Prehlad pri 10 mesečniku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Maleal -> Prehlad pri 10 mesečniku (18.3.2008 11:50:04)

S čim premagujete prehlad?Kaj uporabljate,ko je enkrat že prisoten,naša ga ima že par dni,nato je malo boljše in čez kakšen teden spet pride.Nos ji čistim s fiziološko,zvečer ji dam operil,uporabljam baby vac kolk lahko,saj ne zelo upira[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image],kaj še uporabljate vi?A jim dajete kakšne miltivitaminske sirupe za dojenčke?

vesel -> RE: Prehlad pri 10 mesečniku (18.3.2008 12:12:51)

Jaz ji nos spiram z AQUA MARIS-om,ker je baje morska voda in je boljše kot pa pri fiziološki. A tvoja hči kj pokašljuje??

Če pokašljuje je zlo fajni PANATUS SIRUP,ki je od 6m-dalje. pa tudi vitaminčki pridejo v poštev!

kristinaj -> RE: Prehlad pri 10 mesečniku (18.3.2008 12:38:27)

stari smo 11m in smo bili 1x prehlajeni. zjutraj in zvečer ter čez dan sem ji po potrebi v nosek špricnila fiziološko in ji nato z ustnim aspiratorjem (narhinel kupljen v ita)posesala kar je pač v nosku bilo. ko je šla zvečer spat sem ji v vsako nosnico dala kapljico otroškega operila. čez dan je spala normalno 2x po urco, urco in pol.
zraven posteljice sem ji obesila pleničko, na katero sem kapnila 2 odmerka fitobalma, ki ga dobiš v lekarni, da je v sobi prijeten vonj po menti.

p mi je povedala, da to ni priporočljivo za vsakega ker ima lahko kontra učinek in namesto da bi dihalne poti odpiralo jih zapira. posebej velja za astmatike.    

pajac -> RE: Prehlad pri 10 mesečniku (18.3.2008 15:16:30)

mislim da narediš vse, kar lahko. Sirupe proti kašlju in za izkašljevanje pri otrocih odsvetujejo. Operil je sicer za od 1. leta, vendar se ga poslužijo tudi prej, če je otrok bogi in ne more dihat (seveda zmerno). Fajn je, da nos dobro spiraš, da ne faše še vnetja ušes. Sicer prehladi večinoma trajajo 1 teden brez zdravil, 7 dni z zdravili :)

Pa trenutno je takšno vreme zunaj, kar je ugodno za vse sorte virusov in bo čez slab mesec boljše:)

Stran: [1]