leasing za avtomobil (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

nejka12 -> leasing za avtomobil (19.3.2008 13:51:46)

Verjetno že izpeta tale tema o leasingih za nakup avtomobila, a bi bila vseeno zelooo hvaležna, če bi mi kdo odgovoril na naslednja vprašanja:
- Kaj menite o "akcijah" kot so  plačilo 1/2 sedaj 1/2 čez eno leto ( oziroma 1/3 sedaj, 1/3 naslednje leto in 1/3 tretje leto )?
- V primeu nakupa avtomobila po zgoraj omenjenem načelu pol sedaj pol čez eno leto, kdo je lastnik vozila?  Ali gre tukaj za navaden leasing?
- V primeru nesreče, ko je avto čisto uničen..kakšni so postopki? Ali lahko avto prodaš, če si npr. odplačal le prvo polovico zneska?

Prosim za mnenja in Vaše izkušnje, lp neja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anonimen -> RE: leasing za avtomobil (19.3.2008 13:54:53)

Jaz se pridružujem vprašanju, ker me to tudi trenutno zanima.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

eggo -> RE: leasing za avtomobil (19.3.2008 14:51:01)

ponavadi gre tle za kredit ki ti ga da salon oziroma avtohiša. dejansko si lastnik ti,
v pogodbi ti pa piše oziroma je kakšna klavzula da ob neplačilu druge polovice ti avto poberejo.
tle gre zgolj za marketinško potezo s katero mi,vi oziroma bilo kdo nimamo nč, ma pa salon (avtohiša).

tako da priporočam da se vzame kredit za celo obdobje oziroma lizing z pologom tistega deleža denarja, ki
ga misliš polovičkat [sm=smiley36.gif]

Netopirčy81 -> RE: leasing za avtomobil (19.3.2008 14:59:01)

Mislm, men je pa to prav bedasto - to, da plačaš 1/2 zdaj, 1/2 pa ne vem kdaj -ker itak morš 1x plačat avto v celoti, tko da če se že pufaš, se morš tko za celo vsoto - vsaj jaz no. Strinjam se, da je to samo marketinška poteza za pritegnitev kupcev.

Naja31 -> RE: leasing za avtomobil (19.3.2008 15:00:37)

Verjetno že izpeta tale tema o leasingih za nakup avtomobila, a bi bila vseeno zelooo hvaležna, če bi mi kdo odgovoril na naslednja vprašanja:
- Kaj menite o "akcijah" kot so plačilo 1/2 sedaj 1/2 čez eno leto ( oziroma 1/3 sedaj, 1/3 naslednje leto in 1/3 tretje leto )?
- V primeu nakupa avtomobila po zgoraj omenjenem načelu pol sedaj pol čez eno leto, kdo je lastnik vozila? Ali gre tukaj za navaden leasing?
- V primeru nesreče, ko je avto čisto uničen..kakšni so postopki? Ali lahko avto prodaš, če si npr. odplačal le prvo polovico zneska?

V primeru leasinga je lastnik vedno leasingodajalec, ne glede na znesek, ki ga odplačuješ z leasingom. Če kupiš npr. avto vreden 10.000 eurov, pologa daš 4000 eurov, je lastnik celotnega avta leasingodajalec dokler ne poplačaš celotnega dolga. Lahko ga prodaš, ampak ne dokler ne poplačaš dolg do leasingodajalca. Jaz sem imela avto na leasing in sem potem predčasno poplačala dolg, da sem lahko avto tudi uradno prodala.
Ravno tako za vsako registracijo ali za vsako uveljavljanje škode pri zavarovalnici potrebuješ dovoljenje leasingodajalca. Avto na leasing mora biti obvezno polno kasko zavarovan.

Če je totalka, potem domnevam, da zavarovalnica oceni vrednost totalke. Iz tega denarja vrneš dolg leasingodajalcu in če ti kaj ostane, je potem tvoj denar. Ampak to nisem prepričana če je res tako.

Več o teh konkretnih akcijah ne vem. Ponavadi kje v malem tisku piše da gre za leasing in kolikšne so obresti. Torej , vseeno plačaš več kot če kupiš avto z enkratnim zneskom, saj dvomim, da ti b kdo kar tako financiral nakup avta za 2 leti.  

Anonimen -> RE: leasing za avtomobil (19.3.2008 18:27:19)

V primeru leasinga je lastnik vedno leasingodajalec, ne glede na znesek, ki ga odplačuješ z leasingom.

Lizingodajalec je pravni lastnik, lizingojemalec (torej ti) pa ekonomski, v primeru financnega lizinga, ki je tudi lizing 1/2, 1/3,....Prakticno to pomeni, da ti avta z dvorisca ne morejo odpeljati, ce ne placujes, ampak mora to iti po uradnih poteh; vsaj v vecjih lizing hisah je tako. V kaksni "no name" pa so se vedno mozne metode "po domace"...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], kar je nase, je nase.

Avto na leasing mora biti obvezno polno kasko zavarovan.

Mislim, da je potreben samo osnovni kasko, z eno do dvo odstotno odbitno fransizo.

Torej , vseeno plačaš več kot če kupiš avto z enkratnim zneskom, saj dvomim, da ti b kdo kar tako financiral nakup avta za 2 leti.  

Ne vedno, odvisno je od konkretnega ponudnika :).

pearl_shell -> RE: leasing za avtomobil (19.3.2008 22:27:07)

Evo, lahko iz prve roke povem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Midva sva pred letom in pol vzela avto na lizing. 25% sva dala pologa, ostalo plačevala mesečno po planu, ki ti ga dajo ob podpisu pogodbe. Avto mora biti obvezno kasko zavarovan. Dokler ne odplačaš je lastnik lizing.

Pred mesecem in pol sva imela prometno nesrečo. Avto je bil s strani zavarovalnice ocenjen kot totalka - vse stvari sta urejala lizing in zavarovalnica, midva sva le dobivala pošto, da sva bila na tekočem o dogajanju glede cenitve škode itd.
Denar je bil nakazan na lizing - za poškodovan avto sva tako lahko dobila potrdilo, da je najina last, da sva poravnala vse obveznosti in sva ga potem tudi prodala. Kar je denarja ostalo, sva dala kot polog za nov avto in kasko zavarovanje.
Zdaj imava torej nov avto in lizing obroki po novih izračunih tečejo dalje.
Če se ne bi odločila za nov avto, pa bi nama nakazali preostanek denarja na najin osebni račun.

Stran: [1]