|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007 part 2
25.4.2008 9:41:58   
teka
alina_alin user posted image samo prej prečekiram, zakaj zara ni dobila evropske zdravstvene kartice...upam, da ne bom rabla tja hodit....

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 4701
25.4.2008 9:44:28   
lane31
Ja fitnes........enkrat ji nekaj pokažeš pol pa se kar trese ko bi še........tak da vaj za trebuh in rit  ji raje ne pokažemuser posted image .......eh kar nekaj bluzim....čakam malo da dvigne guzico.......nekam dolgo je potegnila ta prvo rundo -spi od pol 8 user posted image

Jo čakam ,da greva ven ,pa usput še na uprastan prijaviti malecko  ( sem pozabila ),pa mi je ravno rekla ta ki pobira za čistilko, ja saj zdaj je pa že leto stara veste se že bunijo user posted image user posted image  sem ji skozi zobe prijazno povedala da še na pol leta nisva user posted image user posted image .........ma grem da jim zavežem lape user posted image

Ko te bom poljubila za lahko noč,
te bom še tesneje
in še malo dlje stiskala k sebi.
Takrat se bom zahvalila Bogu zate.
Ničesar drugega ga ne bom prosila,
kot le za še en dan s teboj...

Neposredna povezava do sporočila: 4702
25.4.2008 9:57:43   
tave
Helouuuu!

Ej, čveke. Pa sem 2 dni me ni gor pa tok naklofate da se komi prebijem čez.
Najprej dobrodošlica vsem novim in pa čestitke za 1/2 in zobke.

No evo , glih zdele me je user posted image  klicu in jest valjda vesela k se je spomnu name. No pol mi pa pove da mu je babica umrlauser posted image .Pa sej ne veš kako bi odreagiru. No pa še  naslednjo soboto imamo poroko (njegova sestra).

Grem da vidm zdej kaj in kako.

lp, tave

Neposredna povezava do sporočila: 4703
25.4.2008 9:59:11   
*kinnie*
evo je bil mir pred mano skoraj celo urouser posted image
Oblečem mulčka, ta večja se sama, se zbašemo ven....par minut ...dež...ponovimo vajo v obratni smeriuser posted image ....

že vidim, da danes ni moj dan, pa še user posted image me neki jezauser posted image user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 4704
25.4.2008 9:59:42   
valči
Dobro jutro!

Imam malo časa,ker,ali je mož gor,ali Nina joka.Nisem vam zadnjič napisala do konca,Mihael ima antibiotik in bo vredu,kmalu.
Nina pa...nos zabit,ob vsakem previjanju ga pucam z fiziološko in pumpico,hrope ji in rahlo piska v plučih.Na ORL,ni našel nič posebnega,mene pa pljučka mučijo,ker je vikend,pa če ji gre na slabše..?Vročine pa 37.7 v ritki.Zjutraj sva bili že zrihtani za it zdravnici,pa pojkličem,pa sestra reče,da naj jo tapkam po hrbtu,pucam nos in vlažne,parne inhalacije.Če se mi zdi,da bo slabše,naj prideva???Pa bodi pasmeten.Sedaj spi,malo pokašljuje,jaz pa še vedno ne vem.Ne bi je rada brezveze vozila tja v še več bacilov,ne bi rada,da bi bilo slabšeuser posted image user posted image
Svetujte prosim,hitro,kaj bi naredile ve na mojem mestu?

Aja,.kri je bila vredu v ponedeljek,torej bakterijsko vnetje ni,na virus pa ne pomaga nič.

Trma večjih,pa kako mi je znano,je pa zelo pogojeno z dnevi.Ko se vreme burka,se skoz nekaj tepeta,pregovarjata,nagajata,pa ko sta v vrtcu,je bolje,ker sta v ločenih skupinah-nista skupaj,pol se pa doma imata rada.Pri hrani pa ne odstopam.Če je ena stvar za jest,morata vsaj nekaj pojest,da dobita tisto,kar želita.
Včeraj sem skuhala zvečer polnozrnate testenine,nalašč za Laro,jedli smo vsi,pol sva midva jedla,ona je samo meso ven popikala in hotela kroglice z mlekom,a ji nisem pustila.

Evo,možek je že nazaj,rabi računalnik.

