velikonočni hren (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


BUŠICA -> velikonočni hren (17.3.2008 23:35:23)

kako naredite hren? naribate ga,dodate naribano jabolko...še kaj? ga naredite v soboto zvečer ali frišno v nedeljo zjutraj? kakšna začimba? prosim za nasvete!




Anonimen -> RE: velikonočni hren (18.3.2008 0:01:44)

Surov hren (pac, korenina al karkoli je) mami nastrga z nozem. Sicer pa v ta, kupljeni hren v loncku, doda malo kisa, malo olja in jabolko, se mi zdi. Pripravi ga pa med pripravo kosila, nic prej (rata rjav zaradi jabolka)





snorlax -> RE: velikonočni hren (18.3.2008 3:50:43)

Hren naribaš na drobno, dodaš na drobno naribano jabolko in takoj posoliš, da jabolko ne porjavi. Dodaš olje, kis in trdo kuhano jajčko.

Da jabolko ne porjavi, ga lahko takoj, ko ga naribaš, pokapljaš z limoninim sokom ali pa posoliš.

Aja, mi ga naredimo v nedeljo zjutraj. Počaka pa tudi v hladilniku kak dan. Moja tašča ga pa nariba prejšnji dan in pusti v vodi stat v hladilniku. Tudi nasvet za vse, da vas ne bodo pekle oči, ko ribate hren. V skledo, v katero ribate, date mrzlo vodo in hren leti naravnost v vodo, tako manj peče.




urskas -> RE: velikonočni hren (18.3.2008 8:10:55)

jaz ga samo naribam, pokapam z limono pospravim v lonček.
Za "uživanje" pa obvezno dodam kislo smetano.




mojsoncek -> RE: velikonočni hren (18.3.2008 8:44:46)

Pri nas gre takole... Na drobno naribanemu hrenu dodas jabolcni kis. Ce zalijes s kisom takoj, ko je hren nariban, bo zelo ostro. Ce pa pustis nariban hren najprej malo stati in ga zalijes sele kasneje, bo izgubil na ostrini.




tinkamiška -> RE: velikonočni hren (18.3.2008 8:45:19)

Jst ga pa naribam in dodam kislo smetano in narezan jajček, pa malo posolim in popram[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pripravim svežega, zjutraj.

Tinka




qwasy -> RE: velikonočni hren (18.3.2008 9:00:22)

Moj je pa ekspresen: kupljenemu hrenu v lončku dodam limonin sok in kislo smetano ter solim. [sm=smiley1.gif]




Stran: [1]