kdaj (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


lin -> kdaj (2.2.2005 20:52:29)

Ciao!
Zanima me kdaj ste vašim malim sončkom začele dajat grah in fižol,in pri katerem mesecu jejo isto hrano kot vi(skupno kosilo)?
Hvala za odgovore.
Lep pozdravček!




NinaŠ -> kdaj (2.2.2005 20:54:58)

Grah sem dala Anžetu pri ca 9 mesecih (ali pa mal prej), fižola pa mu še nisem dala. Skupna kosila imamo od 10. meseca, s tem, da jedi za naju naknadno še solim, začinim in dodajam koncentrate (če je to potrebno).
LP




lin -> kdaj (2.2.2005 20:56:07)

Nina š hvala!




rainbow -> kdaj (2.2.2005 21:02:36)

LP!
Jaz sem dala grah in fižol nekje ok 10 meseca ali morda še kasneje, skupaj jemo od prvega leta, s tem, da sem najino prehrano prilagodila njej. Juha je skoraj vsak dan na jedilniku, česar prej ni bilo, več zelenjave se je, vsaj trudim se, pa fast food ala pica ne pride v poštev.
Dober tek!




puri -> kdaj (2.2.2005 21:09:53)

Jaz sem mu dala stročji fižol v omaki že pri 6,5m, mi je patronažna rekla, da lahko!:)




buča -> kdaj (2.2.2005 21:11:39)

Naši pa že nekaj časa dajemo kar vse kar ji paše.Če mi rečmo jemo pico,damo še njej,zakaj pa ne?Sama hoče rečmo suho klobaso,pa suho salamo,tud hren je že probala(pa se je jokala).Najraje pa ima govejo juho in to z zlatimi kroglicami,nudlčki ji nagajajo.Vesela sem,da je več stvari,obenem pa me jezi,ker ji ostali dajejo preveč sladkarij,mene pa ne poslušajo.A sem jaz en j... veter,al mami:grrr:




malika -> kdaj (2.2.2005 21:14:52)

Stročji fižolček in grah ji lahko daš že zdaj,s izluščenim fižolom pa počakaj do enega leta.

Vito je ravno danes jedel za kosilo pasulj:)- tako malo bolj nežno varianto in mu je ful pasal. Upam, da ne bo preveč prdecov zdaj v spalnici:)-:)-

Aha, isto kosilo pa smo mi tudi začeli jest pri 7-8 mesecih, ker svojega ni hotel jest. Malo manj sem začinila pa je šlo




BokiMB -> kdaj (2.2.2005 21:48:42)

Uh, grah že na začetku, takrat ko kuhan korenček, le da sem ga po miksanju še dala skozi gosto cedilo - zaradi olupkov.

Fižol pa nekje okoli 8. ali 9. meseca, ampak belega. Ful fajn paše v nekatere kombinacije.

Skupno kosilo imamo še zdaj, pri 11. mesecih, zelo redko.




lin -> kdaj (2.2.2005 22:28:34)

Naša Lin je ječmenovo mineštro že od 4,5 meseca!
Hvala za nasvete.
Jutri bomo probali malo grahka.
S čim ste jim vi ponavadi dali grahek?S krom.?

Malči
upam da bo čim manj golobčkov(prdkov)ponoči,no sej itak njihovi nesmrdijo nam mamicam a ne?




malika -> kdaj (2.2.2005 22:31:46)

jaz sem mojemu dala grah najpogosteje kar v juhico, ker mu drugače zelenjava ni najbolj šla. lahko ga pa skombiniraš s krompirjem, koruzo,korenčkom,...




