Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

Anonimen -> Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 9:01:22)

Zanima me, koliko vzgojiteljic oziroma pomočnic ostane z otroki v vašem vrtcu po 15. uri?

Pri nas so 3 skupine, torej je skupaj približno 60 otrok ali malo več, pa po 15. uri ostane samo 1 pomočnica.

Zato ne morejo ven, ker imajo igrišče odaaljeno 100 metrov od vrtca in jih seveda ne more pustiti samih, če more z enim iti lulat. Poleg tega je bil izgovor tudi ta, da je blatno ... letos še sploh na igrišču z igrali niso bili. Kmalu bo pa prevroče, pa spet ne bodo šli. So točno tako tudi rekle, ko smo se potem nekaj v tej smeri pogovarjale.

Včeraj sem bila tam 15.05 in je bilo v eni sobi nagnetnih ogroooomno otrok. Zunaj pa lepo vreme. Po moje ni vrtca v Sloveniji, kjer bi včeraj popoldne otroci bili notri.

anitaz -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 9:07:35)

Ja, naši so bili včeraj zunaj, prišla sem ob 14:50, v petek so bili pa prvič. Vsaj zdi se mi, ker drugače pridem prej, pa so še notri.

Pri nas je tako, da jih je zunaj kar nekaj. Res jih ne štejem, ker nimam časa, ker tamala leti k meni in šibava domov, ampak samo ena pa sigurno ni.

Mi je pa zelo čudno, da ostane pri vas samo ena po tretji uri.. Je  to samo trenutno, je katera zbolela, ali imate vedno tako?
Ker konec koncev-je tudi za notri ena premalo, na tako število otrok, kaj šele za zunaj.

Anonimen -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 9:08:30)

Pri nas jih med 15.00 - 15.30 pazi ena oziroma dve. Jih je pa vse skupaj 10. Ne grejo pa ven zato, ker po večino pridejo starši do 15.30. Po 15.30 pa grejo v drugo skupino oziroma ven.

So pa zunaj čisto vsak dan, tudi če prši- imajo dežne plašče, če je sneg se sankajo, vozijo sneg z samokolnicami.

Moj otrok hodi domov umazan od blata, zelen od trave in sem srečna. Ker vidim da nekaj delajo, da niso samo not. Je pa stara 3,5 leta.

Anonimen -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 9:10:06)

IZVIRNO SPOROČILO: anitaz

Mi je pa zelo čudno, da ostane pri vas samo ena po tretji uri.. Je  to samo trenutno, je katera zbolela, ali imate vedno tako?

Ne, VEDNO je tako, imajo tako "fajn" zorganizirano.

NinKa -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 9:12:00)

V našem so bili včeraj zunaj, tako kot vsakič ko je malo sončka. Ne glede na blato....o tem kako zgleda po prihodu iz dvorišča v vrtec....boge čistilke, ampak ok. Otroci morajo bit zunaj.

Na tvoje vprašanje pa - so tri skupine, do nekje 15.20h so vsaka zase. Pol pa se do nekje 15.45h dve pomočnici/vzgojiteljici. Pol je sam še ena. Ampak takrat je še samo par, mogoče 10 otrok. Ob 16h pa preostanek dajo k dojenčkom in so tam do 16.30h.

Sem pa opazila, če so zunaj, pa če je še veliko otrok, potem običajno tut do 16h ostane druga pomočnica. Tako da, ni  panike. Imajo zmerom pregled nad malimi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Če pa gre kdo na Wc pa je itak 5 m vstran.

anitaz -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 9:12:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: anitaz

Ne, VEDNO je tako, imajo tako "fajn" zorganizirano.

To pa po zakonu ne bi smelo biti tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Seven* -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 9:14:35)

Pri nas je samo ena po 15.30 uri. Naša dva hodita domov ob 16.30 ponavadi. Zaenkrat ni težav. Če je toplo so vedno zunaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

kristinaj -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 9:24:24)

prepiši ga v drugi vrtec.....

lex -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 9:58:20)

do 15.30 so 3, po 15.30 ostane samo 1, ker je vrtec odprt do 16.00 pa še nikoli ni bilo več kot 35 otrok po 15 uri, tako da oprosti za 60 otrok mora ostati več vzgojiteljic/pomočnic. Na svetu staršev bi bilo to najbolj pametno povedat in se pozanimat. V našem vrtcu smo zunaj vsak dan dopoldan, popoldan pa začnejo najmlajši hodit nekje aprila ven (ampak ponavadi spijo do 15h, tako da jih ne ostane več veliko), ta večji pa so zunaj nekako do 15h potem gredo not, ker se skupine združijo. Oz čisto odvisno od vremena in stanja spanja v vrtcu. Se sproti dogovarjamo.