Ful vas pogrešam,upam,da mi bo kera svetovala glede Nine,kaj naredit,vsem sotrpinkam,ki ste boge z bolančki pa user posted image user posted image user posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

Neposredna povezava do sporočila: 4705
25.4.2008 10:00:39   
Alina_alin
tave, sožalje.

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 4706
25.4.2008 10:05:23   
*Lana*
Mali spi 2.rundo, js pa bi neki rada vedla user posted image
Mi smo že imeli 3.cepljenje, pa kot vidim, so vašim user posted image  na tem pregledu vzeli tudi kri in urin.
A to spada zraven? Nam niso nč rekli. Sem pa prebrala na RR koledarju za dojenčke, da se pregled krvi in urina opravi v 6.mesecu user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4707
25.4.2008 10:05:40   
*Lana*
tave, sožalje user posted image

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 4708
25.4.2008 10:21:46   
*kinnie*
Valči: Lej, če je zabasan samo nosek, potem kaj drugega, kot spiranje noska s fiziološko in primerna temperatura sobe, nimaš kaj dosti postoriti. Jaz svojim delam tudi inhalacije na masko s fiziološko (preko inhalatorja). Temperatura 37,7 v ritki-meni se ne zdi visoka ob prehladu, samo veš to je ocena preko računalnika, ki ni kaj dosti vredna. Ti otroka poznaš, ga vidiš, spremljaš, zato je res najbolje, da poslušaš svoj notranji čut...in če se ti zdi da ni ok, jo pelji k pediatru.

Samo okvirno:
Če gre za bakterijsko okužbo pljuč in otrok izkašljuje, se delajo inhalacije s fiziološko(zdravnik seveda lahko predpiše v kombinaciji z zdravili), pravilni položaji , tapatmaji( pavilno udarjanje-ki pa ni kar nekaj -je važna smer...način), ko primejo AB pa vibracije. Pri tako majhnih, jaz najraje delam ročne vibracije. Pri vsem tem je pomemen položaj in smer, potrebno je delati v smeri manjših dihalnih poti, proti večjim. Dokler AB ne prime, se vibracij ne izvaja, zaradi raznosa.

Pri virusnih obolenjih pa spiranje noska s fiziološko, zadostna hidracija, inhalacije.

Neposredna povezava do sporočila: 4709
25.4.2008 10:22:40   
teka
tave, sožalje.

valči, jaz sem imela podobno pozimi, vendar brez vročine. tudi dobili AB, pa Tobrex pa tisto zdravilo s pumpico (pozabla ime). in mene je tudi ful skrbelo hropenje, se mi je zdelo da je v pljučkih in sem se bala kakšne pljučnice... sem šla kar nazaj k P pa je rekla da je OK. pol sem to "hropenje" in "žuborenje" v nosku poslušala še kaka dva meseca, da sem bla že ful živčna. valda šla nazaj k P, pa je spet rekla, da to ni nič...no, potem smo se pa porihtali, se več nič ne sliši... upam, da bo tudi pri vas tako user posted image

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 4710
25.4.2008 10:24:48   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: *Lana*

Mi smo že imeli 3.cepljenje, pa kot vidim, so vašim user posted image  na tem pregledu vzeli tudi kri in urin.
A to spada zraven?

Pri nas pri 6.mesecih ni teh pregledov.

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 4711
25.4.2008 10:29:34   
janja
Ma ste spet mele večerno oz. nočno debato. Kaj pot a ne moreš spati? V glavnem na hitro.

Gluten mi že uvajamo. Sem pa tja kak piškotek, pa zdaj imamo na vrsti Milupino kašico 7 žit. Riževo in ovseno smo že sprobali in sta prestali test. Pa polento jemo. Še vedno se izogibamo mleka, uporabljamo le riževo in ovseno mleko, pa seveda mamino. Sadje - banana, jabolko, hruška, breskva (občasno), borovnice... mu pa če se le da kar sama pripravim. Če pa zmanjka, pa imam na zalogi Hippove sadne kašice. Zelenjava - riž, krompir, korenček, koleraba, por, brokoli, cvetača, grah... vedno pripravim sveže, ne shranjujem v hladilniku in ne kupujem že pripravljenih zelenjavnih kašic (bljek). Meso - piščanček (občasno).
Zaenkrat lepo je in ni kakih znakov alergij, se pa še vedno izogibamo kravjega mleka, laktoze in jajc.