Anonimen -> kdaj (2.2.2005 22:48:22)

Pri nas je pa ravno obratno - naše male nikakor ne morem prepričati, da bi jedla sadje (malce že, ampak nikakor z navdušenjem) je pa čisto nora na zelenjavo (bučke, korenje, grah, cvetača, brokoli, krompir, kolerabica) in testenine, njena hrana N0.1 pa je - ne boste verjele fižolova juha s testeninami....Meni se že meša od te fižolove juhe - ona je pa čisto nora nanjo - in ko pridejo dnevi, ko je ne pripravim, da bi pojedla kaj drugega zgleda jedilnik nekako takole: zajtrk: fižolova juhica, malica:jugurt, kosilo:fižolova juhica, malica:fižolova juhica, večerja: fižolova juhica...
Je pa zanimivo, da na začetku je kar veliko prdecev spustila :)-:)-:)-:)-, no sedaj pa o njih ni več duha ne sluha...;);)...
Aha tale agonija s fižolovo juho se je začela pri 6 mesecih, no najprej 1x ali 2x na 2 tedna, sedaj pa 2-3x na teden :((!!
No pa da ni samo fižol, vanjo dodam še korenček, koruzo...Po mojem bo počasi že začel kaliti fižolček iz nje...




dory -> kdaj (3.2.2005 6:55:36)

Nas je pri sestem jedel pasulj:zmeden:...ni dal miru,ko nas je gledal pri kosilu...pa ni blo nic narobe...mali je jedel,kot da res ze dolgo ne bi...od takrat jemo vse po vrsti :)




Nogavička -> kdaj (3.2.2005 9:58:14)

Ta fižol je res zakon. Naši Hani ga sicer še nismo dali, ampak od moževega bratranca hči je tudi čisto nora nanj in ga je kar samega brez vsega. Podobno kot pri Miši99 - če noče nič drugega ji skuhajo fižol:)-.

Grah je naša Hana približno 14 dni in ni bilo težav.

L.p.

Tea




BokiMB -> kdaj (3.2.2005 10:39:34)

Miša, prosim za recept za tole No.1 fižolovo juho!




Anonimen -> kdaj (3.2.2005 11:14:59)

Fižolova juha za "tamijčkene" in "tavelike"

1. PRIPRAVA SKUPAJ
Fižol (navadno kar 1 kg) najprej namočim (navadno čez noč) ga skuham, odcedim (vodo v kateri se je kuhal shranim) ter ga 2/3 zmiksam v multipraktiku, da nastane praktično fižolov pire, 1/3 pa pustim celega.

1A-ZA TAMIČKENE
v dobljeni fižolov pire dodam vodo v kateri se je kuhal, malce na majhne koščke narezanega rdečega korenčka, paradižnika, malček, malček soli ter dišavnic za boljši okus (bazilika, origano, majaron) in kuham pač toliko časa, da je korenček kuhan.
V to potem vkuham testenine, rezančke, zvezdice ali pa riž... Ostalo brez zakuhe pa razdelim v majhne lončke in zamrznem.

1B - ZA TA VELIKE
Na malček olivnega olja prepražim na majhne koščke narezanao slanino, sesekljano čebulico, por, paradžnik, na koncu še žličko rdeče paprike, ko se vse dobro preduši dodam "fižolov" pire in vodo od kuhanja, če je le te premalo pač redčim še z navadno vodo, dodam sol oziroma vegeto, malo belega popra, majaron, baziliko, sladki čili... in kuham toliko časa, da je korenček kuhan, tik pred koncem dodam še celi fižol (1/3) in zakuham zakuho (široke rezance, riž, makarane...)..

1C
Včasih pa malce varianto 1B priredim tako, da malo manj redčim in dodam malce več paradižnika, malce pekočega čilija, žlico ali dve začimbe za mehiški lonec ter isto cel fižol (1/3) in koruzo iz pločevinke, ne delam zakuhe temveč tik preden postrežem dodam notri še 3 koščke na kolobarje narezano tortiljo in žlico ali dve kisle smetane.
To je kao predjed - sledijo pa še tortilje z nadevom (pečeni piščančji trakovi, na trake narezana rdeča in zelena paprika, malce fižola, s kislo smetano zmešan curry in nacho sir)...no in imamo ponarejeno mehiško kosilo...




Stran: [1]