|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
29.5.2009 11:13:48   
Shadow
Tudi jaz še vedno nikotinsko grešim user posted image

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 3901
29.5.2009 12:06:25   
Klarissa
oj,
hvala za virtualni zajtrk. kr močan izgleda.
no, jaz sem s cig čisto nehala. res pa je, da nisem prej dosti kadila. se mi pa zdaj v družbi malo zaluštajo. pa kak limonin sorbet:) pa zato vse bo še čas:)
danes so glih prave temperature, pa sonček. fino, fino, fajn.
se zjutraj počistla kopalnico, pa pol še eno okno. pa sem zaključila preden začnem pretiravat. cleanmate qq2l, ta robotski sesalec me nekaj zeza. včasih kr ne najde izhoda, al pa se vrti in dela iste premike.
danes se pa greva z dragim malo razvat v mozirje na tur.kmetijo korošec. dragi bo imel foot masage, jaz pa kokosovo nego telesa. upam, da bo fajn.
zdaj pa čakam, da dobim izračun za zav. avta letos. joj kak je to drago.
dio  

(odgovor članu Shadow)
Neposredna povezava do sporočila: 3902
29.5.2009 12:36:44   
evamaja
Še malo, še malo pa boste na vrsti julijke. user posted image  A vas že kaj stiska? user posted image

ooo Rubin stiska,stiska, pa še kakouser posted image user posted image .

Aha a o grehih ve to govorite, no jaz tudi 3-5 na danuser posted image , kaj čmo če ne gre, ne gre.
Ninčy tole je pa res bil šok. Meni je tudi moja osebna zdravnica rekla, da naj se pripravim, ker se lahko zgodi, da mi jo zaklučijo, pa mi je potem moja gin. malo priredila stanje v materinski knjižici. No zdej sem pa do konca v bolniški.
Amrica čestitke zauser posted image user posted image .
Pozdravljene vse ta nove, vas spremljam, ampak sem nekako lena za pisanje. Obljubim, da se bom probala popravituser posted image .
user posted image user posted image  brcata 100 na uro, me že rahlo brcike bolijo, sicer pa komaj čakam drugi teden pregled, da vidim kako napredujemo.
Pridne bodte, čawči

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3903
29.5.2009 13:49:38   
Rubin.
Čiki user posted image . Vas bo treba po riti!!!  user posted image

Jaz sem nehala eno leto preden sem zanosila. Kar tako iz danes na jutri. Sem rekla, da s 1.10. neham in če jaz kaj rečem, se tega tudi držim. user posted image  So mi vsi, razem mojega, ki tudi ne kadi, rekli, ja ja, ni to kar tako. Ha, ha, ha, pa je bilo. Pa sem prej tudi 15 let kadila, po škatlico na dan. Je pa hec, da se mi je potem x krat sanjalo, da sem začela kadit. user posted image

Moram pa rečt, da sem res srečna, da sem se odvadila, te smrdljive navade. Če se samo spomnim vse mi je smrdelo od las, do cot, da ne omenjam stanovanja. Fuj. In resnično si ne znam predstavljat, da bi v takšnem imela dojenčka. Je pa zanimivo, da imamo kolege same nekadilce. Pa ne da bi si jih izbirala, ampak nekaj jih je nehalo, od novih pa nihče ne kadi in je res fajn.
Si ne predstavljam, da bi nekdo cartal dojenčka, ki bi smrdel po cigaretih.

