|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007 part 2
25.3.2008 11:16:55   
*kinnie*
uh ja, brzina pa ni moja vrlinauser posted image

Sanosan, iz katerega konca si?

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 451
25.3.2008 11:24:43   
sanosan
Jaz sem iz Ptuja.

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 452
25.3.2008 11:35:43   
drobižek
sanosan - za tebe sem itak vedla, da poznaš to besedouser posted image

kinnie - ti pa potem tudi obvladaš štajerske besede? Pa si iz Gorenjske...

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 453
25.3.2008 11:41:26   
živa
Sem deco peljala na sonček, pridem nazaj in kaj vidim - igrico z besednimi ugankami user posted image ! Evo, jaz sem tudi z Gorenjske, pa poznam te besede.

Da vas še jaz preizkusim, kaj pomeni:

da nekaj potačeš
da nekaj obircaš
da nekaj počpi
četna
čevdr
potomflni

... se bom še kaj spomnila, to so od moje babice.

Tale je pa od moje tašče, ki je z Dolenjske:

brovka. 

Pa da vas vidim, Štajerke in ostale user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 454
25.3.2008 11:42:23   
jasna
Mi smo tudi rekli kolmkišta. Je odvisno, s katerega konca štjerske si. Kaj pa firtuh?user posted image  Zdej pa pričakujem Miclo, da se oglasi s kakšno karjolouser posted image .

živa, tole mi je pa čista ugankauser posted image

Mehurčica, moja dva tudi ne pijeta rada svežih sokov.
Kaj pa, če Davidu narediš piknik? To je pri nas priljubljena igra. Zvlečeta si manjši tepih iz spalnice  za sedežno in imata piknik z narezanim sadjem. Bolj kot je pisano, rajši imata. Še bolj jima je všeč, če sta lahko na balkonu.

Medve greva na drugo rundo spanjauser posted image ...

< Sporočilo je popravil jasna -- 25.3.2008 11:43:52 >

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 455
25.3.2008 11:42:37   
Kasija
mama06 napaka pst user posted image

skuštrana imam skype - pod istim imenom kot mail, mi pa trenutno ne delajo slušalke oz. zvočna kartica

hvala vsem za odgovore glede spanja!

Daschi pozdravljena po dolgem času!

živa in jasna meni je v četrtek v redu. v bistvu imam čas ta teden kadarkoli.

sanosan kaz imam tudi chicco avtosedež in me ful živcira. elianu ves čas opleta glavica. kako to urediš ti? prav razmišljam o novi lupinici za morebitne naslednje. pa MC je večji in bolj položen.

drobižek za avtosedeže sem jaz tudi že gledala. kiddy-ja sem si šla ogledat in je res nekoliko utesnjen. ne vem, kako bi to sprejel moj aktivni otrok. vsekakor bi ga želela preizkusit preden ga kupim. isofix sistem pa je enkraten in veliko bolj varen /seveda mora avto omogočati isofix/, sem ga videla pri kolegih in sem se že skoraj odločena zanj. obstaja z dodatno nogo in brez nje - jaz navijam za brez, ker je potem možno sedež premestit v drug avto, ki nima isofixa. načeloma je zelo koristno, da je uporaben z ali brez isofixa, ker ga morda kdaj posodiš za kak izlet z babico, teto... in potem ni treba, da imajo oni tudi isofix. se pa odločam med romer in maxi cosi. pa še to - na nemških internetnih prodajah so ful cenejši sedežki. po moje se splača naročiti ali iti ponje v tujini. žal pri nas navijajo cene. Recimo  http://www.kidsroom.de
Bom pa kljub elianovi velikosti čakala do samostojnega sedenja in čim bližje enem letu preden bo šel v uporabo.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 456
25.3.2008 11:44:58   
Kasija
igrica - jaz tudi user posted image

živa a je prav?

čevdr - klet
potomflni - copati

moja najljubša gorenjska (živa in kinnie psssst!)
zaganovc = ?

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 457
25.3.2008 11:46:36   
Kasija
jasna
firtuh - a je to isto kot firtah = predpasnik

no, se vidi kdo je otročji za igrice user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 458
25.3.2008 11:52:13   
Kasija
Pa še moja najljubša uspavanka...

Muce bele, muce črne iz maček muri

Muce bele, muce črne,
muce zlate in srebrne,
več ne smejo klepetati,
morajo takoj zaspati.

Zlato sonce gre za morje,
bele sanje čez obzorje,
sanje so velika skleda,
pol iz mleka, pol iz meda.

Ko jim sanje zadišijo,
bele muce brž zaspijo
in za njimi tudi črne
in še zlate in srebrne.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 459
25.3.2008 11:55:56   
pingi
A se vam je čist utrgalo?user posted image

Berem, berem, berem, pa komaj dohajam. Pa očitno bom rabila še prevajalcauser posted image  Sicer sem po mami pol Štajerka, ampak vseeno...