želva -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 10:26:13)

Splišni, po zakonu morajo bit v 1.starostni skupini na 14 otrok 2 vzg. torej na 1 vzg., sedem otrok.Zdaj pa zračunaj.V drufi staristni pa 19 +2(če se ne motim) pa 2 vzg. Če je preveč otrok, ni po zakonu in lahko komot ravnateljici poveš

mojčca -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 10:45:22)

Splišni, v katerem vrtcu pa imaš Tiborja????

Anonimen -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 10:59:39)

IZVIRNO SPOROČILO: lex

do 15.30 so 3, po 15.30 ostane samo 1, ker je vrtec odprt do 16.00 pa še nikoli ni bilo več kot 35 otrok po 15 uri, tako da oprosti za 60 otrok mora ostati več vzgojiteljic/pomočnic.

Ne, saj po 15. uri jih ni več 60, vseh skupaj je 60. Vrtec je pa tudi odprt do 16. ure.

Kolikor jih pa že je po 15. uri, pa jih ne more ena sama imeti na igrišču. Ker je igrišče oddaljeno od vrtca in je treba v primeru, če enega lulat, iti z njim in torej ostale pustiti same. Pa še blatno je ... đizus.

Ma res ne vem, ali sem samo jaz tako tečna, ampak če ne bi bilo tole zadnje leto vrtca, bi pa res popizdila. Saj sem že skozi po malem naganjala, naj gredo ven. Pa gibanje na svežem zraku in gibanje nasploh je za otroke v tej starosti le eden najpomembnejših dejavnikov pri razvoju.

Ma ne razumem tega, res. Razen če gledam s stališča komoditete, potem pa razumem ...

Anonimen -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 11:00:04)

IZVIRNO SPOROČILO: mojčca

Pri OŠ Simon Jenko Kranj

lojzika -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 11:03:00)

Pri nas včeraj niso šli ven.

Ven hodijo nekje od pol 11 pa do 12 nikoli niso zunaj popoldne. Razen popoldanski vrtec

mojčca -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 12:06:40)

Pri OŠ Simon Jenko Kranj

Tam je moj brat imel mlajšo hčerko v vrtcu, ker njegova žena tam dela. Jo bom vprašala, kako je to možno, da imajo po 15 uri samo eno vzgojiteljico (ona dela v pisarni, ne v vrtcu, da ne bo pomote).

Sibil_ -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 13:43:55)

Pri nas so zunaj dopoldan, do kosila.Popoldan pa spijo, nekje po 15ih jih začnejo hodit starši iskat in sploh ni variante, da bi šli ven.Nikoli niti niso šli.Okoli 15.45 se skupine združijo in so vsi v eni sobi, ponavadi sta 2 pomočnici, otrok pa kakih 20.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

LP,
Sibil RR

Anonimen -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 13:47:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR
Popoldan pa spijo, nekje po 15ih jih začnejo hodit starši iskat in sploh ni variante, da bi šli ven.

Zakaj pa ne?

Pri nas vstanejo ob 13.30, pa če prideš ob 15.30 ponj, bi se otrok kakšno uro in pol že lahko podil na svežem zraku. Ne pa da so notri in si talajo bacile.

Volga -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 13:48:21)

Pri nas so zunaj dopoldan, do kosila.Popoldan pa spijo, nekje po 15ih jih začnejo hodit starši iskat in sploh ni variante, da bi šli ven.Nikoli niti niso šli.Okoli 15.45 se skupine združijo in so vsi v eni sobi, ponavadi sta 2 pomočnici, otrok pa kakih 20.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

LP,
Sibil RR

pri nas je enako.

Anonimen -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 13:49:26)

Jo bom vprašala, kako je to možno, da imajo po 15 uri samo eno vzgojiteljico (ona dela v pisarni, ne v vrtcu, da ne bo pomote).

Ja, Mojčca, eno pomočnico imajo. No, me zanima, kaj bo rekla. Najbrž to, da imajo tako organizirano.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Volga -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 13:49:48)

Popoldan pa spijo, nekje po 15ih jih začnejo hodit starši iskat in sploh ni variante, da bi šli ven.

