Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 20:25:05
|
|
|
|
snorlax
|
Pri nas ne.
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 20:28:45
|
|
|
|
Muca Copatarica
|
Ponavadi moraš vse zračunat tako, da mu lahko daš pred in po tem, ko je v vrtcu.
|
|
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 20:31:32
|
|
|
|
mayci
|
V vrtcu se zdravil ne daje, razen kroničnim bolnikom, če imajo tako napisano na potrdilu od zdravnika...
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 20:37:06
|
|
|
|
Maleal
|
Kaj pa predlagate da nardim,saj ima na 6 ur še 2 dni in tudi če dam pred odhodom v vrtec pride 6 ur takrat ko še je v vrtcu.
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 20:39:28
|
|
|
|
mayci
|
Morda bi lahko ostala še ta dva dni doma? Ali pa ga lahko kdo pride iskat v vrtec prej in mu lahko da zdravilo?
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 20:44:17
|
|
|
|
bskrle
|
ne, morda s potrdilom zdravnika
|
|
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 21:03:23
|
|
|
|
spacey
|
Pri nas tudi ne.
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 21:15:55
|
|
|
|
žirafca
|
Mali je zdaj čisto vredu,ampak terapijo s flexotidom mora dobit do konca po shemi. On je navzven vredu, samo njegov imunski sistem je pa na dnu. Otrok, ki je bolan ne sodi v vrtec. Nimam kaj dodati kot to, da bi bili manjkrat bolni, če bi otroci do konca ozdraveli, preden pridejo v vrtec.
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 21:17:12
|
|
|
|
Lunc_a
|
tudi če bo kakšno urco ali dve kasneje dobil nič ne de
|
|
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 21:20:05
|
|
|
|
Hans
|
Vzgojiteljica ne sme dajati zdravil. Sicer pa kot je zapisala žirafica, otroci se morajo najprej pozdraviti nato pa v vrtec.
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 21:21:11
|
|
|
|
žarnica
|
Me smo pa dale antibiotik. JE trajalo par dni,včasih je prišel eden od staršev,če ne je pa ena od naju dala.
|
|
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 21:25:27
|
|
|
|
Hans
|
Ko sem delala v vrtcu nam je vodstvo to odsvetovala zaradi rizika (stranski efekti, reakcije ...)
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 21:32:19
|
|
|
|
Naja30
|
Pri nas nismo dajale.
|
|
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 21:32:37
|
|
|
|
lex
|
kakšen dan ali dva že, ampak bolj ne kot ja
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 21:33:01
|
|
|
|
Naja31
|
Tudi jaz menim, da otrok na zdravilih ne sodi v vrtec. Zakaj pa ni doma še ta dva dneva?
|
|
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 21:47:19
|
|
|
|
mayci
|
Bolan otrok (tudi, če je že boljši), res ne sodi v vrtec...
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 22:38:43
|
|
|
|
* Mateja *
|
Zdravil se v vrtcu ne sme dajati.!!!! ne vem pa kako je za kronične bolnike, ampka raznih antibiotikov in tega se ne sme dajati!! Mislim, da je prav nek zakon o tem!!
|
|
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 16.3.2008 22:42:08
|
|
|
|
Anonimen
|
naš mali ima spet laringitis Kaksna bolezen pa je to?
|
|
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 17.3.2008 6:28:18
|
|
|
|
srki
|
Če se ne motim, vnetje glasilk. Pa je to sploh nalezljivo? Drugače pa, pri nas dajejo kakšen sirup proti kašljanju, take, ki jih lahko brez recepta dobiš. Drugače pa bi jaz skombinirala tako, da bi pač dobil sirup kasneje, razen, če ni to antibiotik, ne vem. Antibiotikov in drugih resnejših zdravil pa pri nas ne dajejo, je pač rizik večji in tudi one lahko pozabijo.
|
|
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 17.3.2008 8:12:49
|
|
|
|
lelaval
|
,zdaj pa me zanima ali lahko rečem vzgojiteljici,če mu da 2 vpiha ali mu naj pridem jaz dat ali mora bit zaradi tega doma?Mali je zdaj čisto vredu,ampak terapijo s flexotidom mora dobit do konca po shemi. Sin je imel par let neprestano bronhitise in nikoli ni šel v vrtec, kadar je imel vpihe na 6 ur, pač pa, če je imel flixotide le še na 12 ali 24 ur - kar pa je že bolj preventivno, kot pa zdravljenje. Će se zdravila dajejo na 8 ali pa še manj ur, pa pomeni, da imunski sistem še ni utrjen. Jaz bi ga na tvojem mestu vsaj še ta 2 dni obdržala doma.
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 17.3.2008 8:17:27
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: žirafca Mali je zdaj čisto vredu,ampak terapijo s flexotidom mora dobit do konca po shemi. On je navzven vredu, samo njegov imunski sistem je pa na dnu. Otrok, ki je bolan ne sodi v vrtec. Nimam kaj dodati kot to, da bi bili manjkrat bolni, če bi otroci do konca ozdraveli, preden pridejo v vrtec. Se strinjam. Sicer laringitis ni nalezljiv, pa kljub vsemu, zaradi otroka samega.
|
|
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 17.3.2008 9:08:31
|
|
|
|
LIDJOČKA
|
Moja tudi dobiva dvakrat na dan Flixotid, dobro zdaj ga dobiva doma. Ampak me zanima, če bi šli z vrtcem kam za par dni, ali tudi ne bi vzgojiteljice dale tega zdravila?
|
|
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 17.3.2008 9:12:53
|
|
|
|
Maleal
|
Doma ni ker sva bila v soboto pri dežurnem in je rekla,da za to ne rabim bolniške in lahko gre v vrtec,saj kao ni prenosljiv.
|
|
RE: A dajejo v vrtcu vzgojiteljice zdravila? 17.3.2008 10:10:18
|
|
|
|
*pepelka*
|
Objave: 261 Status: odsoten Moja tudi dobiva dvakrat na dan Flixotid, dobro zdaj ga dobiva doma. Ampak me zanima, če bi šli z vrtcem kam za par dni, ali tudi ne bi vzgojiteljice dale tega zdravila? Ko so šli naši z vrtec v kolonijo, smo morali dati zdravila sabo, pa tudi navodila kako jih dozirati. Drugače pa v vrtcu tudi pri nas ne dajejo zdravil otrokom.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?