RE: kako ravnate s plačo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

MiriaM -> RE: kako ravnate s plačo (23.3.2008 16:37:37)

Plačo dobim 15., 18. pa mi gre z računa večina odtegljajev- kredit za avto, obrok življenjskega naložbenega paketa, obrok zavarovanja za avto...
Ko odštejem to, ponavadi prenakažem od 100-200 € na svoj drugi račun, ostalo je pa za ponucat...
Zaenkrat živiva povsem lepo, vendar se bo v kratkem verjetno precej spremenila situacija, ker nameravava začet z gradnjo.

vaney -> RE: kako ravnate s plačo (23.3.2008 17:34:55)

jaz poravnam najprej svoj del položnic in kredit, mož svoj del položnic in kredit, potem greva v trgovino v malo večjo nabavo, natankava oba avta, ostalo pa sproti kupujeva, nekaj pa gre tudi za uživanje. pred prihodom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je šlo vsak mesec še kar nekaj za otroško opremo, zdaj pa plenice+mleko, kakšna oblekica in to je to. se da preživet, ampak je vseeno treba malo računat.

žetev -> RE: kako ravnate s plačo (23.3.2008 19:14:18)

s plačo živimo, prvega, petnajstega...ali zadnjega...

Anonimen -> RE: kako ravnate s plačo (23.3.2008 20:49:49)

nama na 18. ko pride plača najprej potrgajo trajnike, kreditne kartice (hrana in bencin) in pufe in ko grem pogledat račun je skor prazen. jebi ga tko je :)

smotka lonib -> RE: kako ravnate s plačo (24.3.2008 16:51:03)

midva nič ne prišparava, ker so skoz neki stroški [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image](zavarovanje hiše, reg. dveh avtomobilov, kurjava, šolske položnice ....). regres pa ponucamo za poletni dopust na morju. edino kar špara je to, da imava ene 4 zavarovanja (življensko, 3-krat različna naložbena)

janjja -> RE: kako ravnate s plačo (29.3.2008 17:36:13)

Ja, ja ... Imava 15. oba plačo- in se je pol 18. že rešim. Odtegnejo mi kredit, pa plačam položnice in ponavadi grem res v trgovino. drugače pa imamo še dva naložbena pa dva pokojninska stebra pa naložbeno za tamalo pa dva avta itd....

Aja pa gradimo....
Ne ostane nič ampak je za čez mesec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Pa obvezno si kupim kaj novega vsak mesec in tamali kakšno igračo in cunjo...

žarnica -> RE: kako ravnate s plačo (31.3.2008 11:31:39)

Prej,ko sem bila v službi,sem dobila plačo 5 in je šlo lepo skoz mesec.. Sedaj pa porodniška "pride" komaj 15. isti dan ima mož plačo,tako da moremo malo stisnit,pa gre skozi mesec. S svojo plačo najprej plačam položnice,odtegnejo mi kredit,potem grem v trgovino. MOževa plača je pa za tekoče stroške. ah,bo že

bejbi3 -> RE: kako ravnate s plačo (3.4.2008 21:14:57)

Hm, takole: denar skupen, scier na dveh računih, na pay dan ne tečeva brezglavo v trgovino (se zgodi včasih, da že primanjkuje česa, potem že isti dan), nakupi so ponavadi premišljeni, načrtovani, včasih pa plane zamenjamo, če je ravno nekaj v akciji (res akciji ne kvazi akciji) 
Poplačava 2 kredita (hiša, avto), položnice, otroške dejavnosti, hrano, kozmetiko, kakšno cujno (trenutno manj cunj, ker otroci ponosijo drug za drugim, jaz sem v porodniški,...) in več opreme:  športne ali hišne, knjige.
Varčujemo ne, osnovno existenco imamo, pač s krediti (( .Vlagamo vase, jaz sem ravno končala študij, mož študira, otroci se ukvarjajo z dejavnostmi, poskušamo čimveč športat, se zdravo prehranjevat, da bomo lahko še dolgo delali.

Čeprav smo ravno v fazi dogovora, da vsaj nekaj mesečno damo na stran za nepredvidene stvari, ki lahko doletijo veliko družino. Upam, da nam rata.   

mighi -> RE: kako ravnate s plačo (4.4.2008 9:40:41)

Mi2 ne greva zapravljat po plači (5. oz. 8. delavni dan v mesecu), ampak si izračunava mesečne izdatke in  koliko nama ostane na koncu. S tem potrem razpolagava oz. dava na varčevalni (tega je zadnje čase-€, bolj malo).

Anonimen -> RE: kako ravnate s plačo (4.4.2008 10:50:19)

Najprej odvzamem stran za vse račune (hrana, položnice, bencin,..). Potem vzamem stran za druge nepredvidene stroške, ostalo (kar ni veliko) pa zapravim za oblačala in čevlje za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Včasih tudi sebi kaj kupim.Pa trudim se, da mi vsaj 50-100 Eur ostane na računu. 

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]