Splet.Ka
|
No, mi imamo pol stanovanja iz Ikee in to vseh kakovostnih/cenovnih razredov. Dnevno sobo smo kupili boljšo in dražjo, spalnica (omare) pa je skoraj iz lepenke in je bila napol zastonj. Smo vse kupili čisto zavestno, torej za malo denarja manj kakovostno. Po 3 letih omare iz "papirja" še vedno stojijo skupaj (kljub neprestani omari). Tudi za otroke imam precej uporabnih stvari: stolček antilop, pribor, en kup posodic za hrano, otrokom prilagojeni kozarci, slinčki, lučke, odejice, brisače, tepih, komplet mizica in stolček, pliš (ki je prav za dojenčke, brez gumbkastih prilepljenih oči), dekorativne slike... Tudi jaz sem opazila, da je bil naš stol na primer v Ikei točno polovico cenejši od identičnega v Lesnini. Pa smo natančno preučili vse letvice in vijake in materiale, da ne bi kaj zgrešili. Enako je z dodatki za stanovanje - lučmi, blazinami, odejami,... Ikea je res stil...saj veste "Wohnst du noch oder lebst du schon?". Poleg tega so zelo okolju prijazni...kar za kakšne druge omenjene prodajalne pohištva ne morem reči. No, pa prodajalci v Grazu so tudi super. Jaz sicer znam nemško, bol polomljeno, ampak v največji gužvi so sposobni takoj poskrbeti za vsakega, ki potrebuje pomoč. Sicer pa je moj nasvet za v Ikeo nasproten od predhodnic: premisli, kaj iščeš, sicer se boš v vsem skupaj izgubila. Jaz ponavadi preverim na spletu, kaj je, koliko stane in ali je v tregovini, v katero grem, na zalogi.