Sem bila danes po ležalnike. Meni se zdijo čist o.k. Se dajo v vodoraven položaj, je rekla da so primerni za novorojenčka, pa skoraj v čist sedeč, pa tudi igralni lok imajo in se dajo zafiksirat. Samo ne vprašajte v kakšni barvi sva kupili. Moram še mojemu ena dobro zatemnjena sončna očala kupit. user posted image  Sta namreč v roza barvi, ja tako je če nakupujeta mama in hči. user posted image

Pa enega tage lepega medvedka so imeli, da ga bo Mala miss prinesla v P sestricama, ampak samo enega, pa so mi še enega naročili iz Lj, tako da bosta dva.  Ja je treba gledat vse dvojno.  user posted image

(odgovor članu evamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3904
29.5.2009 14:30:20   
evamaja
user posted image user posted image  vse je res kar si napisala. Z veseljem nastavim svojo rit, če bi kaj pomagalo ampak ne gre, res ne gre.
user posted image  za ležalnike, mi smo pa večinoma stvari dobili od kolegov, nekaj mi je pa ostalo še od hčerke. Aja, Rubin ko boš popravljala seznam, prosim pri meni pripopaj 1 roza štorkljo in 1 modro, nosečnost pa je druga, imamo že eno 5 letno pužiko doma. Hvala

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3905
29.5.2009 17:13:44   
blanč
Ojej nas je zasvojenk. Bravo rubin, da si nehala. Ninči sem že zadnjič videla, da si začela enkrat eno temo o cigaretah samo nisem hotla drezat, ker je to ena najbolj občutljivih tem in nas imajo nekadilke za najslabše mame na svetu. Ja tudi to, da smo vse zmanjšale je velik uspeh ampak to vemo samo me, tiste, ki tega ne poznajo pa ne morejo razumeti, pa saj jim tudi za zamerit ni, ker kajenje je res nekiuser posted image user posted image user posted image user posted image
Me pa zanima, če je med tistimi, ki so že rodile kaka kadilka, da bi povedala kako se to na otročkih pozna.

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu evamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3906
29.5.2009 20:08:44   
buši2
Ojla punce,

na hitro se vam oglasim. Torej danes smo že 8 dni stari in se lepo cartamo.  Iz P smo prišli že 5 dan, tko da dvojne nosečke oz. mamice nismo nič priviligirane. Moram povedat, da sem zaradi povišanega krvnega tlaka bila sprejeta v bolnico. Tam so tudi ugotovili, da so se moje štručke narobe obrnile in sicer Alja medenično in Nika prečnouser posted image . Rezultat tega je bil CR v četrtek. Glej ga šment - prav v četrtek jaz začutim taprave popadke! In smo šli. Ob 15.00 sem rodila, se po operaciji takoj zbudila, da sem jima lupčka dala. Zvečer sem že vstala iz postelje. Tko da zdaj smo doma in lovimo ritem. Sem kar malo utrujena od neprespanih noči oz. od vstajanja ponoči. Saj ni tako hudo, ker se kar rihtamo na 3 urce.  Je pa res, da brez pomoči mojega dragega ne bi šlo. Je res fenomenalen in ful velik pomaga in je taprav očka.

Uživajte v nosečnosti, ker jo bo kar kmalu konec, potem pa punce - RINGARAJA!!!

Pozdrav vsem!

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3907
29.5.2009 20:47:09   
Skye
IZVIRNO SPOROČILO: blanč

Me pa zanima, če je med tistimi, ki so že rodile kaka kadilka, da bi povedala kako se to na otročkih pozna.

se pokorno javljam user posted image

no v mojem primeru je verjetno to vplivalo na njuno težo, saj sta imeli ob rojstvu (38 teden) le 2220 g. in 2310 g.,  (ampak drugače zdravi frači...obe dobili oceno 10 user posted image ) ......drugače pa je bila cela nosečnost čudovita...nobenih problemov...ničesar. Še dan pred porodom bi lahko šla v disko plesatuser posted image

< Sporočilo je popravil Skye -- 29.5.2009 20:48:25 >

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3908
29.5.2009 21:12:45   
blanč
IZVIRNO SPOROČILO: Skye

