Gina -> RE: Sejanje bazilike (23.3.2008 18:27:14)
|
A res, več sadik v enem tegelcu si imela? Hmm, ne vem ti svetovat. Jaz sem vedno imela baziliko zunaj in zelo važno je bilo, dani bila preveč na gosto sajena, ker sicer ni bila ravno zelo bogata in obratno, več kot je imela prostora, lepše se je razrasla. Pa rabijo kar bogato zemljo, pognojeno ali polno komposta, kar sicer v lončku ni problem. osmodila se mi ni nikdar, saj bazilika v bistvu rabi sonce, veliko sonca, samo po moje rabi tudi vodo, Jaz sem pa za zalivat na vrtu kar pridna. Samo baziliko se da ven šele enkrat maja, ker je občutljiva na mraz. Pa po moje ji preveč dežja tudi škodi. Če imaš preveč sejancev jih komot presadiš. Boš imela več lončkov bazilike. presadi jih malo globje, kot so rastli doslej (če so zelo majhni, jih primi za liste, ne za stebelca), da bodo imeli močnejše korenine. Lahko pa poskusiš tudi tako veliko sejancev v enem lončku. Ne vem. jaz jih ne bi toliko skupaj pustila, razen če imaš kako novo sorto, ker v normalnih razmerah razvije bazilika kar konkretno steblo. Ne vem če misliva enako. Ena sama bazilika na vrtu zavzame toliko prostora, kot če bi en fascikel pokonci postavila v zemljo, recimo 25 cm x 25cm v širino, v višino pa še malo več. Saj pravim, v lončku jih pa sama še nisem gojila.
|
|
|
|