Ne more sesati - so mogoče zobki? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Maryanne -> Ne more sesati - so mogoče zobki? (17.3.2008 11:56:13)

Pozdravljene mamice in očkoti!

Mi imamo že nekaj dni težavo z našim  dobra dva meseca starim dojenčkom, ker ne more mirno sesati. Vidi se, da je lačen in rad bi jedel, vendar ga nekaj moti in ne znam ugotoviti, kaj bi to bilo. Bradavico grabi, enkrat povleče in spusti. To ponavlja, dokler ne postane ves živčen (joče!!) in prenehava z dojenjem. Veliko se tudi slini in tlači rokice v usta, tudi dudo zelo intenzivno vleče in cmokla, zato sem pomislila, če so mogoče krivi zobki, vendar se mi za to zdi še prezgodaj.. mogoče pa le. Najbolj me pri tem skrbi to, da se revček ne more najesti, kar se pozna tudi na njegovi teži...prvi mesec je pridobil 1200 g, drugi mesec pa samo nekaj več kot 800g. kako naj doseževa, da se bo najedel?

Prosim, pomagajte z nasveti!

Hvala!




kristinaj -> RE: Ne more sesati - so mogoče zobki? (17.3.2008 12:22:40)

mogoče je mleka premalo oz. je slabe kvalitete....poskusno mu probaj dat adaptirano mleko in boš takoj videla kje tiči težava....

srečno in ne pustit otrok lačnih.....




bsasab -> RE: Ne more sesati - so mogoče zobki? (17.3.2008 12:24:55)

No pri nas je bilo podobno (ko sva se dojile prvi mesec), verjetno ga mucijo krcki, ne tece dovolj hitro (za njegove potrebe) in se zaradi tega huduje. No pri nama je bilo pa ta tretje, ni bilo zadostne kolicine mleka (je tudi zacela zgubljati na tezi) in sva se prenehale dojit.




MAŠKA -> RE: Ne more sesati - so mogoče zobki? (17.3.2008 13:04:18)

Mogoče ima sor?




abc100 -> RE: Ne more sesati - so mogoče zobki? (17.3.2008 13:22:11)

Mleko slabe kvalitete ne obstaja. Probaj si izčrpati in mu dati svoje mleko po flaški. PA čim vač ga pristavljej.

Glede teže se pa ne sekeraj. Mi tud nismo veliko napredvali na začetku, pa smo pol kasneje vse not prinesli.




katra55 -> RE: Ne more sesati - so mogoče zobki? (17.3.2008 13:37:16)

Moja je tudi to počela, sem ugotovila da to dela ker mleko ne priteče takoj. Ko je nekaj časa sesala in je prišel naval mleka pa je lepo jedla. A ponoči lepo sesa?
.Nikakor pa mleko ne more biti slabe kakovosti. 




bina30 -> RE: Ne more sesati - so mogoče zobki? (17.3.2008 13:40:07)

Oprostite, ampak meni gre to res na jetra, ko nekdo reče, da je mleko slabe kvalitete in da je to krivo, da otrok spušča bradavico. Halo??? Če bi blo mleko nekvalitetno, bi se to videlo po tem,da bi otrok želel večkrat jesti, ker se ne bi dovolj dobro nasitil.
Pri mojem sinku je podobno še sedaj, ko je star 4 mesece. Mleko imam očitno zelo dobro, ker ima pri skoraj 4 mesecih 7300g. Zagotovo dojenčka mučijo krčki in se zato zvija in spušča bradavico. Moj, ko to dela, se potem vedno pokaka, torej ga je nekaj ščipalo po črevesju.




sanosan -> RE: Ne more sesati - so mogoče zobki? (17.3.2008 13:54:48)

Maryanne si mogoče probala podreti kupčka, ko je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] postal nemiren na dojki. Pri meni je bil skoraj vedno to vzrok za nemir pri dojenju. Kar se pa tiče teže pa mislim, da je to več kot dovolj če ti pridobi 800g. Teža bo z meseci starosti vedno bolj počasi šla gor, tako da to ni pokazatelj da se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ni najedel. Moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je tretji mesec pridobila po tvoje samo 650g, pa je P rekla, da je to čisto vredu. Ne gledajo samo teže ampak celotnega otroka.

Materino mleko pa ni slabe kakovosti! In če je otrok toliko pridobil na teži tudi mleka ne more biti premalo!




Maryanne -> RE: Ne more sesati - so mogoče zobki? (18.3.2008 13:40:35)

Mleka imam dovolj, tako da to ne more biti vzrok, včasih se mu, ko spusti bradavico, kar pocedi po ličku. Tudi sora ni videti... Možno je, da so krivi krčki, ampak tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] zjutraj in čez cel dan..? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ponoči je pa res, da lepo je. Torej lako izključim zobke?




Luns -> RE: Ne more sesati - so mogoče zobki? (18.3.2008 14:55:13)

To je tudi moj počel, izkazalo se je da je žejen sicer sem mu ponujala čaj ampak mu zgleda okus ni bil všeč in ga ni hotel pit zato sem mislila da ni žejen. Potem pa sem mu ponudila ohlajeno prekuhano vodo to pa je pil in tudi dojenje se je uredilo.




bina30 -> RE: Ne more sesati - so mogoče zobki? (18.3.2008 14:56:21)

Jaz mislim, da je pri 2 mesecih absolutno prehitro za zobke. Tako obnašanje je po mojem zarad krčev, saj ti pravim, da še moj pri 4m to počne, samo, da se potem pokaka, torej ga je zagotovo nekaj matralo po črevesju.




Maryanne -> RE: Ne more sesati - so mogoče zobki? (18.3.2008 20:10:18)

Ja, najbrž so res krivi krčki oz. nekaj v trebuščku... Najbolj me skrbi to, da nama se uspe samo ekrat na dan res konkretno najesti, tako da sesa 15 minut umirjeno in brez spuščanja bradavice, vsi ostali obroki pa so za naju oba prava muka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] , mene bolijo bradavice od neprestanega spuščanja in živčnega hlastanja, sinčka pa trebušček od krčkov in lakote. Pa ravno dojenje bi moralo biti najprijetnejši čas, ki ga mamice preživljajo s svojim dojenčkom.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  




Majchi -> RE: Ne more sesati - so mogoče zobki? (18.3.2008 20:17:22)

Maryanne, probaj mleko najprej malo spumpati, da priteče ven oz. da pride "do vrha" in mu potem daj bradavico, ko mleko že curlja ven. Pri meni mora Lana včasih skoraj minuto vlečt, da mleko sploh pride. Ampak naša je že skoraj 10 mesecev stara in že obvlada. Se pa spomnim, da se je včasih tud ful ujezila.




sanosan -> RE: Ne more sesati - so mogoče zobki? (18.3.2008 22:49:24)

Vse to so samo začetne težavice, ki bodo kar hitro minile. Bodi brez skrbi in poskušaj ostati mirna, ko bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] nemiren med dojenjem. Probaj se umaknit nekam, kjer je miren in tih prostor ali pa si prižgi kakšne uspavanke zraven. Nežno mu prigovarjaj ali pa mu samo potiho govori ššš, da se bo lažje umiril.




Stran: [1]