IZVIRNO SPOROČILO: blanč

se pokorno javljam user posted image

no v mojem primeru je verjetno to vplivalo na njuno težo, saj sta imeli ob rojstvu (38 teden) le 2220 g. in 2310 g.,  (ampak drugače zdravi frači...obe dobili oceno 10 user posted image ) ......drugače pa je bila cela nosečnost čudovita...nobenih problemov...ničesar. Še dan pred porodom bi lahko šla v disko plesatuser posted image

Sem vesela, da si tole povedala. Jaz tudi upam, da bo z nami vse uredu in, da enkrat najdemo voljo in način, da bomo prenehale...
Buši a že 8 dniuser posted image kako hitro teče časuser posted image pa enuser posted image user posted image user posted image user posted image za tako dobrega očijauser posted image

(Mark Twain)

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 3909
29.5.2009 21:46:52   
tara78
rubin...kaki ležalniki so to?? user posted image ...da se malo seznanim, saj priznam, da niti ne vem kaj vse moram kupiti....

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3910
29.5.2009 22:36:44   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: tara78

rubin...kaki ležalniki so to?? user posted image ...da se malo seznanim, saj priznam, da niti ne vem kaj vse moram kupiti....

Ležalniki niso nujno potrebna oprema user posted image . So pa fajn. Sploh od ene treh mesecev dalje pridejo prav, ko jih že vse zanima in imajo malo lepši razgled.
Sedaj so v BC v akciji za 20€. Slikce prav tega ležanika ne najdem, najbolje je da greš pogledat.
Je pa sličen temu:

user posted image

S tem, da ima še oporo za glavico.

Pa še nekaj linkov za kadilke, če se vam ljubi prebrat:

http://www.rtvslo.si/zabava/svetovalnica/kajenje-v-nosecnosti-je-zelo-skodljivo/192007

http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1773

http://www.zzv-ce.si/unlimitpages.asp?id=292

Pri nas sta kadili dve svakinji v času nosečnosti, pri prvi bi rekla, da punčka ni imela posledic, razen mogoče, kakšne absistenčne krize na začetku, ker je res veliko jokala, ampak še to je pod vprašajem. Pri ta drugi pa sta imela oba otroka težave z dihali. So bili tam nekje do 7 leta veliko po bolnicah, pa na pumpicah,... Tako, da je tudi odvisno od samega otroka, kako prenaša nikotin.

Kakšno veselico imata moji dve pikici v trebuščku, nočni ptički. user posted image

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 3911
29.5.2009 22:40:45   
Rubin.

user posted image  user posted image  Seznam dvojnih user posted image 2009 user posted image    user posted image

user posted image  
user posted image                                                             user posted image

Na vrsti smo JUNIJKE user posted image
user posted image   

Rosajelka  (1user posted image ; 0user posted image );  PDP 22. junij, dvojajčna user posted image  user posted image     

user posted image  
Almk       (1user posted image ; 0user posted image ); PDP   7. julij, dvojajčna  user posted image user posted image
Belen      (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 13. julij, dvojajčna  user posted image user posted image
Mlinčka   (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 16. julij, dvojajčna  user posted image user posted image
Evamaja (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 20. julij, dvojajčna  user posted image   user posted image   
Anja3      (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 31. julij, dvojajčna  user posted image  user posted image  
user posted image  
Sr               (2user posted image ; 1user posted image ); PDP   6. avgust, dvojajčna  user posted image  user posted image
Blanč          (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 10. avgust, dvojajčna  user posted image  user posted image   
Evica1978 (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 15. avgust, dvojajčna  user posted image  user posted image   
Shadow      (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 18. avgust, dvojajčna  user posted image   user posted image MB
Barbk         (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 20. avgust, dvojajčna   user posted image  user posted image     
user posted image  
Darjau   (3user posted image ; 2user posted image ); PDP 12. september,    ?jajčna   user posted image  user posted image
Rubin.    (4user posted image ; 1user posted image ); PDP 26. september, enojajčni   user posted image user posted image  MB
user posted image  
Ninčy (1user posted image ; 0 user posted image ); PDP 5. oktober, ?jajčna user posted image   user posted image    

