žanai
|
Ojla! Ko ste ravno odprle to temo, bom pa še jaz nekaj napisala. Sem v 30. tednu nosečnosti in sem v ponedeljek imela prometno nesrečo, ne po svoji krivdi. Nekdo se je od zadaj s kombijem zaletel v moj avto, ko sem stala na cesti in ker je bil sunek še kar močan, me je zabilo še v sprednji avto. Posledica (poleg bolečin v vratu, križu, rami... ki me sploh ne skrbijo, bolj se živciram zaradi dojenčka): ob sunku se mi je zategnil varnostni pas pod trebuhom in ker imam posteljico na sprednji strani trebušne stene, mi je na enem mestu postejica malo odstopila (in je spodaj prišlo do krvavitve- na srečo le manjše) . Sedaj sem na strogem mirovanju, imam kontrole na vsake par dni, moram biti pozorna na gibe dojenčka, si meriti krvini pritisk itd.... če bi bila krvavitev ob nesreči večja, bi lahko (bog ne daj) izgubila otroka. Nočem paničarit, nesreče se dogajajo povsod, tudi če smo pazljivi, pa drugi niso. To še ne pomeni, da se pa zdaj ne smemo vozit z avtomobili, le da je fajn, če smo še posebej previdne, ker ne odgovarjamo le za svoje življenje. Je pa res, da nosečnice za volanom v karambolih nastradamo ravno zaradi varnostnega pasu ali pa (še posebej če nisi pripeta) lahko priletiš s trebuhom v volan in so posledice še hujše. Jaz sem pač imela smolo, držim pesti za vse nosečke za volani, da ne bi bile nikdar na mojem mestu. Pozdravček vsem! Žanai
|