samostojno sedenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček >> Razvoj otroka, razvojna ambulanta

Sporočilo

_annela_ -> samostojno sedenje (19.3.2008 14:03:41)

kdaj so vasi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]sami sedeli?

ThinkPink -> RE: samostojno sedenje (19.3.2008 14:06:24)

Stara je 7m in že kakšnih 14 dni zelo lepo sama sedi.

2ursae -> RE: samostojno sedenje (19.3.2008 14:19:20)

pri dobrih 7 m

katra55 -> RE: samostojno sedenje (19.3.2008 14:20:51)

Pri petih mesecih in pol.

urskas -> RE: samostojno sedenje (19.3.2008 14:54:24)

7 m

neisha80 -> RE: samostojno sedenje (19.3.2008 15:05:47)

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

pri dobrih 7 m
enako

Udb -> RE: samostojno sedenje (19.3.2008 15:09:51)

Če se prav spomnim - pri 6 mesecih, ali pa 6,5.

kristinaj -> RE: samostojno sedenje (19.3.2008 15:31:31)

naša je imela 6,5m, ko se je igrala na tleh ji je nekako uspelo, da se je vsedla sama od sebe.

sazi -> RE: samostojno sedenje (19.3.2008 20:27:56)

sinko je hipotonček in se je 1. usedel sam pri enem letu

alesha -> RE: samostojno sedenje (19.3.2008 21:59:51)

Sedela je sama brez opore pri 7 m in 10 dni, kmalu po kakšnem tednu pa se je znala tudi sama vsest.

klara2007 -> RE: samostojno sedenje (20.3.2008 12:09:17)

men pa nekaj zanima na to temo.
naša je stara oz bo stara 8m, pa še ne sedi oz se ne vsede. sicer se vsede tako na pol, da se z eno rokico upira, vendar ne sedi samostojno.
sedaj pa me zanima, ako so to vaši izvedli? ali ste jih ve podpirale, ali ste jim dajale oz jih zalčagale s čim, ali ste jih pustile da so se sami samostojno usedli???

minicca -> RE: samostojno sedenje (20.3.2008 14:26:13)

Sam se je usedel zelo pozno(mislim, da 9m), ker se je najprej spravil na vse štiri(5,5m), splazil-najprej se je rinil nazaj, nato naprej(6m), nato vstal(7m) in mu sedenje ni bilo zanimivo. Ja, različni so otroci. Shodil je tik pred 11m.

Sisy -> RE: samostojno sedenje (20.3.2008 14:56:27)

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

uf sem si kar oddahnila...naša je tudi hipotona, stara je 7m in še ne sedi samostojno...pa si ga posedala?

Sisy -> RE: samostojno sedenje (20.3.2008 14:57:34)

IZVIRNO SPOROČILO: klara2007

sedaj pa me zanima, ako so to vaši izvedli? ali ste jih ve podpirale, ali ste jim dajale oz jih zalčagale s čim, ali ste jih pustile da so se sami samostojno usedli???

tudi mene to zanima[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Talika19 -> RE: samostojno sedenje (20.3.2008 21:37:35)

Kolikor se jaz na to spoznam, gre pri tem za 2 stvari:
- samostojno sedeti
- usesti se samostojno
(če se motim, pa me popravite)

Prvo je ponavadi prej, ker ga lahko začneš posedat med svoje noge nekje po 5. mesecu (če je seveda z otrokom vse ok) in vadiš sedenje in kobacanje preko svojih nog.
Da pa se samostojno usede pa rabi več vaje, ponavadi se usedejo ko znajo vsaj malo puzat (kolikor sem jih jaz opazovala).

Jaz jih zalagala ne bi, ker mora sam krepiti mišice in loviti ravnotežje. Naš sedaj že kar lepo sedi, sem mu pa na puzle okrog njega dala deke, da ko se prekucne (vendar z njimi ni založen), da ne butne preveč z glavo. Načeloma se prekucne na bok in nato na hrbet ali trebuh ali pa kar naprej na trebuh. Včasih se pa vrže tudi nazaj, zato mu zadaj dam eno blazino, da pade nanjo, ker to pa je vseeno bolj nevarno.

Star je približno 7 mesecev.

Anonimen -> RE: samostojno sedenje (20.3.2008 21:42:55)

zdej, pri 8m se sama vsede...sedela je sicer že prej, če sem jo jaz posedla, ampak za samostojno sedenje se smatra to, ko se otrok sam vsede, iz položaja za kobacanje, spodvije eno nogico pod trebušček in se vsede...zalagat jih ne, ker tko mišice nič ne delajo in otroku se dela škoda...na tla, pa naj kobacajo, pa bo...

Anonimen -> RE: samostojno sedenje (20.3.2008 21:46:26)

IZVIRNO SPOROČILO: klara2007

r se vsede tako na pol, da se z eno rokico upira, vendar ne sedi samostojno.
sedaj pa me zanima, ako so to vaši izvedli?

če se opira na eno rokico, pa lahko pomagaš otročku tako, da ga primeš in rahlo potegneš, da ga poravnaš v sedenje...da počasi skapira....čeprov tud sam poštudira, ga kaka igračka premami, pa se spusti...od začetka se parkrat prekucne, potem pa že poštudira, katere mišice je treba uporabljat, da ostaneš v tem položaju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

sazi -> RE: samostojno sedenje (21.3.2008 11:53:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Sisy

uf sem si kar oddahnila...naša je tudi hipotona, stara je 7m in še ne sedi samostojno...pa si ga posedala?

po nasvetu pediatrinje ni veliko sedel - je pa kdaj pa kdaj, ampak je tudi pri sedenju preveč upogibal hrbet, tako da tega, dokler se ni zares okrepil, sam usedel in podobno, nismo kaj preveč prakticirali. Je npr sedel v mojem naročju in bil naslonjen name in podobno, samostojno pa ne, ker mu je bilo res v škodo.

afroodita -> RE: samostojno sedenje (28.3.2008 0:23:04)

Ja naša tudi še ne sedi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anonimen -> RE: samostojno sedenje (29.3.2008 15:17:16)

Naša enako.

AlTa -> RE: samostojno sedenje (5.4.2008 18:06:52)

Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tud še ne sedi pa bo v pon. 7.4 star 8 m.

sandra85 -> RE: samostojno sedenje (6.4.2008 21:56:17)

star je 7m in je pred slabim tednom začel sam sedet. zna lovit ravnotežje, ampak se pa včasih kr vrže na hrbet ali noska, tako da moram bit še vedno skozi zraven

birdy -> RE: samostojno sedenje (7.4.2008 12:33:02)

Moja se je včeraj sama vsedla, no vsaj da sem jo jst vidla da se je sama. Sem jo že kdaj dobila v sedečem položaju, sam pomoje si je pomagala s čim. Ne vem, ker me par sekund ni blo.
Drgač pa naša češpla ne mara sedet, raj puza, pa ni nč narobe s tem.

Stran: [1]