user posted image  

tara78       (1user posted image ; 0 user posted image  ); PDP   5. november, enojajčna user posted image user posted image MB
miška 73   (1user posted image ; 0 user posted image ); PDP 10. november, dvojajčna user posted image user posted image
dekle11     (1user posted image ; 0 user posted image ); PDP 17. november, dvojajčna user posted image user posted image
Klarissa     (4user posted image ; 0 user posted image ); PDP 18. november, enojajčna  user posted image  user posted image
ZALALUKA (2user posted image ; 2 user posted image ); PDP 30. november, dvojajčna user posted image   user posted image  

user posted image  user posted image  Seznam dvojnih user posted image  2010 user posted image    user posted image

user posted image  

Blueeyes*  (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 2. januar, dvojajčna  user posted image  user posted image      

Skupaj nas je 20 user posted image .

user posted image user posted image Č I M     D L J E     3 v 1 ! user posted image user posted image

Že dobile svoja zakladka:
user posted image

Pikica5 PDP 22.2.2009           rodila 28.12.2008, 32t 1d
user posted image  TAJ 2005g, 43,5cm     &        user posted image   MAJ 2045g, 44cm

Persida PDP 11.3.2009           rodila 7.1.2009, 31t 0d 
 user posted image  TOMAŽ 1550g, 41cm  &        user posted image   ANŽE 1840g, 43,5cm

Nokes PDP 9.3.2009               rodila 1.2.2009, 34t 6d
user posted image   IVANA 2040g, 46cm   &        user posted image   VITAN 2450g, 49cm

Hedviga PDP 2.3.2009             rodila 9.2.2009, 37t 0d
user posted image   ŠPELA 2140g, 47cm   &        user posted image   MIHA 2700g, 48cm 

Skorpija PDP 14.3.2009           rodila 17.2.2009, 36t 3d 
user posted image   TILEN 2690g, 47cm    &        user posted image DOMEN 2510g, 48cm

RM Maja PDP 26.4.2009           rodila 18.2.2009, 30t 3d 
user posted image   FRAN 1205g, 40cm     &        user posted image   DANE 1600g, 41,5cm

Šmarnogorka  PDP 15.5.2009  rodila 20.3.2009, 32t 0d
user posted image   BOR 1700g, ?cm          &       user posted image  VID 1340g, ?cm 

Suncicica  PDP 28.3.2009         rodila 21.3.2009, 39t 0d 
user posted image   STELLA  2700g, 48cm &       user posted image  PIJA 2490g, 47cm

Pikatara  PDP 17.4.2009          rodila 28.3.2009, 36t 0d 
user posted image   KAROLINA 2090g, 46cm &   user posted image   PATRIK 2350g, 46cm 

Mucka 25 
PDP 8.5.2009          rodila 2.4.2009, 34t 6d 
user posted image   TINA  1530g, ?cm        &       user posted image   NINA 1970g, ? cm

Dobrovoljčica  PDP 12.5.2009  rodila 4.4.2009, 34t 4d 
user posted image   EVA 1740g, 44cm        &       user posted image   MAJ 2100g, 46cm

Simona L 
PDP 19.6.2009          rodila 19.4.2009, 31t 2d  
user posted image   ZOJA  1650g, 44cm     &       user posted image   LIZA 1630g in 45cm

Lara light  PDP 26.5.2009         rodila 25.4.2009, 34t 5d

user posted image   ZARJA 1820g, 45cm    &       user posted image   IZAK 2100g, 46cm

Kalina PDP 5.7.2009                 rodila 28.4.2009, 30t 2d 
user posted image   NIKOLAJ 1180g, 37cm &      user posted image   MAKSIM 1110g, 37cm

