Ginekolog opazil "senco" na obeh ledvčkah (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

barbara73 -> Ginekolog opazil "senco" na obeh ledvčkah (17.3.2008 19:34:49)

pozdravljeni,

Sem v 4mesecu nosecnosti, vceraj sem bila na ultrazvoku in je ginekolog ugotovil, da ima dete
na obeh ledvickah okroglo senco, (kot da bi se mu zaustavljal seč ter da bi imel problem odvajanja).

Svetoval mi je da grem na pregled za bolj detaljen ultrazvok kateri bo pokazal morebitnen Amniocentesis (ne poznam tocnega slovenskega prevoda).

Ali je imela kakšna od vas podobne tezave?

lep pozdrav,
Zaskrbljena "mamica"

Anonimen -> RE: Ginekolog opazil "senco" na obeh ledvčkah (17.3.2008 22:28:29)

Po moje  gre za votli sistem ledvic, ki je kar pogost, sploh pri fantkih. Voda se vrača nazaj v ledvička.
Upam, da ti podrobna preiskava prinese dobre rezultate,v nasprotnem primeru žal čaka dojenčka operativni poseg.

CatJa -> RE: Ginekolog opazil "senco" na obeh ledvčkah (17.3.2008 22:41:45)

Ja, mojemu je zadnjič to odkrila na eni ledvički, v sredo imam kontrolo, da vidijo, če se širi.

madela -> RE: Ginekolog opazil "senco" na obeh ledvčkah (18.3.2008 8:42:05)

Moj sine se je rodil s to napako in sicer samo na eni ledviči. Odkrili so mu jo komaj v porodnišnici. V času nosečnosti ni nihče nič rekel. Napotili so me na kontrolo k nefrologu,to je bilo čez en mesec in takrat je bilo vse ok. Torej se je luknjica,kot so rekli sama zarastla.
So pa mi povedali,da so pri takih otrocih bolj pogosti uroinfekti in če so res zelo pogosti se odločijo za operacijo. Po drugi strani pa ni nujno,da bi se težave sploh pojavljale. Je čist odvisno od vsakega posameznika posebej.
Upaj na najboljše in srečno!

barbara73 -> RE: Ginekolog opazil "senco" na obeh ledvčkah (18.3.2008 8:49:03)

upam, da ne bo potreben operativni poseg, hvala vase odgovore!

barbara

Acjom1 -> RE: Ginekolog opazil "senco" na obeh ledvčkah (18.3.2008 12:07:33)

No, lahko vam napišem s prve roke, da imam jat takšno napako na levi ledvici. Ko sem bila majhna, sem imela kronične uroinfekte v osnovni šoli (za kar sem bila dosti tudi sama kriva, ker nisem hotla jemat antibiotikov in sem jih skrivala), v puerteti pa se mi je porihtalo in zdaj je vse vredu. Tako da je sicer zelo neprijetna stvar, ni pa tako hudo. 

Stran: [1]