suzanamai
|
Vsem slavljencem čestitke za 6. mesecev. IZVIRNO SPOROČILO: valči Nina pa...nos zabit,ob vsakem previjanju ga pucam z fiziološko in pumpico,hrope ji in rahlo piska v plučih.Na ORL,ni našel nič posebnega,mene pa pljučka mučijo,ker je vikend,pa če ji gre na slabše..?Vročine pa 37.7 v ritki.Zjutraj sva bili že zrihtani za it zdravnici,pa pojkličem,pa sestra reče,da naj jo tapkam po hrbtu,pucam nos in vlažne,parne inhalacije.Če se mi zdi,da bo slabše,naj prideva???Pa bodi pasmeten.Sedaj spi,malo pokašljuje,jaz pa še vedno ne vem.Ne bi je rada brezveze vozila tja v še več bacilov,ne bi rada,da bi bilo slabše Svetujte prosim,hitro,kaj bi naredile ve na mojem mestu? Aja,.kri je bila vredu v ponedeljek,torej bakterijsko vnetje ni,na virus pa ne pomaga nič. Valči tudi Zoji je piskalo in je hropla, zadnjič ko je imela tako zabasan nosek. Pa so bila tudi pljučka bp. Ta sluz iz noska se steka v grlo in potem se sliši kot hropenje in piskanje. Res moraš full čistit noska, pa ne šparaj s fiziološko, kar fino zalij, ker edino tako lahko res vse ven potegneš. Pri nama je trajalo 10 dni in je potem je čez noč izzvenelo. Aja dobili sva ba Tobrex za nos. Sem pa dajala borove kapljice v plastično posodico z vodo in na radiator, se mi zdi, da ji je pomagalo. Tave moje sožalje Gluten tudi mi že uvajamo, sem in tja piškotek, žemljico, kako kašico. Na mleko ima pa reakcijo, kar se je pokazalo pri BabyLove kašici, ki je preverjeno iz posnetega neadaptiranega mleka. Takoj je bila rdeča okoli oči, drug dan pa vsa pikasta. Na jogurt in k. smetano, pa ni reakcije, res pa je, da ji zamešam le žličko ali dve. Za praznike tudi ne gremo nikamor, saj bi Mai moral iti na ledenik, pa se mu je astma žal tako poslabšala zaradi bujnega cvetenja, da ga ne upam dati, saj smo ponavadi vedno potem pristali v bolnici na kisiku. Vanili zate imam pa eno kruto življensko lekcijo, ki jo je Mai dobil zaradi praskanja. Mogoče ti bo pomagala, Maiu vsekakor je, saj če se sedaj praska se le v spanju. Pred dvema letoma je šel s kolonijo na Krk, kjer se je seveda lahko praskal po mili volji, ker mu nihče ni težil, tako kot teživa midva . No s tem si je seveda odprl mesta za vstop bakterij, bacilov, virusov ipd hudičkov. Po 5 dneh so me klicali, da je njegov AD full slabši in bi bilo mogoče bolje, da ga pridem iskat, po pogovoru z Mai-em, pa me je prepričal, da ni tako hudo in da bi ostal do konca. Nakar sredi noči zazvoni telefon, da je z malim full slabše, da se mu pikice in mehurčki širijo po celem telesu, vročina je 41,5 in ne pade, ter da je dežurni zdravnik na poti. Seveda sem se takoj usedla v avto in na Krk po otroka. Ko sem ga videla, me je skoraj kap zadela. Po celem telesu izpuščaji, gol ker ni mogel obleči ničesar, iz izpuščajev se cedi gnoj. Sem ga samo popokala, zavila v rjuho, na zadnji sedež in dirkala nazaj v Lj do P, kjer me je že čakala napotnica za infekcijsko. Tam so se spraševali 3 dni in delali brise jemali kri, vsi prestrašeni kaj je to za en hudič. No končna diagnoza, herpes simplex po celem telesu, na to pa še impetigo. Kaj takega tudi vsega vajeni doktorji še niso doživeli. Bogi revež je bil 3t v bolnici, ni se mogel ne premikat ne nič, ves je smrdel po gnoju, ki se je cedil iz njega, ležal je kot mumija v postelji, dokler se ni ves olupil in je prišla na plano nova koža. V glavnem zaradi praskanja, je v rano fasal virus herpesa, ki se je po krvi razširil po celem telesu, na to pa je fasal še bakterijsko okužbo - impetigo . A se boš še praskala? Mislim da ne. sedaj pa šibam v trgovino in potem kuhat kosilo