Gina -> RE: Vegeterjanstvo med nosečnostjo (10.7.2008 22:58:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Angelina* No pa še nekaj bi dodala. Najbolj "smešne" so mi tiste - tisti, ki še nikoli v življenju niso poskusili biti niti en dan ali teden brez mesa, ki še nikoli niso prebrali nič o prehranjevanju, kaj šele o vegetarijanskem prehranjevanju, potem pa svoje prepričanje prodajajo vegetarijankam in jim solijo pamet in jih strašijo kako grozne posledice ima pa ta prehrana zdaj za otroka. In še ena najbolj butastih, ki se jo poslužijo pa res, ko nimajo tudi enega argumenta več, s katerim bi te zrezali in sicer: Kaj pa duša? Rastline in sadje tudi jokajo, so v strahu in jim s tem ko jih poješ povzračaš bolečine, tako kot živalim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mislim ko pa ti tako prijavijo, pa nimaš kaj drugega kot se jim smejat v obraz... Gre za popolnoma drugačno "obliko bivanja". Res budulove, jej kar ti paše in tud slučajno ne poslušaj pametnjakovičev. Mene so poskušali že tolikokrat posiljevat s svojim prepričanjem, da mi ob takih izjavah ratuje že kar slabo. In najbolj neverjetno - ste kdaj slišale, da so vegetarijanke obtoževale vsejedke, kako so sebične do otroka in ga spravljajo v nevarnost, zato ker so drugačnega mišljenja kot one? Jaz nikoli! Obratno se pa vedno dogaja. Joj, angelina, kolk si ti našopirjena proti običajno jedim ljudem. Kolk hudega mišljenja je v tebi, pa kao zaradi predsodkov vegi. Ne štekam. Sama dolga leta nisem jedla mesa. V bistvu od otroka gor v glavnem samo 2 vrsti mesa, pa konec, pa še tisto bolj malo. Kasneje pa ga sploh nisem jedla - ne zaradi predsodkov, ampak mi enostavno ni dišalo. Med 1. nosečnostjo mi je meso smrdelo, da ga niti slučajno nisem probala, ker se mi je obračalo. Otrok je bil sicer zelo lahek, pa ves čas mi je primanjkovalo železa. otrok se je rodil zelo po meni. Ne mara mesa, v bistvu on niti mlečnih izdelkov ne je že od malega. V 2. in 3. nos. sem jedla nekaj mesa, ker mi je tako pasalo. Meni osebno se zdi, da se mora človek prehranjevati, kot mu paše. Se mi pa zdi,da če si vegi zato, ker kao ščitiš živali, da je to malo mimo. Živali in rastline so enako mnogo žive, kot mi. Enako mnogo čutijo in mislijo, le da nekateri pač menite drugače, da so rastline kr tko mal, brezčutne, da nimajo pojma. Jaz sem pač prepričana, da samo človeštvo kot tako nima nobenega načina kako bi izmerili rastlini dušo. Saj ga niti pri človeku in živali nima, sklepamo na dušo zaradi odzivnosti, to je pa tudi vsa znanost. Tako da, draga angelina, če se tebi še tolk bolno zdi, jaz verjamem, da rastlina misli in čuti in celo verjamem, da na mnogo višjem nivoju, kot čćlovek ali žival. Zato je energija rastline tako zelo čista, zato nam jo paše jest, ker je fajn se nafilat s čisto energijo, ne tolk zemeljsko, prizemljeno, živalsko. Drugače pa je dejstvo, da nekdo mora umret, če hočeš ti jesti, živeti, ne gre drugače, nekoga umoriš, da od njegove energije živiš. Življenje ni narejeno nič romantično, ampak zelo okrutno. Sprijazni se z realnostjo. Rastlino si umorila, da lahko živiš. Čutila je, tako je. Nimaš druge šanse, če hočeš živet. Zato jaz povsem razumem vse, ki jim paše vegi prehrana. Zelo je bogata z energijo, ki te še malo bolj v luft požene, kot si že itak. Meni tudi paše. Samo nikakor pa ne obsojam ljudi, ki jedo mrtve ptiče ali krave. Saj ti tudi ješ mrtve karfjole pa grahke. Aja, jaz sem slišala že ogromno vegetariancev, ko so se zgražali nad ljudmi, ki jedo mrtve živali. Tudi ti si danes eno tako prijavila, če se ne motim. Tako da ne bi o obtoževanjih. Medtem ko sama nisem slišala nobene pripombe, ko nisem jedla mesa iz nobene strani. Čudno, da ti take ljudi srečuješ. Morda ima tvoja slaba volja kaj veze s tem.
|
|
|
|