sadni / zelenjavni obrok (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

MissLady -> sadni / zelenjavni obrok (13.3.2008 22:29:46)

Pozdravljeni!

Mojemu 5,5 mesečniku uvajamo GH. Začela sva z zelenjavnimi kašicami in mu je kar všeč. Do sedaj sva probala: korenček, cvetačo, bučko, koruzo. Od sadja pa samo banano.

Zelenjavno kašico je za kosilo...okoli 14. ure.

Mi pa ni jasno, kdaj naj mu dam sadje? A naj uvedem poleg zelenjavnega še en sadni obrok? Ali naj dnevno izmenjujem...en dan sadje, drug dan zelenjava??

Hvala za pomoč.

sandra85 -> RE: sadni / zelenjavni obrok (13.3.2008 22:46:29)

dokler samo poskušate okuse, daj magari vsak dan nekaj (pa čeprav je priporočljivo 1 živilo uvajat 3 dni zaradi reakcij...ampak js se tega nisem držala)
kasneje bom js delala tako:
-zajtrk: sadna kašica
-kosilo: mesno-zelenjavna ali zelenjavna
-večerja: mlečna kašica

umes pa še kak jogurtek in seveda dojenje

js mu včasih dam zelenjavno kašico pa še za "desert" banano [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ker jo ima ful rad

Naja30 -> RE: sadni / zelenjavni obrok (13.3.2008 23:00:23)

Sadni obrok mu daj za dopoldansko malico npr. Okoli 11h.

ZmajTolovaj -> RE: sadni / zelenjavni obrok (13.3.2008 23:08:50)

Sadje je dobro dat dopoldne, če bi ga slučajno kaj napenjalo, pa malo pokuhaj najprej. Mi imamo okrog 10h sadno malico, potem pa tudi zelenjavi in meso za kosilo. Popoldne dobi kako žitno kašico ali skutko, zjutraj in zvečer pa mleko.

andie -> RE: sadni / zelenjavni obrok (13.3.2008 23:15:33)

Sadje je dobro dat dopoldne, če bi ga slučajno kaj napenjalo, pa malo pokuhaj najprej. Mi imamo okrog 10h sadno malico, potem pa tudi zelenjavi in meso za kosilo. Popoldne dobi kako žitno kašico ali skutko, zjutraj in zvečer pa mleko.

Mi enako, popoldan pa ponavadi še kruh s kakim namazom, k ma zlo rada kruh.
Drgač se mi pa zdi, da v paparici tut tko piše, da najprej uvajaš zelenjavni obrok za kosilo in nadomestiš ta obrok mleka z gh, potem pa začneš s sadnim dopoldan kot nadomestilo za drugi mlečni obrok.

kristinaj -> RE: sadni / zelenjavni obrok (14.3.2008 8:11:52)

dokler samo pokušavate mu lahko daš kadarkoli, lahko tudi skupaj s zelenjavo, ampak ga lahko zmede če poskuša več okusov hkrati.

jaz sem naši dajala sadje dopoldan, za kosilo pa sem ji dajala pokušavat zelenjavco....seveda smo na začetku vse skupaj še fajn z mlekom zalili.... 

da je imela samostojne obroke brez mleka je trajalo tam nekje do 7,5 -8m.

Stran: [1]