Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Znaki alergije na pršico 14.3.2008 10:27:46
|
|
|
|
Anya22
|
Imam 9. mesecev starega sinčka in sumim, da je alergičen na pršico, seveda sumi tudi P in nas je napotila h alergologu v bolnišnico. Namreč prvo naj povem, da je alergičen na pršico tudi moj mož in seveda je tudi asmatik. Predvčerajšnem je moja tašča čistila po garaži in je bilo zelo veliko prahu, nakar zvečer, ko je bila ura za iti spat sta začela moj mož in pa Žan oba hkrati kihati, s tem, da se je Žanu kar napolnil no! A je možno, da je tudi on alergičen na pršico??? Naj povem še to, da imamo kontrolo šele v aprilu.
|
|
RE: Znaki alergije na pršico 14.3.2008 12:46:04
|
|
|
|
mojcapr
|
Mojemu sinu se zabije nos in kašla na suho. Boš videla pri testiranju. Upam, da ni.
|
|
|
|
RE: Znaki alergije na pršico 21.3.2008 9:45:32
|
|
|
|
aleži
|
Moj sin, ko je imel 18 m. sva prvič pristala v bolnici zaradi dihal (jaz sem asmatik in alergik na pršico, cvetni prah,...) takrat so mu odkrili, da je alergičen na pršico in sva morala kar precej časa jemati singuler v prašku (pomaga za dihala in alergije) ter flixotide in ventolin, če bi imel napad. Njemu je vedno se stanje poslabšalo, če se je prehladil. Pri 20 m. smo pa šli v Ljubljano si izmerit preko aparata, če je potenciran za imeti astmo in mu je pokazalo pozitivno. Za enkrat je že precej časa v redu in malo bolan. Od takrat pa: čistim doma, da ni prahu,
|
|
|
|
RE: Znaki alergije na pršico 21.3.2008 9:53:10
|
|
|
|
aleži
|
Ops, mi je zbežalo. - V sanolaborju sem pa kupila higiensko pršilo z eteričnim oljem za prostore ( ko zračim jogije pošpricam, deko, kavč) cca 2x na mesec. - nič plišov - nič tepihov in itisonov - ne previsoko temp, prostorov Pri nas uspeva, ker smo vsi v redu. lp
|
|
|
|
RE: Znaki alergije na pršico 26.3.2008 20:14:26
|
|
|
|
lemavrica
|
Meni so rekli da na prah in pršice ne morejo diagnosticirat alerije do 2leta otrokeve starosti. Svetujejo pa da če starši sumijo da bi lako bila alergija na prah da se odstrani vse pliškote in podobne stvari v katerih se nabira prah.
|
|
RE: Znaki alergije na pršico 26.3.2008 20:41:04
|
|
|
|
Suzy.
|
Pri nas najbolj očiten znak je bil suh kašelj, pojavil pa se je vedno, če je skakala po postelji, se igrala na kavču s pliškoti ali kaj podobnega. In vedno zvečer, ko se je ulegla v posteljo.
|
|
|
|
RE: Znaki alergije na pršico 28.3.2008 12:27:07
|
|
|
|
Anya22
|
Hvala za odgovore, bomo vidli, kaj bojo testi pokazali, jaz srčno upam, da ni alergičen na pršico, kot moj mož. Imamo pa 9.4.2008 kontrolo in takrat bomo vse zvedeli ali je ali ni:
|
|
RE: Znaki alergije na pršico 28.3.2008 19:23:30
|
|
|
|
madela
|
Pri moji hčeri nisem opazila nič posebnega,da bi bila alergična na karkoli. Na sistemtskem pregledu(3 leta) pa so ji ugotovili alergijo na pršico. Vse je bilo ok,do pred dvema letoma,ko je začela,predvsem ponoči,grozno suho kašljat in se praskat po telesu. Sedaj prejema singular,bom pa pri naslednjem pregledu zahtevala še napotnico za pulmologa,ker se mi zdi,da se ji je ob vsem tem razvila še astma. Stara je pa sedaj 8 let. Vam pa seveda srečno in držim pesti,da ne bo alergije
< Sporočilo je popravil madela -- 28.3.2008 19:24:07 >
|
|
|
|
RE: Znaki alergije na pršico 18.4.2008 23:00:30
|
|
|
|
valči
|
Sedaj pa sem se malo zamislila.Naš sin od 1. leta starosti vedno zbolispomladi in takrat suho in dražeče,predvsem ponoči kašlja.In tako hudo,da ne pomaga ne Pholcodin,ne Ventolin,Flixotide,ne kamilična parna kopel,nič In to traja,teden na teden.V sredo pri zdravnici,da napotnico za alergološka tesdtiranja,ker sumi alergijo,cvetni prah in podobno.Me je kar malo stisnilo,če ni res alergija.Je pa pri 1 letu opravil teste in ni pokazalo alergije. Javim 7.5.,ko greva,mogoče pa je kaj na tem.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?