RE: Kako po ločitvi (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

kalbo -> RE: Kako po ločitvi (18.3.2008 13:15:31)

Tko je. Če ma tip kolkr tok mozga v glavi in je vsaj malo fer bo lepo spokal kufre in šel, za bajto se bodo pa že kasneje v ločitvenem postopku zmenili. Logično se mi zdi, da ne bo ona z otroki vred šla če si je gospod izmislil, da se mu ne da več z njimi živet. Ampak ene pa res nič ne mislite, samo bleknete.

maruškaŠ -> RE: Kako po ločitvi (18.3.2008 13:26:17)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Tko je. Če ma tip kolkr tok mozga v glavi in je vsaj malo fer bo lepo spokal kufre in šel, za bajto se bodo pa že kasneje v ločitvenem postopku zmenili. Logično se mi zdi, da ne bo ona z otroki vred šla če si je gospod izmislil, da se mu ne da več z njimi živet. Ampak ene pa res nič ne mislite, samo bleknete.

To se pa tut jst strinjam - sam je ponavadi tko, da takšen moški kar naenkrat dobi drugačen 'neuvideven' karakter... (včasih pa tut ženske dobijo kaj taca)... Še vseeno pa so pravice le pravice.

naivka -> RE: Kako po ločitvi (18.3.2008 13:41:37)

Tudi jaz se strinjam  s tabo kalbo , ampak redki moški tako razmišljajo,
v glavnem pa ženske razmišljajo tako kot pravi cafee.Zato so moški tako komot,SAJ
ŽENSKA SE  NA VSE NAVADI,ŽENSKAM SE ZDI VREDNO VZTRAJATI,POTRPETI.
KDAJ JIH BO PAMET SREČALA?!

Anonimen -> RE: Kako po ločitvi (18.3.2008 14:05:04)

IZVIRNO SPOROČILO: caffee

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Ja, ja, veš de, saj to je pa res tako izi, a ne. O tem, da bi mu tisto polovico, ki mu pripada, izplačala, niti v sanjah pomislila ne bi. On bi bil pa kar za, a ne?

Meter ste ene naivne.

Ene smo naivne, ene ste pa tko blazn pametne, da rajš pametujete kot kakršen koli pametnejš nasvet date, ane Spliš. Ne eno in ne drugo ni na izi.

Bolje ne dati nasveta kot pa dati takega, kot si ga ti dala. Bi si ženska dejansko lahko še policijo na vrat nakopala. Pa moža bi itak morala nazaj v hišo spustit, otroci bi ves ta kraval doživljali. Res fajn nasvet.

Anonimen -> RE: Kako po ločitvi (18.3.2008 14:07:24)

Ampak ene pa res nič ne mislite, samo bleknete.

To se pa strinjam. In to je: spokaj kuhre ali pa zmeči mu stvari skozi okno. To je blebetanje brez premisleka.

smigli -> RE: Kako po ločitvi (18.3.2008 14:14:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

vendar najhuje je, ko se ponoči zbudim, ko vidim svoja dva otroka,kako mirno spita.....
Res tako trpim.....

In kaj ti povzroca trpljenje, katere misli? Kaj te najbolj muci ob pogledu na spokojna otroka?

A se ti rada malo naslajaš? Tukaj nekdo išče malo tolažbe, ti pa vrtaš vanjo, se mi zdi al te bolj zanima to, da potešiš svojo radovednost kot kaj drugega?

Naja tebi pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image], zdrži saj bo šlo, ženske imamo izredno moč v sebi, sicer pa izkoristi to priliko in zazri se malo vase, naredi kaj samo zate!

Anonimen -> RE: Kako po ločitvi (18.3.2008 18:39:15)

Kako si lahko ene sploh predstavljate, da je tko enostavno moža vržt iz hiše, katere polovica je tudi njegova in bo on rekel, ja oki, ni problema? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz pa ne razumem, zakaj je potrebno moza takoj metat iz bajte? Kaj takega je naredil, da je potreben tako drasticen in ponizujoc ukrep? Samo zato, ker se v prihodnosti ne vidi vec z vami, ga je treba ven metat? Ne vem, no, ampak ce pri vsaki tezavi, ki se pojavi, reagirate tako drasticno in kolericno, ni cudno, da zivite v tezavnih zakonih. Tudi moski so samo ljudje in veliko jih slisi na lepo in razumno besedo...veliko.

Anonimen -> RE: Kako po ločitvi (18.3.2008 18:42:58)

Draga avtorica teme, nikar se mu ne pusti in mu čim bolj zagreni življenje,

Zanimivo.

Anonimen -> RE: Kako po ločitvi (18.3.2008 18:46:47)

IZVIRNO SPOROČILO: smigli

vendar najhuje je, ko se ponoči zbudim, ko vidim svoja dva otroka,kako mirno spita.....
Res tako trpim.....