Banana - dajem samo v sadne kašice in včasih s polento. V zelenjavi pa tudi jaz ne jem banane, zakaj bi jo dajala otroku. Ne čaram. Jedi pripravljam tako, kot za nas, le da manj solim.

teka - a je Zara starejša? Če si zanjo dala lansko leto delat evropsko kartico preveri, če ni še veljavna. Jaz sem čisto pozabila, da za otroke velja 1 leto, za odrasle pa samo 3 mesece.

tave - moje sožalje. Zdaj bo pa res žur user posted image

1. maj - mi bomo tudi kar doma. Če bo lepo vreme bomo šli kvečjemu na kak izlet.

tolk za zdej... grem dat Urbanu sadno kašico, pa šibava ven...

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 4712
25.4.2008 10:34:28   
*kinnie*
tave: sožalje

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 4713
25.4.2008 10:34:37   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: lane31

Jo čakam ,da greva ven ,pa usput še na uprastan prijaviti malecko  ( sem pozabila ),pa mi je ravno rekla ta ki pobira za čistilko, ja saj zdaj je pa že leto stara veste se že bunijo user posted image user posted image  sem ji skozi zobe prijazno povedala da še na pol leta nisva user posted image user posted image .........ma grem da jim zavežem lape user posted image

No, našo je nekdo od sosedov prijavil po enem tednu, kar smo prišli iz P.user posted image Tako da smo domov dobili dopis, da so dobili informacijo, da je pri nas en član več že od "takrat pa takrat"... Mislim.....kak se enim mudi. Je pa tudi ena iz RR, ki jo poznam, imela tamalo po porodu še v bolnici, ker je imela edem na možganih in so jo sosedi tudi kar prijavili in tamala sploh doma še ni bila! K*** pa taki sosedi...user posted image

Tave, sožalje.user posted image

Valči
, moja je imela prejšnji teden zamašen nosek. Sicer ji ni ven teklo, ampak pač zabasano je imela. Pa sem ji pred dojenjem čistila nosek s fiziološko in vakumsko pumpico(na sesalec) in vlažilec prižgan zvečer ko je šla spat in dokler nisem jaz prišla za njo. Nisem niti hodila k zdravniku, ker ni imela vročine ali kakšnih drugih znakov. Saj Nina tudi v bistvu nima vročine. Mislim, da se smatra vročino 37,5 pri dojenčkih? Znižuje se pa pri 38,5. Tako da če si ji merila v ritki, je tako malo manj.
Če se ti pa zdi, da je tvoja P ni dobro pregledala, pojdi še kam po drugo mnenje.

Milupina bananina kašica
: Noa1 ti si jo imela in Pandica(ampak je verjetno še nista probali...?). Meni se zdi, da ima vonj po keksih in ne po banani.user posted image A je možno, da je bila napačna vrečka v škatli???

Eni pa je danes spet tak lepo spala. Sicer je zvečer zaspala komaj ob 20h(ni bila prej zaspana).... Se je dojila ob 1h, 3:30, 6:20 in spala naprej do 7:30.user posted image Me zanima, če bo obdržala tak ritem. Pa tako sem se že navadila na pogosto zbujanje ponoči...user posted image Hec, hec...

Zoja Aiken, čestitke za 6m!!!user posted image
In čestitke še za včeraj Aneju za 7m!user posted image

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 4714
25.4.2008 10:57:01   
žabek
Moja miška spi že celih...25 minut, kar je zanjo že zelo dosti. Dopoldan spi od 0 do max. 50 minut, potem kake pol ure v vozičku, pa še kake pol ure popoldan.

Lane31, sem asica s smajliji, ne? Ja, ja, to sem se vse od vas naučila, album pa nimam pojma, kak se naštima, če še totega avatarja nisem mogla zrihtat. user posted image

Valči, so ti že ostale, ki imajo več izkušenj svetovale, z mano si glede tega ne moreš kaj dosti pomagat. Mogoče bi jaz res še enkrat šla k P, če bi me preveč mučlo. Je pa naša P taka fajna, v trenutku te pomiri. Jaz sem se nekaj sekirala, ker je Eli skozi v eno stran gledala, pa se je zdaj popravlo.

