jaša2
|
jaz imam dobre izkušnje z EA. je pa stvar vsake posameznice, kak gleda na to. meni je ful prav prišla, kr sem bala 2 dni v bolnici pred porodom, ker so mi dajali tabletke za "zorenje" mat.vratu - torej, da se sploh začnejo počasi popadki. te tabletke ti pa dajo groooozne krče!! v glavnem, 2 dni me je fuuul zvijalo, sem bla ziher da so to popadki - če je zdravnica rekla, da ženske po tem ponavadi rodijo. torej - juhuhu, popadki in dojenček bo tu!!! ja, veš da!!! babice mi pa pravijo, da to še nič ni , da mora bolet in zoret, niso pa to niti približno popadki in da moram potrpet. 2 dni zvijanja, tak da so mi že solze tekle, babice so me pa jemale, kot da pretiravam ali se napravljam... v glavnem, blo je vse skup fizično in psihično hudo in ko je dejansko prišlo do popadkov, sem jaz bla čist izčrpana - kot sem rekla, fizično in psihično. čist sem ostala brez moči in mi je EA v tem primeru res ful pomagala. je pa dejstvo, da ti EA ne olajša tistih zadnjih "pritiskačev" - ko ti res moraš čutit popadek v spodnjem delu, da lahk pritisneš oz.iztisneš otroka ven. ne čutiš popadka v zgornjem delu oz. v trebušnem delu - tam ti pač babica pove, tak zdaj pa pritisni. spodaj pa morš čutit. ne vem sicer, kak je rodit brez EA, je pa ogromno mamic, ki jih pozanm in so rodiel z EA in brez, reklo, da ni primerjave. da je zakon EA. konec koncev pa, ni obvezno, da vzameš EA, če greš na predavanje in podpišeš soglasje. pač, pustiš si eno možnost - kot klic v sili. lahk jo vzameš pol, če vidiš, da je hudo, če pa ne, jo pa lahk komot odkloniš. v glavnem, da jo imaš zasigurano v skrajni sili.