nejcko -> RE: Zjutraj zaklenjena vrata šole (15.3.2008 23:08:11)
|
Ali je šola zaklenjena ali ne je verjetno odvisno od številnih faktorjev. Naša podružnična šola je v času pouka skozi zaklenjena, zjutraj do začetka pouka učenci, ki niso v varstvu, čakajo v garderobi, za upoštevanja reda pa skrbi dežurni učitelj. Matična šola pa je skozi odprta, nimamo nobenega varnostnika niti kakšnih dežurnih učencev, je pa šola na podeželju, torej v še kar "neokrnjenem okolju". V Lj imajo po šolah različne režime, večinoma so stranski vhodi zaklenjeni, glavne vhodi pa odprti in jih varujejo varnoetniki ali dežurni učenci. Na bivši šoli smo imeli kljub varnostniku nekajkrat probleme z bivšimi učenci, tako da je morala posredovati celo policija. Tudi na šoli, kamor bo hodil moj otrok, imajo varnostnika, sem pa bila priča, kako niti on ni mogel preprečiti "vdora" petih bivših učencev. Dejstvo je, da se po šolah dogajajo čealje hujše stvari, od kraj do provokacij bivših učencev, in mnogokrat niti varnostniki ne zadoščajo, zato se strinjam, da je šola po potrebi tudi zaklenjena, da pa se v tem primeru uredi kakšen zvonec oz. domofon ali da je pač skozi prisoten nekdo, ki odklene vrata. Kar se tiče pa kofetkanja - ja, tudi učitelji pijemo kavo, ampak večinoma v glavnem odmoru in še to takrat, kadar te ne doleti čast dežuranja. Večinoma pa skoz nekaj letamo naokoli, fotokopiramo, urejamo dokumentacijo, iščemo učne pripomočke, se dogovarjamo o raznih športnih, tehniških ali drugih dnevih, proslavah, dvigamo telefone, smo na razpolago učencem, če nas potrebujejo ali mi njih ... in ja, tudi lulat gremo včasih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|