sana76 -> RE: spanje (16.3.2008 14:03:27)
|
... e, dvomim, da boš potem spala... šele potem (po porodu) se boš zbujala, saj te bo prebudil mili jok tvojega otročka, ki te bo prosil za papico. In priporočam ti, da se boš čim bolj mirno zbujala in ponudila otročku hrano, s čim manj šumi in svetlobe, da boš tako otročka le nahranila in ga hitro odložila nazaj v postelco, da bo mirno spal dalje. Pa tudi ti boš zaspala do naslednje dojenčkove potrebe po hranjenju. In to bo vsak dan od rojstva dalje. Tako da se poskušaj sedaj čim več ponoči spočiti in naspati, saj si še sama. Jaz med nosečnostjo nisem imela težav s spanjem, razen mogoče zadnje 2-3 tedne, ko me je trebuh že oviral. Sem pa bila čez dan zelo fizično aktivna, hodila sem v hribe do dopolnjenega 8 meseca (obvezno vsak vikend), med tednom pa hoje cca 6 km na dan. Zvečer mi je večkrat pašalo spiti kamilični čaj ali mleko z medom in potem je sledil kar miren in dolg spanec. V službo pa sem tudi hodila do konca, ob tem pa še delala doktorat in opremljala novo hišo. Res ti želim, da se predvsem psihično pripraviš na vse skupaj in vsak večer toliko umiriš, da ne razmišljaš o načinu ležanja v postelji, ampak na sam porod in otročka. Mogoče ti bodo prav preusmerjene misli pomagale k boljšemu spanju.
|
|
|
|