odpoved po porodniški! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

BUŠICA -> odpoved po porodniški! (18.3.2008 12:36:52)

...je katera dala odpoved po preteku leta porodniške in kdaj je to storila-mesec,2, 3 pred koncem! če nimate odgovorov bi vsaj prosila za nasvet koga vprašat glede tega vprašanja.

N _ B -> RE: odpoved po porodniški! (18.3.2008 12:52:03)

Odvisno koliko imaš odpovedni rok. Če je to 30 dni in nimaš lanskega dopusta, daš odpoved 30 dni pred zaključkom porodniške, če imaš še lanski dopust pač v odpovedni rok všteješ še tega in če ti delodajalec odobri tudi sorazmerni del letošnjega.
Sama bom dala odpoved v naslednjem mesecu in v odpovedni rok vštela tudi lanski dopust.

BUŠICA -> RE: odpoved po porodniški! (18.3.2008 13:09:15)

hvala za odg.! odpovedni rok je pri nas od 30dni do 6 mesecev, tako da ne vem če odpoved najavim prej.

fragola -> RE: odpoved po porodniški! (18.3.2008 13:12:01)

IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

hvala za odg.! odpovedni rok je pri nas od 30dni do 6 mesecev, tako da ne vem če odpoved najavim prej.

ma ne more bit od 30dni pa do 6mesecv, v pogodbi ti more točno pisat kolk dni je odpovedni rok!

BUŠICA -> RE: odpoved po porodniški! (18.3.2008 13:14:10)

grem gledat!

sazi -> RE: odpoved po porodniški! (18.3.2008 13:18:36)

Načeloma mora res kje pisat, ampak pri nas (v moji bivši službi) je bilo to zapisano v internih aktih podjetja, do katerih med porodniško nisem imela dostopa. Vedela sem, da je odpovedni rok ali 3 ali 1 mesec. Misli, da ni nič narobe, če jih obvestiš "prezgodaj". Jaz sem poslala priporočeno odpoved 2,5 meseca pred koncem porodniške in napisala, da dajem odpoved d tedna po končani porodniški, ker sem izkoristila še 10 dni starega dopusta, torej sem skupno poslala 3 mesece pred nameravano prekinitvijo dela pri tistem delodajalcu. Nekaj dni po poslani odpovedi sem poklicala v podjetje in se zmenila še vse ostalo - dopust, delovna knjižica, šla pospraviti moje stvari, se poslovit od sodelavcev...

N _ B -> RE: odpoved po porodniški! (18.3.2008 13:21:25)

IZVIRNO SPOROČILO: fragola

ma ne more bit od 30dni pa do 6mesecv, v pogodbi ti more točno pisat kolk dni je odpovedni rok!

Če odpovedni rok ni naveden, veljajo določila po kolektivni pogodbi, če kolektivne pogodbe ni, velja odpovedni rok po zakonu o delovni razmerjih in to je 30 dni.

BUŠICA -> RE: odpoved po porodniški! (18.3.2008 13:25:52)

sem pogledala- odpovednega roka ni, torej je lahko tudi do 6 mesecev! delodajalec odloči koliko ti bo dal.

N _ B -> RE: odpoved po porodniški! (18.3.2008 13:29:51)

sem pogledala- odpovednega roka ni, torej je lahko tudi do 6 mesecev! delodajalec odloči koliko ti bo dal.

Poglej, če imaš navedeno pod kateri tarifni razred spada tvoje del. mesto.

Npr. moje del. spada v V. tarifni razred (zahtevna dela) in imam po kolektivni pogodbi o trgovini 2-mesečni odp. rok. Še dobro, da sem šla pogledat, ker po prejšnji pogodbi je bil odpovedni rok 30 dni in sem imela v glavi, da je tudi po tej. V tej zadnji pogodbi pa odp. rok ni naveden in se gleda po kolektivni pogodbi.

*sonchek* -> RE: odpoved po porodniški! (21.3.2008 12:31:36)

Jaz sem dala odpoved po koncu porodniške, ko sem koristila še lanskoletni dopust. Odpovedni rok je bil pri meni naveden v Pogodbi o zaposlitvi (sem v javni upravi), in sicer 3 mesece, vendar smo podpisali sporazum o sporazumni prekinitvi delovnega razmerja, podpisan z moje strani in strani šefinje. Brez težav. Z dnem, ko smo prekinili pogodbo o zaposlitvi, so me prijavili v drugi službi, tako da delovna doba ni bila prekinjena. 

Stran: [1]