Splet.Ka -> RE: čuden delovni čas obeh staršev! (19.3.2008 12:00:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: jay_zi za polovični delovni čas vem, a ne pride v poštev, ker pol zmanjka financ za kaj drugega. Jaz sem iz istega "foha" in z istimi težavami. Sem šla pred koncem porodniške do odgovornega urednika in ga malo povprašala o možnostih. Glede na to, da sem pred porodniško vsak dan strikno v redakciji visela do zaključka, so bili moji nadrejeni presenetljivo razumevajoči. Moja težava je namreč tudi ta, da živim precej daleč od mest zaposlitve. Sem se tudi zanimala, kako je s krajšim delovnim časom. Mi je rekel odgovorni urednik, naj ga s tem nikar ne "srejem", ker mi ga v praksi ne more omogočiti. No, lahko bi me dal na redaktorsko delovno mesto, ker formalno, če bi zahtevala, bi mi moral to omogočiti. Pa mi niti finance tega ne dopuščajo. Če bi želela krajši delovni čas, bi verjetno imela predvsem manjšo plačo, konec koncev bi pa delala tako, kot bi se sama zorganizirala, kar pa lahko naredim tudi s polnim delovnim časom. In se mi je s pomočjo nadrejenih res uspelo tako zorganizirati, da večinoma ne visim do večera tam...kakšen dan na teden ja, sicer pa sem doma okoli petih, šestih. Zame je to velik uspeh. Aja, sodelavci se pa ne bunijo. Eni so bili pred kratkim sami na tem, drugi še bodo, tistim ta hudim egotom, ki jih je pri nas na srečo bolj malo, pa tudi moja morebitna daljša prisotnost ne bi pomagala izboljšati počutja/občutka preobremenjenosti. Srečno!
|
|
|
|