zaprtost (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

novopecena -> zaprtost (18.3.2008 14:03:52)

ojla
moja sestra ima 5 mesecev staro štručko pa jo zanima kako je z redčenjem blata? mali se fula napenja ko kaka in je skoraj da ne zaripel v obraz ko tišči ven pa valda joka in ostale nevšečnosti. kaj ji lahko svetujete da mu da za eno hrano? že nekaj časa mu po malem daje gh. ful bo vesela vsakega nasveta

MADMAX -> RE: zaprtost (18.3.2008 14:20:46)

- lahko daješ po žlički sadni ali zelenjavni sok
- ali pa lahko daješ en- do trikrat dnevno dve do štiri žlice mlečnega sladkorja, raztoplenega v čaju. Ampak previdno mlečni sladkor ( laktoza ) lahko pri dojenčkih napenjanje. Če se to dogaja vašemu dojenčku, morate zaprtje zdraviti drugače.
Koliko časa pa je pozaprta? Pokliči pediatrinjo

kristinaj -> RE: zaprtost (18.3.2008 14:40:42)

jaz bi vprašala v lekarni, če imajo za take male kakšno zdravilo-odvajalo oz. naj kar pokliče pediatra, ker je zaprtje huda reč, boli, revčke male....

naj proba prekinit z uvajanjem gh, da vidi, če je za zaprtje kriva gh.

mi s tem nimamo problemov a sem ji enkrat, da ne je eno in isto skuhala suho marelico..... naša, stari smo 11,5m, kaka redno 3x dnevno, po marelici pa se je to kar povečalo in je bila pokakana samo, da je malo prdnila....

novopecena -> RE: zaprtost (18.3.2008 15:24:28)

sm ji sporočila in se res zahvaljuje pa vas lepo pozdravlja. se je pa smejala ko sem ji sporočila tvojo štorijo kristinaj glede marelice hahaha

december06 -> RE: zaprtost (18.3.2008 23:21:24)

Podobno kot marelice delujejo tudi slive, suhe ali sveže. Pa še preluftan donat, pa probiotični jogurt (ko bo večji) in seveda sladke kamilice.....

Tende -> RE: zaprtost (19.3.2008 10:47:41)

Naši petmesečnici pomaga tudi par žličk fejst sladkane prekuhane vode. 2 do 3 so dovolj...

baja* -> RE: zaprtost (19.3.2008 11:12:28)

pomaga par žličk malo bolj sladkanega kamiličnega čaja al pa skuhana suha sliva - pa vodo, v kateri se je kuhala, ji naj da večkrat za pit

tudiII -> RE: zaprtost (19.3.2008 21:26:08)

Nam pomaga frutek Sliva.

Stran: [1]