Taškica PDP 17.5.2009            rodila 4.5.2009, 38t 1d 
 user posted image   JURIJ 2765g, 49cm    &       user posted image   ANDRAŽ 3160g, 51cm

Ona23 PDP 29. 5. 2009           rodila 8.5.2009, 37t 0d
user posted image  MARK 2650 g, 49cm     &       user posted image   BOR 2730g, 49cm

Kicsi PDP15.6.2009                  rodila 9.5.2009, 34t 5d 
user posted image  LOVRO 2480g  48cm    &       user posted image    TILEN, 2380g, 48cm

Snežinka4 
PDP 26.6.2009       rodila 9.5.2009, 33t 1d
user posted image   ROŠA 1780g, 43cm      &       user posted image   DAŠA 1970g, 42cm

Stijan  PDP 5.6.2009                 rodila 11.5.2009, 36t 3d 
user posted image    JAKOB 2310g, 45cm    &       user posted image  FLORJAN 2460g, 44cm

buba.miska  PDP 30.5.2009      rodila 14.5.2009, 37t 5d 
user posted image    ŽANA ?g, ?cm                 &       user posted image    KLEMEN ?g, ?cm 

_rosa  PDP 25.6.2009                rodila 15.5.2009, 34t 1d
user posted image    NEJA  1640g, ?cm         &        user posted image    NIKA 1810g, ? cm

buši2  PDP 15.6.2009                rodila 21.5.2009, 36t 3d 
user posted image    ALJA 2530g, 49cm       &       user posted image    NIKA 2460g, 48cm

amrica  PDP 8.6.2009                rodila 27.5.2009, 38t2d
user posted image    MAJA 2620g, 49cm       &       user posted image     TINA 2520g, 48cm

Skupaj je 23 user posted image .

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3912
30.5.2009 8:32:16   
blanč
Dobro jutro. Hvalabogu je vročina minila in spet se da dihat.
user posted image

(Mark Twain)

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3913
30.5.2009 10:34:43   
hedviga
Blanč pa te je res treba po rit user posted image
Sem se kar mal uštulila da  to povem user posted image user posted image  
No, brez heca, jaz sem kadila do 4.7. lansko leto, do fešte pri Mišmiš, noseča sem bila ene 5 tednov, glih sem ugotovila. Pa sem si čist cel cajt vizualizirala kako se tista svinjarija po krvi vali proti malemu (nisem vedla da sta dva) in enostavno mi ni šlo več.
Kadila sem od začetka srednje šole, skoraj 20 let. Ampak krize zanimivo sploh ni bilo! Tolk sem bila v tej sreči, da sem noseča in v tem dogajanju da sem pozabla na čike. Pa še papala sem lahko po mili volji user posted image
Popolnoma razumem zakaj je težko oz. skoraj nemogoče nehat. Sem probavala miljonkrat, pa ni šlo, sem kadila tudi ko sem imela božjasten bronhitis itd...strastna kadilka!

No, zakaj sem neizmerno srečna, da sem nehala predvsem takoj v nosečnosti: naši se rodijo manjši, majhni, nekateri celo zeloo majhni. Večji del druge polovice nosečnosti so mi govorili, da zaostajata v rasti, da sta majhna za gestacijsko starost in do smrti si ne bi odpustila, če bi pomislila, da sem s čimerkoli pripomogla k njuni (pre)nizki porodni teži. Ne bi si mogla v oči pogledat , če bi se po eni strani tresla, ker sta zaradi tega ker sta dva (kar je bila moja odločitev) premajhna, zaostajata, jaz pa na to še prižgem en čik.

Naša dva se k sreči nista rodila drastično majhna, sta imela 2170 in 2700, če bi kadila bi se spraševala ali bi imela lahko več...
ker punce, tudi 2170 je zelo majhen novorojenček, droben, suhe nogice, nobenega pametnega maščevja...dokler ga ne dobiš ne veš kako je mali.
Evo kruto sem tole napisala, ampak tako je.
Da ne izpaden kot pridigar, to sem razmišlala jaz, pri sebi, pa povem še vam. Pa da ne boste mislile, ko sem rodila bi prec enga prižgala...Bi bilo škoda če bi ga, upam, da ga ne bom nikol več.

