bini -> motnje spanja (3.2.2005 17:41:10)
|
Hoj. Ja, naša mala bo kmal stara 8 mesecev, pa še vedno nima niti približno neke rutine glede spanca - niti dnevnega, niti nočnega... podnevi spi zelo različno, včasih dvakrat, včasih štirikrat :(...vidi se da bi rada še spala, ampak kot da nekaj sanja in potem joka in joka da je joj.. jo je res težko potolažit.. zvečer sicer dokaj lepo zaspi okoli 20h, vendar pa se ponavadi zbuja neštetokrat..včasih jo pustiva mal jokat, takrat je ponavadi boljša noč pred nami -čudno, a resnično... včasih tudi celo noč prespi, ampak navadno se tja do polnoči zbuja v joku in jo je treba tolažit... meni ta tolažba še nekak uspeva, če pa kdo drug pazi nanjo (očka, babica, prijateljica) tudi podnevi joka do onemoglosti, tako da so te varuške ponavadi kar izčrpane na koncu :ups::zmeden2:.. drugim se ne pusti potolažit in takrat ne pomaga čisto NIČ.. Ne vem kako bi ji pomagala in zanima me ali obstaja diagnoza 'motnje spanja' in kakšni strokovnjaki ki bi znali svetovati oz. pomagati, ker sem prebrala že vse na to temo, poskusila res vse, njen nemiren spanec pa ostaja in noče pobegnit stran :kuza:.. ker drugače je naša mala tak dobrovoljček in deli nasmeške, da je le vsaj približno naspana...:love: kakšen nasvet? hvala in lp
|
|
|
|