In kaj ti povzroca trpljenje, katere misli? Kaj te najbolj muci ob pogledu na spokojna otroka?

Tukaj nekdo išče malo tolažbe, ti pa vrtaš vanjo, se mi zdi al te bolj zanima to, da potešiš svojo radovednost kot kaj drugega?

Nekaterim je lazje, ce o svojih tezavah tudi govorijo oz. na tem mestu tipkajo. Kot je bilo napisano, pogovor s partnerjem ni mogoc. Ce ne zeli odgovarjat, pa tudi ok, saj ne drzim kladiva nad glavo :). Vceraj je ze zgledalo tako, da bi povedala nekaj vec. Prav. Ce ne pa tudi.

smigli -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 8:51:53)

IZVIRNO SPOROČILO: smigli

Res tako trpim.....

Tukaj nekdo išče malo tolažbe, ti pa vrtaš vanjo, se mi zdi al te bolj zanima to, da potešiš svojo radovednost kot kaj drugega?

Nekaterim je lazje, ce o svojih tezavah tudi govorijo oz. na tem mestu tipkajo. Kot je bilo napisano, pogovor s partnerjem ni mogoc. Ce ne zeli odgovarjat, pa tudi ok, saj ne drzim kladiva nad glavo :). Vceraj je ze zgledalo tako, da bi povedala nekaj vec. Prav. Ce ne pa tudi.

Potem se pa opravičujem, ker sem te narobe razumela.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Se pa strinjam s tabo glede metanja moža iz hiše, tudi jaz ne odobravam takih izpadov.

lepo se imej

nevica -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 8:54:38)

Meter ste ene naivne.

Ene pa tko na svet brihtne, da glava boli.

Taprava gajstna ženska bi mu cunje skoz okno zmetala s kufri vred, jih par poznam takih, vključno z mojo ženo. Taprava ženska mu niti nebi pustila, da bi mu pri dveh otrocih ratal dolgčas, da bi gospoda okol hodil po fešticah, one pa z njimi v rokavičkah.....

Draga avtorica teme, nikar se mu ne pusti in mu čim bolj zagreni življenje, mogoče si sploh ne predstavlja, kako je dejansko živet brez tebe.

Popolnoma se strinjam z napisanim.Tudi jaz (in seveda moj mož)imava dva otroka,ki sta sedaj  stara 14 in 15 let in lahko rečem da je bilo kar pestro.Poskrbela sem da mojmu  možeku nikoli ni bilo dolg čas(ne v postelji ne kje drugje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).Kje pa piše,da moreš vsa gospodinjska dela opravit sama.
Moj mož je edinček in temu primerno je BIL tudi razvajen.Pa sva situacijo rešila kar hitro na začetku zveze.Enkrat in res samo enkrat ME JE pripravil do tega da ga postavim pred vrata.Ne dobesedno,ostal je pri meni,vendar so njegove "cote" ostale nedotaknjene,kosilo pa je imel v restavraciji.Postelja pa je bila hladna.
Enkrat v tednu do dvakrat sem si cel dan vzela fraj,otroka pa prepustila njemu.Pri tem je seveda tašča skor popenla,pa sem ji kar hitro nakazala kje je njeno mesto in če se ne strinja lahko sinčeka v" paketu"dobi domov.V tem obdobju sem bila samo slika brez glasa do mojga  možeka.In tako je spoznal,da sem človek s katerim ne gre pometat in ki zahteva spoštovanje.
Kasneje mi je priznal da  je v tem času spoznal da mu jaz in otroka veliko pomenita in da me spoštuje in ceni,ker sem se tako postavila zase in za otroka(tudi proti njegovi mami,ki ji nisem dovolila da bi manipolirala z mano).Naj povem,da se sedaj z taščo odlično razumem prav tako z možem.(skupaj sva 15 let).
Včasih ko berem določene poste ugotavljam da nekatere hočete bit mučenice.Ne vem zakaj.Mogoče ste tega vajene že iz otroštva(razmerje med mamo in očetom).Jaz zase vem ,da se nikoli in nikdar nebi nanikakršen način poniževala pred moškim,ker se cenim in se imam rada.
Zato drage ženske(seveda tudi moški) začnite se ceniti in imeti radi,ker le tako vas bodo cenili in imeli radi tudi drugi.PREVERJENO!

kalbo -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 9:56:24)

Kaj takega je naredil, da je potreben tako drasticen in ponizujoc ukrep? Samo zato, ker se v prihodnosti ne vidi vec z vami, ga je treba ven metat?

A odločitev, da se ne vidi v prihodnosti več s svojo ženo je tko nekaj vsakdanjega, kot bi spil par pirov preveč. Ne, s tem je svoji ženi podrl svet, sesul sanje, on se pa obnaša kot da to ni nič takega, da naj pozabi, se sprijazni. Tak tip na otroke niti ne pomisli, ker jih itak on nikoli ni imel na skrbi.