Zakaj pa ne?

Pri nas vstanejo ob 13.30, pa če prideš ob 15.30 ponj, bi se otrok kakšno uro in pol že lahko podil na svežem zraku. Ne pa da so notri in si talajo bacile.

naši okoli 13.30 šele zaspijo, zbijajo se pa malo pred tretjo.

Anonimen -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 13:50:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

LP,
Sibil RR

pri nas je enako.

PA ZAKAJ NE? A ve pa nič ne težite? Uf, meni se pa kar rola, me sveta jezaz popade, res.

Volga -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 13:53:20)

LP,
Sibil RR

pri nas je enako.

PA ZAKAJ NE? A ve pa nič ne težite? Uf, meni se pa kar rola, me sveta jezaz popade, res.

Ne, jaz nič ne težim. Se pa zdaj spomnim, da so bili otroci v vrtcu, kjer je delala moja mami vedno popoldne zunaj, na vrtu, našega nisem šla nikoli ven iskat, so vedno noter. Ampak so pa vsako DOPODLNE zunaj, no razen, če je tako kot danes, ko je šit ves dan. tako da naš pride BLATEN, ZELEN od trave, tudi POTOLČEN in OPRASKAN, če je treba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] tudi po kapuci jim leti blato [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

1vetrnica -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 13:54:58)

Pri nas so zunaj dopoldan, do kosila.Popoldan pa spijo, nekje po 15ih jih začnejo hodit starši iskat in sploh ni variante, da bi šli ven.Nikoli niti niso šli.Okoli 15.45 se skupine združijo in so vsi v eni sobi, ponavadi sta 2 pomočnici, otrok pa kakih 20.

LP,
Sibil RR

pri nas je enako.

PA ZAKAJ NE? A ve pa nič ne težite? Uf, meni se pa kar rola, me sveta jezaz popade, res

splišni, organizacija  na višku.

Stopi do ravnatelja/ice pa se malo pozanimaj. Mislim, da bodo hitro našli še kakšno vzgojiteljico.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Sibil_ -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 15:48:50)

Splišnii-pa kdaj imajo pri vas kosilo?Pri nas imajo kosilo po 12ih, triletniki okoli 12.30 in potem nekaj po 13ih šele zaspijo.In ponavadi gremo mi po našega okoli 15.30 in ga budijo, ker je zaspanc.Tako da meni je ok naša organizacija, se nilč ne pritožujem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Dopoldan pa ob lepem vremenu gredo kar na ornk sprehod, potem se pa še na igrišču ustavijo.Jaz se nimam za kaj kregat ker mi je čisto ok tako.No, mogoče če ne bi nič spali bi lahko šli po kosilu še ven, drugače pa raje vidim da spi in se spočije.

LP,
Sibil RR

frutka_ -> RE: Koliko vzgojiteljic po 15. uri? (18.3.2008 15:58:30)

Po počitku zgleda v vrtcu tako...otroci se morajo  v miru namalicati, pospraviti in očistiti je potrebno mizice, pospraviti malico, pomesti igralnico, pospraviti, zložiti ležalnike, pomagati otrokom pri oblačenju...Vse otroke je treba nagnat lulat, da katerega zunaj ne pritisne. Če še kateri spi ga je treba z ležalnika vrečt...Časa imaš nekje slabo uro.
Osebno si takšnega števila otrok niti pod razno ne bi upala peljati sama ven. Saj pa vendar odgovarjam za njih. Raje jih imam v igralnici pa se igramo kakšne družabne igre, beremo knjige ipd. kot pa da prevzamem odgovornost in večje št. otrok peljem noret na igrišče. In potem ti eden cepne iz igrala, druga dva se stepeta, en je pozabil v vrtcu igračko, tretjega lulat. Pri nas pa imajo v popoldanskem času še interesne  dejavnosti pa tečaje tujega jezika.
Poleti in ob toplem vremenu smo itak veliko zunaj v okolici. Ko so počitnice se otroke oddaja staršem zunaj na igrišču. To velja predvsem za tavečje otroke. Jasličnih ne moreš imeti pomešanih z velikimi, ker jih veliki podrejo v igri in je samo jok in stok.
Ni ravno veliko prostora za manevre.
Vsekakor pa 60 otrok nima kaj iskati v igralnici. Če jih je res 60. Zgornji normativ je 24!

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>