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3914
30.5.2009 11:04:53   
blanč
O hedviga, jaz sem tudi nehala potem so se pa začele tiste krvavitve pa živci delali 100 na uro in spet tam pa tam prižgala. Joj, no a misliš, da lahko teh par cigaret res tako škodi bom probala spet nehat samo... Ja po riti bo trebauser posted image

(Mark Twain)

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 3915
30.5.2009 11:47:26   
Belen
hedviga, se ti pridružujem.... imaš praw..... me kadilke smo w tem primeru malo sebične.... ampak če mi reče G, da če skadim 3-4 čike na dan, ker prej sm bla strastna kadilka ni nič tazga...sorry ...tudi ona pol nej mi reče ne in wija.....
kaj pa uni ki se drogirajo? alkoholiki itd???? user posted image

sej wem da ni praw...ampak.... wse ki poznam ki kadijo in ki so w nosečnosti tudi kadile....imajo zdrawe, težke in welike otroke..... tudi mama moja je kadila, pa mi wsi zdrawniki (srečo w nesreči) sm zdrawa kot riba. user posted image ...

wem ni tolažba za wse ki kadimo ... ampak.... user posted image

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3916
30.5.2009 12:00:12   
blanč
Jaz sempa zdajle prvič občutla podplatekuser posted image user posted image user posted image user posted image  Me je nekaj tiščalo ven in sem z roko mal pretipalauser posted image uh kak lep občutek. Srečna semuser posted image

(Mark Twain)

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 3917
30.5.2009 13:03:29   
mlinčka
No pa da še jaz eno na temo user posted image  dodam. Pa ne gre niti v smer obsojanja niti odobravanja, kar tko pač, še ena štorija user posted image .

Sem bla precej besna kadilka, v povprečju do škatle na dan (ooo, ob hudih user posted image pa ni da bi človk govoru). Ampak nekej sm se pa že leta nazaj zaklela (preden sem sploh vedla, da bojo kkšni problemi z zanositvijo), da v nosečnosti pa kadila ne bom. Nikol! Pa če me pobere! No, potem so se pa sčasoma začele bitke z neplodnostjo, ko bi človk vse naredu, da bi ratal, ampak ne, kadit pa ne nehat. Itak mi je blo nekak jasno, da v tem razlog najverjetneje ne tiči, ampak če nič ne nuca in tud dohtarji ne vejo, kaj bi, je pač smiselno opustit vsak šit, ki škodi. Ampak ne, jaz sem še kar vlekla in se ob tem grizla, kaj pa če... Kadila sem tud skozi cele postopke, z odločitvijo, da neham tist moment, ko zagledam pozitiven test. In v zadnjem postopku, ko sem bla najprej prepričana, da spet ni ratal (krvavitev 8. dan po ET - ene poznate to mojo štorijo) jaz od vsega razočaranja zapušim še bolj in ga grem zvečer od same tuge clo žingat user posted image . No, potem se je pa krvavitev začela ustavljat, kmalu vse belo in jaz se odločim, da uno jutro pred uradnim krvnim testom, doma nardim test. In kako je to zgledal? Navsezgodi zjutri, ko se mi je mudilo na šiht, vsa nestrpna, s polnim mehurjem, da sem komi zadržvala, jaz najprej na balkon na čik. Ker če bo test pozitiven, je to zadnji čik in je.bat ga, treba je enga za slovo user posted image . Test je bil pozitiven in od takrat ga nisem prižgala. In kot je rekla hedi, nobene panike, nobene abstinenčne krize. Parkrat mi je fejst zapasalo na kkšnem kofetu s kkšnim težkim kadilskim kompanjonom, sčasoma je pa tud to minil.

