|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: izkušnje z epiduralno anal.
19.3.2008 8:14:41   
Anonimen
user posted image  kakšne pripombe. Vsaka naj se odloči po svoji volji, še prej pa naj gre na predavanje o EA, pa ne preveč po netu brat o tem, to nam je še dr. Grmek sam rekel 14 dni nazaj na predavanju.user posted image

EA preide na otroka, karse čuti s zaspanostjo in lahko je po Apgarju ocenjen slabše kot drugi otroci, ventar to ni nujno. Posledice na porodnico pri EA pa so tudi različne. Ene skačejože 30minutpo porodu,druge so pa slabe za umret še 3 dni.....nič ti ne da garancije, da bo vse 100% lepo.

(odgovor članu kovač)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
19.3.2008 8:46:10   
cmrucek
Tudi jaz se načeloma proti vnaprej dogovorjeni EA... druga stvar je, če vmes prido do komplikacij in se za to odločijo tudi iz zdravstvenih razlogov...
Ne vem, no, to ni naravno. V naravi je vse poštimano tko, kot mora bit, in gotovo je tudi en razlog za to, da porod poteka, tako kot poteka, vključno z bolečinami... ki jih, mimogrede, pozabiš takoj po rojstvu. Zato težko razumem ženske, ki še mnogo kasneje stokajo, kako je bilo težko... Saj je bilo težko, samo dejansko pa se tistih bolečin ne moreš spomniti. Veliko je odvisno od tega, kakšen pogled na ta dogodek, ki je lahko čudežen, si izbereš...
Poleg tega soseda, medicinska sestra, ki dela na pediatrični na oddelku, kamor pripeljejo dojenčke v stiski in kritičnem stanju, pravi, koliko je le teh po EA... Da ne razmišljam o tveganju za mamo... Po mojem ni vredno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.3.2008 8:48:44   
smigli
IZVIRNO SPOROČILO: tamala83

jaz pa ne "odobravam" EA. Sama sem imela  8 ur umetne popadke, pa sem jih preživela tudi brez tega. pri porodu z EA se dojenček dosti bolj namuči kot drugače. zakaj? zato ker mamica ne čuti tega pritiska ki ga imaš med popadki, jih ne predihavaš, in ko je treba rodit tudi ne pritisneš tak močno kot bi drugače. No, glavno je da mamice ne boli kaj prevečuser posted image . Drugo je če je res potrebno, kao. Da pa se greš naprej zmenit za epiduralca, ko sploh ne veš kaj in kak bo, samo da te bi manj bolelo...user posted image  nevem no.

kako pa vse to veš, če nisi dala tega skozi?

Jaz sem imela EA in bi jo še imela. To kar ti naštevaš je NERESNICA!

Aja zemlja je okroglauser posted image .

lp

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 28
19.3.2008 9:08:04   
jaša2
jaz imam dobre izkušnje z EA. je pa stvar vsake posameznice, kak gleda na  to. meni je ful prav prišla, kr sem bala 2 dni v bolnici pred porodom, ker so mi dajali tabletke za "zorenje" mat.vratu - torej, da se sploh začnejo počasi popadki. te tabletke ti pa dajo groooozne krče!! v glavnem, 2 dni me je fuuul zvijalo, sem bla ziher da so to popadki - če je zdravnica rekla, da ženske po tem ponavadi rodijo. torej - juhuhu, popadki in dojenček bo tu!!! ja, veš da!!! babice mi pa pravijo, da to še nič ni , da mora bolet in zoret, niso pa to niti približno popadki in da moram potrpet. 2 dni zvijanja, tak da so mi že solze tekle, babice so me pa jemale, kot da pretiravam ali se napravljam... v glavnem, blo je vse skup fizično in psihično hudo in ko je dejansko prišlo do popadkov, sem jaz bla čist izčrpana - kot sem rekla, fizično in psihično. čist sem ostala brez moči in mi je EA v tem primeru res ful pomagala.
je pa dejstvo, da ti EA ne olajša tistih zadnjih "pritiskačev" - ko ti res moraš čutit popadek v spodnjem delu, da lahk pritisneš oz.iztisneš otroka ven. ne čutiš popadka v zgornjem delu oz. v trebušnem delu - tam ti pač babica pove, tak zdaj pa pritisni. spodaj pa morš čutit.
ne vem sicer, kak je rodit brez EA, je pa ogromno mamic, ki jih pozanm in so rodiel z EA in brez, reklo, da ni primerjave. da je zakon EA.

