punce, mi povete prosim, kako pripravite ribe?? mojaj e zdaj 10m in ji šenisem dala ribe, pa mislim, da bi ji že lahk. imam osliča, pa ne vem, a naj ga samo v vodi skuham, ali ga popečem...začimbe....
hvala
Marogica -> RE: Priprava rib (20.3.2008 9:24:30)
Jaz sem mojima dvem dala ribo nekje od 7. meseca dalje. Sem pa jo popekla na olivnem olju in malo solila. Ribe je v trenutku zmanjkalo. AJa, zraven pa krompirjevo solato, brez čebule, seveda.
katra55 -> RE: Priprava rib (20.3.2008 9:29:57)
Jaz sem ribo dala prvič pri 10-ih mes. Popekla sem jo na olivnem olju, zraven pa sem dala blitvo s krompirjem.
kristinaj -> RE: Priprava rib (20.3.2008 9:30:01)
mi smo začeli z morskim listom okoli 8m. popečem ga na maslu, vendar pazi, ker se maslo ne sme zažgat. zmanjka ga je v trenutku.
modre ribe še nismo poskusili, ker pravijo, da naj začnemo z belo in nato z modro...... modre so tudi bolj delikatne kar se kosti tiče in mi je bolj komot dajat belo ribo, ker jo hitro očiistiš......
mateyka -> RE: Priprava rib (20.3.2008 9:30:17)
lahko oboje (kuhaš al pa spečeš). jaz bom naslednji teden dala zelenjavo in lososa v alu folijo in v pečici popekla. zraven bom dodala bučke, ker spustijo vodo in bo napol kuhan, napol pečen. in lepo se bo spasiral, ker bo mal zelenjavnega fondija zraven (naša punca je še bezzoba atm). isto lahko probaš z osličem.
aja, peteršilj in mal timijana ter ščep soli pa lahko dodaš bp. mogoče ma kdo še kako idejo glede začimb? (veget ipd. pa ne bi dajala)
baja* -> RE: Priprava rib (20.3.2008 9:40:39)
Katere ribe pa spadajo k belim?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Oslič pa kaj še?
katra55 -> RE: Priprava rib (20.3.2008 9:48:15)
IZVIRNO SPOROČILO: baja*
Katere ribe pa spadajo k belim?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Oslič pa kaj še?
Do prvega leta ne priporočamo rib, ki vsebujejo škombroid, to so skoraj vse plave ribe, če se ne motim. Bele ribe lahko uvedemo nekaj prej, konzervirane pa raje še kasneje (vendar je treba brati deklaracije, kakšni so dodatki).