Saj, če ne gre, pač ne gre, samo obstajajo za to fer in bolj normalni načini, ne pa takole sprenevedanje. Normalen dec, ki stoji za svojimi dejanji bi lepo spokal, še prej pa ženi lepo po pravici in v oči povedal resnico in ji dal vedeti da je pri vzgoji in odraščanju otrok nikakor ne misli pustit na cedilu, ne pa tkole.

srki -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 10:19:30)

Oprosti, jz bi mu pa enostavno rekla; hiša je pol moja, otroci ostanjo pri meni, plačal boš toliko in toliko preživnine, kovčke imaš naštimane, vrata veš kje so. Nasvidenje! Pa še številko od svojega odvetnika bi mu dala in naj se poslej z njim dogovarja.

Ja, ja, veš de, saj to je pa res tako izi, a ne. O tem, da bi mu tisto polovico, ki mu pripada, izplačala, niti v sanjah pomislila ne bi. On bi bil pa kar za, a ne?

Meter ste ene naivne.

In kaj, če se mož ne bi strinjal s temi pogoji?

Neja, o tem, kako in kaj, pa se bosta morala sama pogovorit. Če ti bo tako na izi odstopil hišo, pa še toliko bolje. Ne vem, jaz bi verjetno iz tiste jeze in žalosti sama popokala kufre in nekam šla, če bi seveda imela kam it, pa naj me potem izplača in bi sama živela nekje drugje, brez njega, pa naj si tisto hišo nekam vtakne. Samo saj pravim, izplačat pa bi me moral, to pa ja.

To, da bi pa skupaj živeli, to mi pa ne bi sedlo, da sem z nekom, ki noče nič več z mano-ne, hvala.

smigli -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 10:30:10)

Jaz pa sploh ne bi imela energije, ne časa, za kakršnokoli maščevanje ali nagajanje.
Meni je moj zakuhal bistveno hujše stvari, sem bila zelo jezna nanj (sem še) in sem ga enostavno dala na ignore, da bi pa premlevala o tem kako mu bom zagrenila življenje pa ne, ker je škoda energije in mojega dostojanstva.

BaNeLa -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 10:55:11)

Zato drage ženske(seveda tudi moški) začnite se ceniti in imeti radi,ker le tako vas bodo cenili in imeli radi tudi drugi.PREVERJENO!

Se strinjam in še nekaj je , kar zelo drži: nikoli ne delaj nekomu tistega, česar ne želiš, da bi ti delali drugi....

Anonimen -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 11:47:20)

IZVIRNO SPOROČILO: srki

Oprosti, jz bi mu pa enostavno rekla; hiša je pol moja, otroci ostanjo pri meni, plačal boš toliko in toliko preživnine, kovčke imaš naštimane, vrata veš kje so. Nasvidenje! Pa še številko od svojega odvetnika bi mu dala in naj se poslej z njim dogovarja.

Meter ste ene naivne.

In kaj, če se mož ne bi strinjal s temi pogoji?

A žena se pa strinja z njegovo naveličanostjo?

srki -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 12:39:44)

Itak, da se ne, da bi rajši videla, da so skupaj. Sam se mi pa ne zdi fer, da gar ven vrže zaradi tega, ker je vse ravno tako njeno kot njegovo. Ssaj pravim, vse je samo stvar dogovora. Jaz bi bila v taki situaciji, ko bi bila prizadeta in jeza, verjetno še sama pobrala šila in kopita, pa naj sam vzdružje bajto in kuha,.....

jagoda77 -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 13:47:02)

A odločitev, da se ne vidi v prihodnosti več s svojo ženo je tko nekaj vsakdanjega, kot bi spil par pirov preveč. Ne, s tem je svoji ženi podrl svet, sesul sanje, on se pa obnaša kot da to ni nič takega, da naj pozabi, se sprijazni. Tak tip na otroke niti ne pomisli, ker jih itak on nikoli ni imel na skrbi.

Saj, če ne gre, pač ne gre, samo obstajajo za to fer in bolj normalni načini, ne pa takole sprenevedanje. Normalen dec, ki stoji za svojimi dejanji bi lepo spokal, še prej pa ženi lepo po pravici in v oči povedal resnico in ji dal vedeti da je pri vzgoji in odraščanju otrok nikakor ne misli pustit na cedilu, ne pa tkole.

no zdej pa ti meni povej, ti bi čist mirno spokal iz bajte, ki si jo npr. sam zgradil in vanjo vlagal, ven ker si kao normalen dec? hahaha... itak, tega noben ne bo naredil, pa normalen gor ali pa dol. jaz tudi ne bi, pa če bi moža varala po dolgem in počez, z moje bajte me ne bo noben metal.