Samo par zadev, ki so mi zdaj ostale v glavi:

Avtosedež: midva sva že kupila Kiddy Infinity Pro. Meni se tista mizica, ki je namesto pasov, ne zdi utesnjujoča. Bolj služi kot nekakšna polička za igranje (so tudi gor narisane neke cestice in znaki itd.) Enim otrokom res ne odgovarja. Če pa se pač ne bo obnesel, bomo pa kaj drugega nabavili.

GH: meni je ful fajn kuhat za malega, ampak nikoli ne vem, če bo kaj pojedel.
Npr. cvetača in krompir je bilo bljek, ajdova kaša z jabolkom pa mu je šla v ritouser posted image
Midva zadnje dni nekako tako jeva: zjutraj sadje, po dop. spanju bolj zelenjavne zadeve, zvečer pa riževo oz. koruzno kašico.
Včasih poje vse, včasih samo tri žličke. No, edino zvečer zmaže vse kar mu pripravim. Vmes seveda dojenje, ponoči obvezno 2x.
Torej GH pri nas zaenkrat ni rešitev za daljše spanje ponočiuser posted image
Edino z napenjanjem imamo spet težave, ker ga ta nova hrana pač napenja.

Jasna, tudi mi smo od 6h pokonci. Če je pa že čist svetlo, a ne!user posted image
Bo treba nekaj ukrenit s temi strešnimi okni...

Jutri imamo še zadnje cepljenje in upam, da ne bo kakšnih hudih reakcij, da bova lahko prišla na srečanje v čet.

Zdaj pa grem, ker imam tamalega v naročji in bi stalno tolkel po tipkovniciuser posted image
Pa še brokoli kuham, da smrdi kot bi vsi prdeliuser posted image

Lepo praznujte naš dan! Si ga mame res zaslužijo(mo)!

Aja, Mama06, na fotkah iz srečanja ni doječih mamic zato, ker pač takrat ni najbolj vljudno slikat, potem pa to še objavit na internetuuser posted image
Nas pa itak vsaj tričetrt še vedno intenzivno doji, tako da ni panike. Vidva z Jernejem kar uletita.user posted image

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 460
25.3.2008 11:57:22   
drobižek
živa - pojma nimam! Ta je pa res težka!

Kasija - o isofixu sem brala včeraj na spletni strani ZPS in piše, da je veliko bolj varno pripenjanje s pasovi. Verjamem pa, da je isofix veliko bolj enostaven za uporabo. Mi ga nismo kupili že za lupinico, zdaj ga pa tudi ne bomo za avtosedež, ker kupujeva še ta drug avto, ki pa ni nujno, da bo imel to možnost.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 461
25.3.2008 12:02:22   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: drobižek

sanosan - za tebe sem itak vedla, da poznaš to besedouser posted image

kinnie - ti pa potem tudi obvladaš štajerske besede? Pa si iz Gorenjske...

Sej niso vse besede štajerske user posted image
Obvladam glih ne no, sem bila pa na faxu bolj v štajerskih krogih.....na začetku sem bila čist izgubljena...cug, švinglati..... aja pa moja mami ima ljubimca iz totega Mariborauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 462
25.3.2008 12:06:41   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: živa

da nekaj potačeš
da nekaj obircaš
da nekaj počpi
četna
čevdr
potomflni

..

uuu  v bohinju pravijo ketni četna,vidš vi čevdr mi kevdruser posted image user posted image user posted image   , potomflni so pa pr nas tut potomflni.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 463
25.3.2008 12:12:00   
Kasija
drobižek zakaj isofix ni v redu? ker sodeč po rezultatih varnosti, ni tako. prvouvrščeni kiddy nima isofixa, oba naslednja po rezultatih - maxi cosi in chicco - pa sta z isofix sistemom. in mc priorifix kot 2. po testih je bil testiran z isofix sistemom ali jaz to narobe razumem user posted image  ker potem se ti ga ne splača kupit, ker je dražji ravno zato, ker ima isofix.  sicer  pa je s tem sistemom sedežek pripet zadaj v avtomobilski sedež, otrok pa je v sedež pripet s pasovi sedeža. torej po moji logiki odpade pripenjanje avtosedeža v avtomobilski sedež z avtomobilskimi pasovi in se tako oba sedeža spojita z isofixom.  daj mi prosim pripopaj link od tega članka, da še jaz pogledam, da se ne odločiva narobe.
tole z avtosedeži je user posted image

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 464
25.3.2008 12:21:10   
jasna
Z mojim spanjem ne bo ničuser posted image . Se je že zbudila čisto naspidiranauser posted image

Kevder tudi mi rečemo. Ša šnitloh še uporabljamo.

Kasia, muce bele so tudi meni všeč. Pa Ko zaspijo stare hiše... od Murija tudi.

Tole s sedeži tudi mene zanima. A je kakšen link?

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 465
25.3.2008 12:24:10   
sanwebdra
KUHLA
IZVIRNO SPOROČILO: drobižek

Kaj pa repincl????????????user posted image user posted image user posted image

Ja itak motovilec!
No, pa smo eno prevajalsko vsekale, sem se kar nasmejala.
No, tisti dve (kuhlo in kolnkišto) imam še s faksa - ker so me v Ljubljani gledali, kot da sem z Lune priletela. Potem pa sem se tudi jaz prilagodila in po "lublansko" govorila, tak da še danes s sošolkami čisto brez-vokalno potegnem in "Živjo"!!!

