Mijavček -> RE: IVF/ICSI - marec (20.3.2008 17:51:21)
|
O Pikovit.... kaj pa če bi mal menjala G[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sam jest še nisem slišala da bi se genetika delala pred IVF. Jaz tud poznam eno ki je bila 6x v postopku, pa je šele zdaj na čakanju za genetiko. Ne vem no, če pogledaš, da je v vsakem postopku 20% možnosti za zanositev, se meni zdi logično, da nekatere pač moramo it večkrat. Ne daj se Pikovit! Aha, morule: oplojene celice v določeni fazi razvoja, mislim da 3, 4 dan po opoloditvi. Blastociste: oplojene celice, 5. dan po oploditvi. Aje že kera najdla link s slikcam? jaz še iščem. V lab spremljajo razvoj celic in običajno (vsaj na GK) 5. dan vstavijo najboljši 2. Idelano je, če sta blastocisti, ker če so 5. dan morule pomeni da za kakšen dan zaostajajo v razvoju in se jim ne piše najbolje. kar pa tud ji nujno, ene so pač samo mal bolj počlasne in ratajo blastociste 6. dan, ene se pa nehajo razvijat in jih potem tud ne zamrznejo (vsaj na GK običajno morul ne zamrzujejo, ker menda jih bolj malo preživi odmrznitev) So pa tud same morule lahkop boljše in slabše (stadij znotraj stadija) in se potem odločijo glede na to.
|
|
|
|