tinas -> RE: Na poroko ali ne (17.3.2008 23:11:16)
|
zdi se mi totalno neumno, da prijatelje in sorodnike postaviš v tako neugodno situacijo in jih povabiš na poroko (kar bi bila čast) in hkrati od njih zahtevaš, da plačajo tako visoko vsoto in porabijo za to ves svoj dopust. potem pa se seveda spodobi, da jima še kaj podariš, vsaj za spomin če ne drugače. če želiš, da so svatje zraven na take vrste poroki jim moraš vse plačat. sicer pa greš sam. midva sva bila nekoč povabljena na poroko na drugi konec sveta. vendar nama je bilo predstavljeno na način, da bi bila zelo vesela, če bi šla zraven, da nama ne moreta plačat in da seveda ne bosta zamerila, če ne bova šla. na žalost nisva imela ne časa ne denarja. zamere pa ni bilo nobene. žal mi pa tudi ni, da nisem šla, ker nikoli ničesar ne obžalujem, ker se za stvari, ki jih ne morem spremeniti ne splača sekirat... kar pa se križarjenja tiče, nisi nič napisala kakšen tip križarjenja je to in kje se križari. če gre za veliko križarko ti iz preve roke povem, da imaš veliko za počet, če se ladja pogosto ustavlja sploh nimaš časa za izležavanje na soncu ampak lahko zelo veliko vidiš in ti sploh ni treba na organizirane izlete. vsaka križarka ima v vsakem pristanišču, kjer se ustavi brezplačni prevoz do centra mesta. običajno imaš cel dan časa, saj se večinoma pluje ponoči (kar je izredno komot, saj lepo spiš v udobni postelji, naslednji dan pa se že zbudiš v novem kraju). če ti presedajo fine večerje lahko od 6 zjutraj pa do polnoči kjerkoli na ladji kaj ješ in je vse všteto v ceno. prav tako imaš nekatere brezalkoholne pijače zastonj. res je, da se da na koncu napitnino (glavnemu natakarju, natakarju in sobarju), vendar če ne hodiš na večerje daš napitnino le sobarju, ta pa je itak najnižja. meni je bilo na križarjenju izredno všeč in si še želim. pa še to. za otroke je do 18 leta brezplačno!
|
|
|
|