Gina -> RE: Dobre osnovne šole (18.3.2008 20:50:12)
|
Ha ha, nejcko, m. vrhovnik velja za snobovsko, tako kot čufarija, prule so znane po ravnatelju, ki nastopa v javnosti zelo odmevno zelo rad, trnovo je znano po res... kako naj napišem "zanimivih" zahtevah do zaposlenih in posledično....eh, kaj bi človek govoril....v bistvu je to, koliko ti je šola dobra odvisno od tvojih pričakovanj. Pa ne smeš vedno verjeti reklami in nakladanjem ravnatelja. Bolj kot so ravnatelju važni ljudje - zaposleni in otroci-, manj bo delal na promociji in denarju in obratno. Oboje se pač ne da fizično izvesti. Tiste šole, ki dajo veliko na odnose in na dobro počutje, ki imajo zaposlene, ki se dobro počutijo, bodo zagotovo dale več tudi otrokom, ker ne bodo zaposleni pod presingom in non stop kontrolo in ustrahovanjem. Tako se vsaj meni zdi, po mojem laičnem prepričanju. Meni je zakon oš antona globočnika, postojna...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in to zato, ker se moji otroci v njej dobro počutijo (v prejšnji se pa niso), učitelji se mi zaenkrat zdijo realni in na splošno šola ni preveč navzven in storilnostno usmerjena, pa predvsem se menijo po človeško, otroci pa brez ekstra stresa odnesejo več znanja kot v prejšnji šoli. Skratka, moja najvišja pričakovanja so zadovoljena. Kar se tiče znanja, ga otrok praktično iz vsake šole odnese enako, saj je učni načrt za vse enak, cilje mora doseči iste. MOgoče odnese celo manj znanja iz tiste šole, kjer mora v tri dni pisati razne reči, ki jih namesto njega pišejo starši, kjer mora izdelovati doma gore reči, kjer dobiva nesmiselne naloge, kjer čepi cele dneve ob nalogah, da je čist izmozgan in utrujen od tega, samo da navzven kao nekaj izgleda.... Kaj so pa tvoja pričakovanja? Kaj pričakuješ od dobre šole blustar? Od tega je odvisno, katera šola se ti bo zdela "dobra". P.S. plemenita, waldorfci so tudi po mojem okusu med drugim.
|
|
|
|