In za zaključek? Hja, kolkr mi zdej ni noben problem in mi je super, da ne kadim, me večkrat preganja, kaj pa potem? Želim si, da ne bi več kadila, ampak niti zdaleč nisem tolk suverena kot Rubin...

Ob kakšnem piru, v fajn družbi, bi ga blo nekoč tko svinjsko fajn spet potegnt...

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3918
30.5.2009 15:26:26   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: mlinčka

Ob kakšnem piru, v fajn družbi, bi ga blo nekoč tko svinjsko fajn spet potegnt...

OOo, jaaa...user posted image  Bi blo, uhh vem. Ja, mene je tut cel postopek pekla vest...user posted image user posted image

Belen, sej pravim-čist razumem, čist lahko bi tut jaz še zmeri kadila.user posted image
Ampak, kadarkol se "tolažim" kadar ga kaj lomim, da saj ta pa ta je pa še hujši, si mislim: zgledovat se je treba po boljših user posted image  
No al pa še eden iz zakladnice dobrih, starih: boj se slabega in upaj na dobro.
Mene pa sicer noben bog prej ne bi prepričal, da neham kadit, noben prepričevanje in nobene negativne ali pozitivne štorije, samo sama sem se lahko.

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3919
30.5.2009 15:40:31   
nokes
nujno moram še jaz povedat svojo zgodbo, ker bolj strastne kadilke od mene ni bilo nikjer:

torej, nazadnje sem bila že na dobrih 2 škatlah (se boljš sliši kot slabe tri) in kadila uhuhu dolgo, tud od srednje šole. edini premik v smeri bolj zdravega življenja je bil preklop iz boss mehkih na galuoisses rumene, (poleg globokega razmišljanja o tem, kako bi enkrat, nekoč, morda, če bi glih šlo, če ne pa tut ok, ..... nehala). pa sem vedno še našla Zadnjo škatlo, pa nova leta so šla mino, 3. januarja pa glih nije baš datum, vse stave so bile hitro pozabljenje, sem rajš tiste gajbe plačevala, itd, saj poznate te finte... finančne kalkulacije so bile tud bolj kot ne brez veze, saj dokler "skrbiš" samo za svojo rit, se še nekako izide. v glavnem pušila sem ko stara ciganka, prva misel zjutraj mi je bila čik in če ga ni bilo (redko, a se je kdaj zgodilo), sem lahko imela pokvarjen dan. no, nakar me ravno ta odvisnost v pravem pomenu začne motit, namreč ugotovim, da ga ni tolikšnega užitka ob prižganem čiku, kot je nasprotno velika jeza ali razdraženost, če čika nimam. no, ugotovim, kaj odvisnost v resnici pomeni, in to je: odsotnost svobode. jp, filozofiš, aber resnično.

vse to sem razmišljala natančno 22.2.2008 zvečer in pogledovala škatlo čikov, ki se je praznila. nakar si rečem, pustim si še 2 čika za jutri zjutraj. če me tale pamet še vedno drži, potem sta to zadnja 2 čika v mojem lajfu. grem spat.

ko se zbudim, po radiu slišim novico, da je umrl drnovšek. prižgem čik in odmeditiram nekaj o tem, kako se ljudje spreminjamo in o vrednotah, ki jih želim dati svojim otrokom (če bodo sploh kdaj). kar malo hudo mi je ob novici, nakar slišim sms, pogledam in rodilo se je malo bitjece, ki sta ga starša neizmerno ljubeče pričakovala, čestitke prijateljem in solze sreče. ko prižgem drugi čik in zraven smrkam malo mešano, žalost-sreča, razglabljam s seboj o življenju in smrti, ugotovim, da se okoli mene dogaja lajf, jaz pa prekleto žulim toti čik, ko da ga mam na roke prilimanega. in ugotovim, da je odločitev o prenehanju zrela in da bom kul. to je bil moj zadnji čik in obljubim, da ne bom kadila več.

