejša je. Tricikel ji pa tudi najprej ni šel, zdaj, ko že ima dovolj moči in kondicije v nogah od "tapravega" kolesa, pa gre. Mi že razmišljamo o dvigu ali celo odstranitvi pomožnih, ker jo na kakšnem ovinku kar zanese, pa večkrat poganja v prazno (na neravnem terenu).

honey -> RE: kakšno kolo (6.6.2008 13:51:08)

IZVIRNO SPOROČILO: naniplus4

Mi že razmišljamo o dvigu ali celo odstranitvi pomožnih, ker jo na kakšnem ovinku kar zanese, pa večkrat poganja v prazno (na neravnem terenu).

Ja, tudi mi2 z možem sva zadnjič sineta gledala, kako se je skoraj zvrnil na ovinku, ker je imel preveliko brzino in ga je postavilo na pomožni kolešček. Ja, pa tudi v prazno goni, sploh na dvorišču, ker še ni asfalta. Pa se mi zdi, da je tudi že dovolj velik, da bo lahko vozil kolo brez pomožnih koleščkov. Pa še fino se mu bo zdelo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Stran: [1]