Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
predležeča posteljica (placenta preavia) 3.2.2005 9:18:05
|
|
|
|
malika
|
Jaz sem pristala v 34 tednu v bolnici zaradi krvavitve. Tam sem odležala 2 tedna in ko so me spustili domov(v 36 tednu) je UZ pokazal, da se je tisti čas-strogo mirovanje! dvignila za 4 cm in da bo možen normalen porod.(ob sprejemu je bila od materničnega ustja oddaljena 3 cm). Rodila sem 6 dni pred rokom, po naravni poti in brez zapletov. Počivaj, počivaj pa bo!!!
|
|
|
|
predležeča posteljica (placenta preavia) 3.2.2005 11:45:18
|
|
|
|
petraCBU
|
Tudi jaz imam pri enem od plodkov (imeli bomo dvojajčne dvojčke: ) posteljico, ki leži čez maternično ustje. Ni panike. Prejšnji teden sem sicer zaradi tega zakrvavela in se fejst ustrašila (šele 17. teden je bilo), pa je pregled pokazal, da sta oba pikca čisto OK, le delček te predležeče posteljice se mi je odluščil. To se pač lahko zgodi. Sedaj sem zaradi tega na bolniški in bom dokler se posteljica ne dvigne (menda se v večini primerov v 5-7 mesecu), drugače bomo pač rodili s CR, pa čeprav mogoče malo prezgodaj (menda res lahko pride do večje krvavitve, vendar šele po 34. tednu, kar danes ni več tak problem). Meni je G svetoval umirjenost in malo več počitka, pa bo vse v redu. Ne skači, ne tekaj, čim manjkrat po stopnicah in ne dviguj nič težjega od treh kil! Jaz sem se odločila, da bo v mojem primeru vse fajn : ), naj bo še pri tebi! P.
|
|
|
|
predležeča posteljica (placenta preavia) 4.2.2005 8:45:03
|
|
|
|
Mojca20
|
Tudijaz sem imela predležečo posteljico. Težave so nastopile v 32. tednu in sicer zelo močna krvavitev, da so me poslali v porodno, vendar se je vse umirilo, v bolnici sem ostala 4 dni. Kasneje se je posteljica dvignila in sem rodila kar 14 dni po roku. Če se posteljica ne dvigne, ponavadi predlagajo CR, ker je naravni porod težko mogoč. V pribl. 37. tednu te pošljejo na dnevni center v porodnišnico, kjer preživiš dan, daš ćez razne preiskave UZ... ter ti dajo datum za CR, če se posteljica še ni nič dvignila.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?