jaša2 -> RE: v egipt z dojenčkom (20.3.2008 9:28:40)
|
midva sma bla 2 leti nazaj v egiptu in sma vidla ogromno takih malih. sem si na začetku tud mislila "joj, jaz ne bi upala", pol se pa tekom potovanja vidla, da v bistvu ni nič takega. res pa je , da pazite kaj jeste, ker se jih dosti okuži s hrano oz.finta je vtem, da je v njihovi vodi "nekaj", česar naš organizem ne prenese, oni so pa navjeni na to. torej, vse kar je umito z vodo - roke proč! edino, če je za olupit- torej, če ješ jabko, jo obvezno olupi, ker je olup umit z vodo in to ni dobro!! midva sma jedla večinoma riž, pa kake jajčke, krompir, hrenovke...v glavnem, ful sma pazla, pa ni blo kaj. vodo pa obvezno ustekleničeno. pa tam imajo v lekarnah kr pripravljene tablete za take primere, če se morda okužiš s kako hrano (ponavadi imajo driske, pa bruhanje). posebej za turiste, kr oni jih itak ne rabijo, kr je organizem navajen na to. reče se jim pa ANTINAL in jih dobiš kr tak. jaz mislim, da nima kaj bit. pa tud so ta turistična območja ful zaščitena, pred hotelo9m so policaji...če te še kaj zanima, mi lahk pišeš na ZS.
|
|
|
|