IZVIRNO SPOROČILO: živa
Da vas še jaz preizkusim, kaj pomeni:
da nekaj potačeš
da nekaj obircaš
da nekaj počpi
četna
čevdr
potomflni
... se bom še kaj spomnila, to so od moje babice.
Tale je pa od moje tašče, ki je z Dolenjske:
brovka. 
Pa da vas vidim, Štajerke in ostale user posted image .
Lp,
živa

Pa sem mislila, da smo vsi Slovenci - to pa je že "too much"!!! Dajmo raje po angleško! 

< Sporočilo je popravil sanwebdra -- 25.3.2008 12:31:21 >

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 466
25.3.2008 12:29:14   
drobižek
Kasija - piše, da je varnost sedežev, ki omogočajo pritrjevanje s sistemom isofix, vsaj za stopnjo nižja, ko so jih preizkušali s standardnim pritrjevanjem s pasovi v avtomobilu. Tako piše...pri nas je varnost na prvem mestu, ker smo zelo veliko na cesti oz. bomo...

Upam, da mi bo uspelo prilepiti link. Piše pa to tam, ko je tema "ko kupujete". http://www.zps.si/sl/testi-vip/otrok/vipov-test-otroski-avtosedezi.html

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 467
25.3.2008 12:35:41   
drobižek
Za Štajerke sploh ne dvomim, da ne bi poznale kaj je repincl....jaz ga bi vsak dan jedla!

sanwebdra - mene so tudi včasih v Lj čudno gledli, ko sem kako po naše reklauser posted image ampak živjo pa nisem mogla nikoli rečt in še danes ne morem, pa sem preseljena bliže Lj, kjer se pozdravljajo z živjo...

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 468
25.3.2008 12:37:01   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

mama06 napaka pst user posted image

kakšna napaka?user posted image

pa še ena za prevod : kjuderuser posted image user posted image user posted image

repincl - motovilec
kolnkišta - kišta za premog ali drva user posted image pa je tu spet kaj je kišta:))
firtuh - predpasnik
user posted image user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 469
25.3.2008 12:38:36   
mama06
sicer sva pa midva s sprehoda in se pravičujem za male črke, samo tipkam s tamalim v naročjuuser posted image , ki se trenutno igra z mojim mobitelom in tipkovnico ter vozi kamiona - špukauser posted image

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 470
25.3.2008 12:38:52   
drobižek
Kasija - Je pa res, da danes je že toliko informacij iz vseh strani, da ne veš več koga naj poslušaš in koga naj zares vzameš...jaz sem tudi mislila, da je sistem z isofixom najboljši in s tem tudi najbolj varen...zdaj pa ne vem več...

Ste prebrale? Kaj pa ve mislite?

kjuder - klet, a je? To tu pri nas tudi govorijo.

< Sporočilo je popravil drobižek -- 25.3.2008 12:40:18 >

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 471
25.3.2008 12:41:59   
jasna
Drobižek, sem prebrala. Če avto nima isofixa je brez veze kupovat tak sedež. Je pa isofix, če se tako uporablja, najvišje na lestvici varnosti. Je torej namenjen uporabi z isofix sistemom.

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 472
25.3.2008 12:47:09   
živa
user posted image  še malo vas pustim, potem pa napišem rešitve. Kasija, si ugotovila. Zaganovc = ? Nimam pojma user posted image . Jasna, fertah ali bertah = predpasnik.

Še ena, primerna času: begavnce user posted image .

Isofix vs. pasovi: po mojih izkušnjah ni primerjave, imamo dva avtosedeža z različnimi sistemi oz. sem pritrjevala isofix sedež s pasovi v maminem avtu, pa je to veliko bolj nestabilno kot z isofixom. Lani smo kupili Chiccovega, ki je 3. na testih, in je super, glava ne opleta, je udoben, ima dober nagib ipd. Ga imam vedno v avtu in lahko preizkusite na srečanju, Ljubljančanke in okoličanke.

Lp,

živa

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 473
25.3.2008 12:49:06   
drobižek
jasna - ja, če nima avto isofix sistema je sigurno brezveze, da kupuješ avtosedež z isofixom. Ampak jaz tisto kar je napisano razumem, da je isofix po varnosti slabši kot če zapneš avtosedež s pasom. Ali se motim?

živa - tudi meni je bolj logično in bolj stabilen je sedež pritrjen z isofixom...zakaj potem to pišejo, da je s pasovi bolj varno? Ni logike...

< Sporočilo je popravil drobižek -- 25.3.2008 12:51:35 >

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 474
25.3.2008 12:53:50   
živa
Jasna, še to: včeraj sem hotela mojemu pokazat Neli, kako se mojstrica vseda, pa mi ne naloži filmčka - si ga najbrž umaknila?

Jasna, Kasija - potem velja v četrtek po srečanju? Potemtakem pridem v dvoje, če bo le moja tašča od zdravnika, ga ima ob 8h, menda bo že fertik (ko smo že ravno pri narečjih) user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......