Anonimen -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 13:49:09)

Jz, če bi bila v taki sitaciji (pa upam, da nikoli ne bom), že ne bi "pokleknila" in si sama z otroci iskala drugje streho nad glavo. S človekom, ki bi se me naveličal in naveličal življenja s svojo lastno družino pa tudi ne bi živela "na silo" in bi mu resnično pokazala vrata. Potem pa naj se odloči.... Ja, ima tudi on pravico do hiše, seveda jo ima. A žena in otroci jo pa nimajo al kaj?

Đžisus, res ne morem verjeti, da bi se ženska, ki je že tako ali tako žrtev, še takole dramatično poslabšala svoj položaj.

Mi še na misel ne pride, da bi s svoje otroke  vzela iz domačega okolja in jih okoli k žlahtam (ali kamorkoli pač) vlačila...zato, ker se je mož nas (njih) naveličal...

Pikec -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 13:51:37)

Bivši je še isti dan spokal kufre in se preselil domou.

Čez dva mesca sem pokala kufre jst, ker sva se pač zmenla, da on dobi flet.

Pa je bilo NAJINO stanovanje. OBA sva vanj vložila vse....

jagoda77 -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 13:57:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Pikec RR

Bivši je še isti dan spokal kufre in se preselil domou.

Čez dva mesca sem pokala kufre jst, ker sva se pač zmenla, da on dobi flet.

Pa je bilo NAJINO stanovanje. OBA sva vanj vložila vse....

ja, samo sta se tako zmenila, nisi ga samo izselila ven ali pa on tebe.

caffe: tle vidimo samo delček zgodbe, njene zgodbe, o sebi dejansko ni nič povedala in ne mislem se pregovarjat, ampak za vsako ločitev sta dva krivca. zdaj a je ona žrtev ali ne, ne vem, niti ne vemo kakšen prase je on, da bi ga lahko ven metali, tle je samo vprašanje stanovanjske pravice in živeti v bajti imata pravico oba, dokler en drugega nekdo ne izplača. To je tukaj tisto!
Lahko bi pa on, ker se pač dolgočasi, njo izselil, otroke obdržal sam in živel naprej. Kje pa piše, da morajo biti otroci samo pri mamah? Marsikdo lahko tukaj pove, da mama včasih le ni najboljša rešitev.
Pa ne govorim sedaj o tej ločenki, ampak na splošno.

kalbo -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 14:02:44)

no zdej pa ti meni povej, ti bi čist mirno spokal iz bajte, ki si jo npr. sam zgradil in vanjo vlagal, ven ker si kao normalen dec? hahaha... itak, tega noben ne bo naredil, pa normalen gor ali pa dol. jaz tudi ne bi, pa če bi moža varala po dolgem in počez, z moje bajte me ne bo noben metal.

Pa nima veze, a je to dobro za tvoje otroke al ne....boli tebe, iz tvoje bajte te pa že ne bodo metal a ne? Ločitev staršev je že tako stresna za otroke, če pa po ločitvi še vedno živijo pod isto streho je pa to katastrofalno.

jagoda77 -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 14:11:11)

Pa nima veze, a je to dobro za tvoje otroke al ne....boli tebe, iz tvoje bajte te pa že ne bodo metal a ne? Ločitev staršev je že tako stresna za otroke, če pa po ločitvi še vedno živijo pod isto streho je pa to katastrofalno.

ne mešaj svojih frustracij s tole situacijo, ker nima nobene veze. Ja z moje bajte me nima noben pravice metat in zdaj kaj bo pa en tip eni kriv prst pokazal, bo pa kar letel ven. Ma dej, ne bodi tolk pameten, pa malo razmišljaj logično.

če je tako stresno, pa naj izplača tipa, halo? zakaj bi moral on kar vse pustit pa it? ker je on kriv prst kazal? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

lahko pa bajto prodata, vzameta vsak svoj delež in je.

kalbo -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 14:11:17)

zdaj a je ona žrtev ali ne, ne vem, niti ne vemo kakšen prase je on, da bi ga lahko ven metali, tle je samo vprašanje stanovanjske pravice in živeti v bajti imata pravico oba, dokler en drugega nekdo ne izplača. To je tukaj tisto!

Pravico gor al pravico dol. To je pravniško stališče. Jest pa te stvari vedno gledam skozi otroke. Travme z otroštva pač. Tud jest sem mogel čez noč spokat in pri petih letih zamenjat okolje, prijatelje in način življenja...ni prijetno, verjemi.

jagoda77 -> RE: Kako po ločitvi (19.3.2008 14:12:07)

kalbo, samo še nekaj, a misliš, da za otroke pa ne bi bilo stresno, če bi videli, kako mama pakira kufre za fotra in ga ven iz bajte meče?

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>