Kati81 -> RE: meni ni več nič jasno (21.3.2008 19:58:03)
|
Absolutno se strinjam z dojenjem in vsem, ki lahko dojijo to toplo piporočam, sam ate sreče nisem imela in sem mojo dojila le dva meseca in še zraven dodajala adaptirano mleko. Se pa z nekaterimi izjavami ne strinjam, adaptirano mleko čisto nič več ne redi otroka kot materino mleko, za to je dokaz moja punca, ki je velika 73cm in težka 8300g, je bolj med suhimi, pa je bila od začetka na adaptiranemu mleku. Tko, da so otroci debeli zaradi adaptiranega mleka ne more držati. Imam pa tudi dve kolegici, ki imata ena pučko staro 4 mesece in ima 8000g pri velikosti 62cm in druga punčko staro 5 mesece pri velikosti 65cm 8800g, to se mi zdi kar precej za takšno starost otroka, pa nobena ni bila ravno težka ko sta se rodili. Obe sta pa samo polno dojene. Moja je pri petih mesecih že sama sedela, pri 6 se je sama usedla in pričela plazit, pri 7 se je ob opori že postavila na noge, pri devetih je hodila ob opori in malo pred 10 mesecem, je tudi sama že naredila prve korake. Sicer še ne hodi ravno 100%. Od kolegice, ki je stara 9 mesecev, se pa sploh ne usede sama, tudi sedi še bolj nesigurno in se kmalu zvrne, s težavo se prevali iz trebuha na hrbet, kontra pa sploh ne. Je pa pri 9 mesecih tehtala 8500g pri dolžini 65cm, bila je pa tudi dojena. Vem, da ni vzrok samo v tem, ampak sigurno pa tudi predebelost otroka pripomore da ni tako gibljiv kot tisti, ki so bolj suhi. Pa ne narobe razumet, 100% podpiram dojenje.
|
|
|
|