Reakcije pri dobivanju zobkov: naša ima dva spodaj, pri nas je blo malo hudo takrat, ko je špiček že bil zunaj - kakšna dva dni po tistem se je ponoči non stop prebujala, pa podnevi fejst tečkala. Aja, pa ko je špiček prišel ven, je imela drisko in malo rdečo ritko.

35 minut je blo danes. Superuser posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 4715
25.4.2008 11:02:14   
suzanamai
Vsem slavljencem čestitke za 6. mesecev.user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: valči

Nina pa...nos zabit,ob vsakem previjanju ga pucam z fiziološko in pumpico,hrope ji in rahlo piska v plučih.Na ORL,ni našel nič posebnega,mene pa pljučka mučijo,ker je vikend,pa če ji gre na slabše..?Vročine pa 37.7 v ritki.Zjutraj sva bili že zrihtani za it zdravnici,pa pojkličem,pa sestra reče,da naj jo tapkam po hrbtu,pucam nos in vlažne,parne inhalacije.Če se mi zdi,da bo slabše,naj prideva???Pa bodi pasmeten.Sedaj spi,malo pokašljuje,jaz pa še vedno ne vem.Ne bi je rada brezveze vozila tja v še več bacilov,ne bi rada,da bi bilo slabšeuser posted image user posted image
Svetujte prosim,hitro,kaj bi naredile ve na mojem mestu?

Aja,.kri je bila vredu v ponedeljek,torej bakterijsko vnetje ni,na virus pa ne pomaga nič.

Valči tudi Zoji je piskalo in je hropla, zadnjič ko je imela tako zabasan nosek. Pa so bila tudi pljučka bp. Ta sluz iz noska se steka v grlo in potem se sliši kot hropenje in piskanje. Res moraš full čistit noska, pa ne šparaj s fiziološko, kar fino zalij, ker edino tako lahko res vse ven potegneš. Pri nama je trajalo 10 dni in je potem je čez noč izzvenelo. Aja dobili sva ba Tobrex za nos.
Sem pa dajala borove kapljice v plastično posodico z vodo in na radiator, se mi zdi, da ji je pomagalo.

Tave moje sožalje

Gluten tudi mi že uvajamo, sem in tja piškotek, žemljico, kako kašico. Na mleko ima pa reakcijo, kar se je pokazalo pri BabyLove kašici, ki je preverjeno iz posnetega neadaptiranega mleka. Takoj je bila rdeča okoli oči, drug dan pa vsa pikasta. Na jogurt in k. smetano, pa ni reakcije, res pa je, da ji zamešam le žličko ali dve.

Za praznike tudi ne gremo nikamor, saj bi Mai moral iti na ledenik, pa se mu je astma žal tako poslabšala zaradi bujnega cvetenja, da ga ne upam dati, saj smo ponavadi vedno potem pristali v bolnici na kisiku.

Vanili zate imam pa eno kruto življensko lekcijo, ki jo je Mai dobil zaradi praskanja. Mogoče ti bo pomagala, Maiu vsekakor je, saj če se sedaj praska se le v spanju. Pred dvema letoma je šel s kolonijo na Krk, kjer se je seveda lahko praskal po mili volji, ker mu nihče ni težil, tako kot teživa midvauser posted image . No s tem si je seveda odprl mesta za vstop bakterij, bacilov, virusov ipd hudičkov. Po 5 dneh so me klicali, da je njegov AD full slabši in bi bilo mogoče bolje, da ga pridem iskat, po pogovoru z Mai-em, pa me je prepričal, da ni tako hudo in da bi ostal do konca. Nakar sredi noči zazvoni telefon, da je z malim full slabše, da se mu pikice in mehurčki širijo po celem telesu, vročina je 41,5 in ne pade, ter da je dežurni zdravnik na poti. Seveda sem se takoj usedla v avto in na Krk po otroka. Ko sem ga videla, me je skoraj kap zadela. Po celem telesu izpuščaji, gol ker ni mogel obleči ničesar, iz izpuščajev se cedi gnoj. Sem ga samo popokala, zavila v rjuho, na zadnji sedež in dirkala nazaj v Lj do P, kjer me je že čakala napotnica za infekcijsko. Tam so se spraševali 3 dni in delali brise jemali kri, vsi prestrašeni kaj je to za en hudič. No končna diagnoza, herpes simplex po celem telesu, na to pa še impetigo. Kaj takega tudi vsega vajeni doktorji še niso doživeli. Bogi revež je bil 3t v bolnici, ni se mogel ne premikat ne nič, ves je smrdel po gnoju, ki se je cedil iz njega, ležal je kot mumija v postelji, dokler se ni ves olupil in je prišla na plano nova koža. V glavnem zaradi praskanja, je v rano fasal virus herpesa, ki se je po krvi razširil po celem telesu, na to pa je fasal še bakterijsko okužbo - impetigouser posted image .
A se boš še praskala?user posted image  Mislim da ne.

