Naja31 -> RE: leasing za avtomobil (19.3.2008 15:00:37)
|
Verjetno že izpeta tale tema o leasingih za nakup avtomobila, a bi bila vseeno zelooo hvaležna, če bi mi kdo odgovoril na naslednja vprašanja: - Kaj menite o "akcijah" kot so plačilo 1/2 sedaj 1/2 čez eno leto ( oziroma 1/3 sedaj, 1/3 naslednje leto in 1/3 tretje leto )? - V primeu nakupa avtomobila po zgoraj omenjenem načelu pol sedaj pol čez eno leto, kdo je lastnik vozila? Ali gre tukaj za navaden leasing? - V primeru nesreče, ko je avto čisto uničen..kakšni so postopki? Ali lahko avto prodaš, če si npr. odplačal le prvo polovico zneska? V primeru leasinga je lastnik vedno leasingodajalec, ne glede na znesek, ki ga odplačuješ z leasingom. Če kupiš npr. avto vreden 10.000 eurov, pologa daš 4000 eurov, je lastnik celotnega avta leasingodajalec dokler ne poplačaš celotnega dolga. Lahko ga prodaš, ampak ne dokler ne poplačaš dolg do leasingodajalca. Jaz sem imela avto na leasing in sem potem predčasno poplačala dolg, da sem lahko avto tudi uradno prodala. Ravno tako za vsako registracijo ali za vsako uveljavljanje škode pri zavarovalnici potrebuješ dovoljenje leasingodajalca. Avto na leasing mora biti obvezno polno kasko zavarovan. Če je totalka, potem domnevam, da zavarovalnica oceni vrednost totalke. Iz tega denarja vrneš dolg leasingodajalcu in če ti kaj ostane, je potem tvoj denar. Ampak to nisem prepričana če je res tako. Več o teh konkretnih akcijah ne vem. Ponavadi kje v malem tisku piše da gre za leasing in kolikšne so obresti. Torej , vseeno plačaš več kot če kupiš avto z enkratnim zneskom, saj dvomim, da ti b kdo kar tako financiral nakup avta za 2 leti.
|
|
|
|