nevica -> RE: Zelo Žalostna,rabim tolažbo,... (20.3.2008 10:53:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: nevica Mislim,da ima pravico povedati tašči kaj jo muči,pa zamera gor ali dol. Vprašanje je ali se išče zadoščenje ali se išče normalno življenje. Zadoščenje si lahko vsak naredi, upravičeno ali ne, dovolj je da se tako počuti. Vendar s tem poruši (čeprav je že prej tašča porušila) možnost normalnega življenja. Vse stvari lahko uredi in mora urediti mož. Nobene potrebe ni, da bi se izpostavljala. Celo njegova dožnost je, da s svojim nastopom tašči prepreči zlorabo in ženo zaščiti pred izpostavljanjem. Še vedno velja, kar bo naredil mož bo pozabljeno, kar bo naredila snaha, ne bo. Pravim le, da naj snaha ureja stvari le, ko jih mož ni zmožen. Mislim,da v tem primeru ne gre za zadoščenje oziroma maščevanje.Tašča je kolikor sklepam iz napisanega neuravnovešena oseba,ki je nevarna predvsem za vnukinjo(vnukinja padla iz mize,ker ona telefonira).Jaz bi v takem primeru spokala kufre in šla(pa tudi v varno hišo,če treba).Takšno ravnanje lahko na otroku pusti neizbrisane posledice.Konec koncev lahko s takim ravnanjem povzroči trajno invalidnost otroka.Pri otroku pa se pri meni stvari nehajo.Ko je v kakšno tako stvar vklučen otrok,moraš gledat predvsem njegove interese in ne to kako boš naprej živel s taščo in se ji boš nemara s svojim ravnanjem zameril.Še enkrat pravim,da je tašča neuravnovešena oseba,ki rabi strokovno pomoč(psihiatra) in je posledično nevarna za detece. Strinjam pa se s teboj,da glavno vlogo mora prevzet mož,ampak ne zato da bi se ona v slučaju posredovanja zamerila tašči,ampak iz preprostega razloga,ker mora zaščititi svojo družino.Vse ostale zamere so postranskega izvora. Jaz ,kot sem že prej dejala niti slike ne bi imela pri tej hiši,kaj šele kaj drugega.
|
|
|
|