sedaj pa šibam v trgovino in potem kuhat kosilo

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4716
25.4.2008 11:04:54   
Pandica
Samo, da vas na hitro pozdravim, ker imam full gužvo.

Saj veste pakiranje se je začelo, pa še z malo bi mogla prit do 12h v lab., da nesema vodo pa noče glih zdaj lulat user posted image

Metkica1  imaš ZS

Lepo bodite, se tipkamo

(odgovor članu žabek)
Neposredna povezava do sporočila: 4717
25.4.2008 11:07:39   
metkica1
 Pandica sem ti odgovorilauser posted image

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 4718
25.4.2008 11:17:27   
Margareta
VANILI - pa to ni resuser posted image kolk si me ti nasmejala. Tak dogodek! ti pa takole, ekshibicionistka.

pot - jaz hrano, ki ostane vržem v smeti. Za banano vem, da lahko tudi ostane na oblačilih.

suzanamai - tole impetigo smo imeli pa tudi mi že večkrat, ampak po glavi in prav tako od praskanja.

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 4719
25.4.2008 11:34:50   
*kinnie*
user posted image vas moram prav povprašat....so vaši dojenčki tudi tako močni-grobi....
Ko je lačen grabi z roko lase, kožo na obrazu (si me predstavljateuser posted image ), majico, stiska v pest tako močno, da mu ne morem niti vzeti. Ma zgrabi kot slon....se mi zdi zeloooo močno.

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 4720
25.4.2008 12:13:04   
vedra

Pozdravljene ponovnouser posted image - uspešno smo preseljni, čeprav sem mislila da bo šlo hitreje. Res ne vem kako toliko stvari nabašeš v 45 m2 - ni in ni bilo konca. Sama nisem neka zbirateljica "krame", je pa zato mož takšen da žal shranjuje vse možno

Se opravičujem če me je katera kaj spraševala, saj nisem brala za nazaj (bom prebrala - če dobim podaljašno porodniško user posted image )
Naj povem, da sem se oglasila na 100. strani, pred cca 10 dnevi in me je skoraj vrglouser posted image , ko sem videla koliko strani ste pridelala. Saj se vam ne upam pridružit, ker nisem tako pridna (za računalnikom) kot ve. Rada pa vas prebiram in bi vas želela spoznati na naslednjem srečanju.

Včeraj sva imela 3. cepljenje in sedaj revež spi že 2 uri skupaj (vročina 37,4) in se mi zdi da imam časa na pretek, saj je drugače zelo živahen dečko.

user posted image

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 4721
25.4.2008 12:16:33   
vedra
Joj - zakaj pa so tako veliki smeškoti, če pa sem jih zmanjšala?!

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 4722
25.4.2008 12:21:13   
vedra
Pa posebaj lep pozdravček Teki, Maxu in Zari
Hitro kaj pritekajte naokoli. user posted image

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 4723
25.4.2008 12:47:03   
Margareta
*kinnie* - mene moja tako potegne za lase in tudi ne izpusti. močno.

vedra - vem kako se je selit, nič ti nisem fovš

VANILI - a si ti rekla, da bi kofetkala? Si toplo vabljena k meni, če hočeš.

zdaj grem pa pospravljat sekret, ki so ga naredila včeraj popoldne mož, njegov brat,tamal in njegov bratranček. Pa to ne morem verjet, kako so moški sposobni razmetat.

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 4724
25.4.2008 12:51:11   
vedra
Zgleda da vse uživate na sprehodih....

Tukaj so še naše mere za 6 mesecev: 7.020 kg / 68 cm

Aja - pa rožice imam rada:
user posted image

(odgovor članu vedra)
Neposredna povezava do sporočila: 4725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?