konec koncev pa, ni obvezno, da vzameš EA, če greš na predavanje in podpišeš soglasje. pač, pustiš si eno možnost - kot klic v sili. lahk jo vzameš pol, če vidiš, da je hudo, če pa ne, jo pa lahk komot odkloniš. v glavnem, da jo imaš zasigurano v skrajni sili.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 29
19.3.2008 9:43:23   
Anonimen
jaz sem imela EAuser posted image
sicer bi se tudi pri naravnem porodu odločila za EA, tako pa so se odločili za carski in je bil postopek isti...ti dajo EA in mislim, da nobenemu na misel ne pride, da bi te rezali kar na živo user posted image  in z mojim otrok ni zarad tega nič narobe, z mano pa tud ne (zarad tega ;))

Cankarjeve mamice pa kar še naprej uživajte v bolečinah user posted image  

(odgovor članu jaša2)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
19.3.2008 10:06:41   
Azzurra
maktub, sem ti poslala na zs sporočilo o čisto frišnem porodu (pred 4 tedni) v izolski porodnišnici.
lep pozdrav

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
19.3.2008 12:08:46   
tamala83
no no punce.tak pač jaz razmišlam. res da nisem imela EA, da bi vedla kako gre, in nikoli nisem rekla, da je to nevarno za otroka. ja pa res eno, da se več porodov z EA konča z vakumom, kot pa tisti brez.

nikoli nisem rekla in niti pomislila na to, da bi bila katera mamica slabša od druge zaradi načina poroda!!! dobena ni slabša zaradi tega. jaz sem pač napisala svoje mišlenje, in ga niti nisem vsiljevala nobenemu. ker delam v tem tudi dosti vidim in slišim, zato sem pač napisala. če sem slučajno koga užalila se opravičujem, to ni bil moj namen. 

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 32
19.3.2008 12:26:28   
martita
No, da še jaz moj piskerček pristavim. Vsega napisanega ne bom komentirala, ker se ne bom spuščala v razpravo s tistimi, ki tega niso dale skozi, hkrati pa goreče pluvajo po EA.

Za porod za EA sem bila odločena že dolgo pred nosečnostjo in mi ni žal. Še posebej zato, ker sem v končni fazi preležala skoraj 12 ur na porodni mizi. Na koncu sem bila izmučena kot le kaj, zato si težko predstavljam kako bi bilo, če bi bila brez EA.

Brez skrbi....popadke čutiš, le bolečine ne. Težko je to razložit, a vendar je tako. Ker ni zraven bolečine tudi lažje in bolj sproščeno predihavaš. Ko ti pa babica da znak za akcijo še fajn pritisneš.

Jaz sem bila zelo zadovolna. In se bom naslednjič ponovno odločila zanjo.

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 33
19.3.2008 12:34:05   
BUŠICA
no da še jaz nekaj dodam: v tujini je EA rutina,se ni treba vnaprej zmenit in ne vem še kaj.tam so ljudje za to usposobljeni! ne pa pri nas,kjer obstaja za to 1 anesteziolog, drugi pa tega ne znajo izvest in potem to ženske jemljejo kot nek bavbav. P.S.za tisto ki so ji 4 ure zob zdirali v LJ,pa še bolelo je! A so te stažisti obdelovali?ker če je res, so te res nestrokovno!!!

(odgovor članu martita)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?