skuta (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Nacka -> skuta (14.3.2008 13:19:21)

Kdaj ste začele dajati svojim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] skute in kakšne (ali že pripravljene- s sadjem, ali navadno skuto-ki ji samekaj dodate...). Ali je važno koliko maščob ima skuta??? Pa katere mlečne izdelke še uvajate kot prve??? Naš sedaj je že veliko sadja, zelenjave, riž, krompir... Nadaljevala bova z mesom, dala pa bi mu tudi kakšno skuto... LP

Naja30 -> RE: skuta (14.3.2008 13:32:31)

Otrok do 5. leta mora uživat samo polnomastne izdelke.
Jaz sem svoji dala skuto okoli 7m in sicer sem probala v navadno pasirano dat sadje, pa tiste male od LM, kasneje tudi fruhsverge. Skuta je bila med prvimi ml. izdelki, poleg jogurta, kisla smetana, sir za mazanje. Mleko pa pri 11m.

januskica -> RE: skuta (14.3.2008 13:36:58)

ta mali sem dala skuto malo pred 8m. načeloma se najprej da probat kislo smetano (dodatek k hrani) in potem šele jogurt in skutko, to naj bi dali po 8 m. vsaj tako pravijo pr nas v posvetovalnici. aja, priporočajo navadno mastno skuto in jogurt - 3,2 % m.m. sadje pa kar sam umešaš. lp

kristinaj -> RE: skuta (14.3.2008 13:46:09)

naši sem začela dajat sadne skutke, tiste male od LM in fruchtzwerge. ampak nisem bila zadovoljna z njimi. od lm so bile banane dostikrat plesnive. sedaj ji dajem skutke, ki imajo na dnu sadje, pa sadne jogurte...gledam pa da so z največjo vsebnostjo maščobe

Nenya -> RE: skuta (14.3.2008 20:54:59)

naprej kislo smetano in kak košček masla za okus, pol pa jogurte in skute, vedno 3.2 ali 3,5 in navadne, pol sem pa sama spasirala sadje in ga dala noter. Nisem zaupala raznim Montejem in FruchtZwergom, je notr cukr pa še ogromno enih stvari, ker drugače se pač ne morjo obržat. Nekje okrog osmega meseca, smo začeli.

katra55 -> RE: skuta (14.3.2008 21:00:57)

Nekje pri 7-ih mesecih sem ji dala domačo skuto, notr pa zmešam kakšno sadje, npr. banano. Skuta mora biti polnomastna. Kot prvo sem dala kislo smetano k zelenjavi in sladko v pire krompir.

eya -> RE: skuta (14.3.2008 22:03:22)

Okoli 8. meseca sem začela dajat, vedno polnomastno, navadno ali sadne od Lj mlekarn.

ZmajTolovaj -> RE: skuta (14.3.2008 22:29:06)

Nam so v posvetovalnici rekli po sedmem mesecu, dala sem ji kar navadno skuto in jogurt, zraven vmešala še sveže sadje. Občasno dobi tudi kako sadno skutko, jih obožuje, tiste male od LM, pa vedno polnomastno.

_annela_ -> RE: skuta (18.3.2008 12:22:32)

6 mescov odvisno kdaj mu odgovarja

apolonica -> RE: skuta (18.3.2008 16:55:51)

kateri sir za mazanje pa date, da ni preslan?
hvala in lp

Anonimen -> RE: skuta (18.3.2008 22:47:24)

Nekaj čez 7 mesecev je bila stara, ko je prvič dobila skuto s sadjem. Dala sem ji tudi domačo skuto, zmešano z banano, vedno pa polnomastne mlečne izdelke.

Stran: [1]