katera zna razložit (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

KIRA -> katera zna razložit (4.2.2005 14:04:47)

če bi jaz recimo zdajle bila noseča (kar še zaenkrat nisem, da ne bo pomote), pa bi šla recimo rodit,
ali pa bi recimo bila tako bolna, da ne bi mogla skrbeti za hčerko,
ali mojemu možu propada bolniška, da bo on skrbel zanjo, ali kak poseben dopust, ali kako to zgleda???
ali pa mora koristit navaden dopust?

če katera malo bolje ve, ali je bila v taki situaciji, bi prosila, da mi malo razloži...

Hvala že vnaprej.
Lp:rozica:

Anonimen -> katera zna razložit (4.2.2005 14:28:22)

Milsim, da lahko dobi bolniško tudi zate.

NinKa -> katera zna razložit (4.2.2005 14:39:57)

Mislim, da lahko moz koristi tiste dneve ko jih je dobil poleg ocetovskega dopusta (v kolikor jih se ni porabil). Pa bolnisko tut dobi, ce ste prijavljeni na istem stalnem prebivaliscu. Mislim, da je bil neka tak primer pred tedni na POP TV pri porocilih. Nisem pa bla taktar tak hudo pozorna na to temo.

morskadeklica -> katera zna razložit (4.2.2005 15:19:16)

:muca::nosecka:Starša naj bi bila po zakonu izenačena. Ker sta poročena, je po zakonu pač tako, da oba skrbita za otroka (zaplete se pri samohranilkah), torej ima on vso pravico koristit bolniško za otroka, prav tako kot ti.

lp

KIRA -> katera zna razložit (4.2.2005 15:43:55)

hvala punce, za otroka mi je jasno. ampak v tem konkretnem primeru bi bila jaz bolana in ne bi mogla skrbet za otroka, otrok pa bi bil zdrav.
pol pa je nejbrž drgač ali ne??

Anonimen -> katera zna razložit (4.2.2005 15:46:28)

Mislim, da lahko dobi bolniško tudi zate.

KIRA -> katera zna razložit (4.2.2005 17:31:01)

tnx. :)

jagoda -> katera zna razložit (4.2.2005 17:48:44)

Ja lahk dobi bolniško. Zadnjič sem bla js čist gotova - sem neki bruhala, pa sem zdravnici povedala, da nisem mogla skrbet za :duda: in je ati ostal doma:bravo: in je dobu bolniško brez problema.

Stran: [1]