Duda (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

pajkica -> Duda (18.3.2008 19:08:29)

Ali ve gledate, da kupite dudo, ki je primerna za starost vašega otroka. Npr. če je star 3 mesece, mu kupite dudo za tri mesece.
Jaz sem pomotoma kupila dudo, ki je od šestih mesecev naprej, zdaj pa ne vem ali mu jo lahko dam ali ne. Cucelj ni drugače nič večji kot pri ostalih, ki so prave, le da jih noče. To pa kar vleče, ampak se bojim, da bi lahko bilo kaj narobe. Zakaj so sploh pomembne te oznake po mesecih?

vaney -> RE: Duda (18.3.2008 19:36:04)

jaz mu kupujem dudo, primerno njegovi starosti, ne znam pa ti svetovat, če je lahko kaj narobe

pajac -> RE: Duda (18.3.2008 19:44:54)

Zobozdravnica v materinski šoli je omenjala velikost dud. Svetovala je najmanjše dude  in tiste, ki so podobne materini bradavici. Gre pa za to, da naj bi z manjšo dudo manj škodovali razvoju čeljusti pri dojenčku. Moj sin je zdaj star skoraj 7 mesecev in ima že ta  prvo velikost dud. Ni pa nikoli hotel imeti okrogle dude (v obliki kapljice, ki jo ful priporočajo), ampak je zanj zakon Nukova duda..

janja -> RE: Duda (18.3.2008 22:19:48)

Oznake dud po mesecih so zaradi velikosti, tako da lahko otroku izbereš primerno dudo. Naš do 3. meseca dude ni hotel niti povohati. Pa smo kupili različne. Nato pa je nekega dne začel vleči dudo in zdaj mu pride prav prav vsaka oblika. Jo pa ima zato, da se potolaži. Ali pa ko gre spat, vendar jo po določenem času vrže ven. Trenutno uporabljamo Nukove iz kavčuka, Aventovo iz silikona in tiste od DM. Je pa dobro dudo po določenem času zamenjati (iz higienskega vidika).

Stran: [1]