ali je okei? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> ali je okei? (4.2.2005 12:20:14)

danes sem imela pregled...in mi je zmerla maternico(tako ste mi zadnic rekle, da je to merjenje maternice) in sem imela 21cm.ni to malo malo??sem v 23t5d.kako so bile velike vase takrat?;)

Arwen -> ali je okei? (4.2.2005 12:45:12)

Meni je zadnjič na pregledu rekla, da vsak teden maternica zraste za 1 cm. Torej naj bi ti imela pri 23 tednih maternico veliko 23 cm. Verjetno so možna kakšna odstopanja, kako velika pa ne vem:zmeden:. Sigurno si bila že mofrologiji in če je bilo tam vse ok, se sploh nimaš kaj za sekirat.;) Lp, T.

Anonimen -> ali je okei? (4.2.2005 12:48:26)

ja sej nic ni rekla:zmeden2:, in ko sem bla pri njej na pregledu v 21t, je bila maternica velika 18-19cm.pa ni nikoli rekla nic kaj je narobe.verjetno ce bi blo bi tak rekla.na morfologiji pa je bilo vse bp9nebesa

lelaval -> ali je okei? (4.2.2005 13:53:40)

Velikost maternice, ki ti jo meri G, naj bi bila nekako enake velikosti kot si noseča tednov npr., če si noseča 23 tednov, bi ti zmerila 23 cm).

Meni je pri 20 tednih nameril 18 cm. Isti dan sem imela še morfologijo in je rekel, da sem po velikosti otroka noseča 18 tednov in ne 20.

Možno je, da si tudi ti manj tednov noseča, kot misliš oz imaš prepračunano glede na PDP, ali pa obstajajo določena odstopanja (ena :nosecka: ima lahko npr. pri 7 mesecih ful velik trebuh, druga :nosecka: pa dosti manjšega).

Dokler ti G. ne reče, da je karkoli narobe, se ne sekiraj saj to škodi tudi tvoji :duda:. Ti kar lepo uživaj v svoji :nosecka: in pobožaj bušija.

JASNA D -> ali je okei? (4.2.2005 14:45:16)

Iz tega razloga je meni G. izjemoma v 34. tednu naredil UZ. Meritev maternice je znašala 31 cm. No, izkazalo se je (tako na tem UZ, kot kasneje, ko se je pupa rodila), da je vse v najlepšem redu, da ni zastoja v rasti, niti kakšnega drugega zapleta. Je pač bila v bušiju punčka, malo bolj micena, ampak danes že prava "babika". Nič se ne boj in se ne sekiraj. Misli pozitivno!

Jasna

Anonimen -> ali je okei? (4.2.2005 19:15:03)

ja sej ce nic ni rekla te je ze okei, pa napisala mi je v materinsko da sem v 24tednu, tak da te je ze oki:bravo:pac zanimalo me je, hvala vam:rozica:

Stran: [1]