tak, potem je prišlo drogiranje v IVF postopku, pa uspešen transfer, pa 2 pikici, pa krvavitve, pa visok pritisk, diabetes, in na koncu moje najsvetejše, ivana in vitan, zdrava in čudovita. na čike se še spomnim ne več.

nokes

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3920
30.5.2009 18:04:39   
Rubin.
Bravo babike, mlinčka, hedviga in nokes user posted image . Z vsem se strinjam, izpostavila bi edino ta citat od nokes:

IZVIRNO SPOROČILO: nokes
ugotovim, kaj odvisnost v resnici pomeni, in to je: odsotnost svobode. jp, filozofiš, aber resnično.

Tudi mene je to najbolj motilo, da sem morala vedno razmišljat o tem ali imam dovolj cigaret, da imam kak žep kam jih bom dala, v bistvo ne greš nikamor brez njih in na koncu so se mi zdeli že kot jetniška kugla okoli noge.

Je pa tudi res, kot je napisala Hedi, nobeno prepričevanje, moja mama je bila resnično vztrajna, ne pomaga, dokler se sam ne odločiš. Pa zavestno veš, kako si škoduješ, podzavestno pa prižgeš.

Moja dva cukra sta šla k tašči na obisk, jaz sem pa že vse pospravila in počistila hišo, sedaj pa kuham večerjo in čakam, da prideta, je že kar dolgčas user posted image .

Belen, a veš katera dva filma me pa nista razočarala, napram knjigam? Harry Potter in Gospodar prstanov.

Pa en popoldansko/večerni prigrizek, do večerje:

user posted image

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 3921
30.5.2009 18:53:57   
macko
Punce,

berem vas že itak od začetka, pa sem kar odlašala al se javim al ne. Pa sem zdej rekla zakva pa ne, zdej je že skrajni čas. Mam rok 6.10. in sem tako v 22. tednu. Ninčy, si končno dobila družbo. Čakamo dva nova člana (še nič otrok doma), spol pa je presenečenje. Tako na kratko.

Pa še komentar na kajenje, ko je tako vroča tema trenutno. Tut jest sem bila kadilka, pa sem itak imela plan nehat, ko zanosim. Pol pa zagledam plus, pa kar nisem in nisem mogla takoj. Sem zmanjšala na par cigaret na dan. No, čez en teden so se pa začele grozne slabosti, čikov od daleč nisem mogla povohat. Še danes mi grozno smrdijo. Tko da, upam da mi je uspelo in da po porodu/dojenju ne bom začela nazaj kadit. Bo sicer težko (tut moj je kadilec), a se bomo potrudili.

Lep preostanek vikenda.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3922
30.5.2009 20:58:29   
Rubin.
Dobrodošla macko, lepo da si se nam pridružila, sej veš več nas je bolj je veselo user posted image .

(odgovor članu macko)
Neposredna povezava do sporočila: 3923
30.5.2009 21:01:19   
Rubin.
user posted image  user posted image  Seznam dvojnih user posted image 2009 user posted image    user posted image

user posted image  
user posted image                                                             user posted image

Na vrsti smo JUNIJKE user posted image
user posted image   

Rosajelka  (1user posted image ; 0user posted image );  PDP 22. junij, dvojajčna user posted image  user posted image     

user posted image  
Almk       (1user posted image ; 0user posted image ); PDP   7. julij, dvojajčna  user posted image user posted image
Belen      (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 13. julij, dvojajčna  user posted image user posted image
Mlinčka   (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 16. julij, dvojajčna  user posted image user posted image
Evamaja (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 20. julij, dvojajčna  user posted image   user posted image   
Anja3      (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 31. julij, dvojajčna  user posted image  user posted image  
user posted image  
Sr               (2user posted image ; 1user posted image ); PDP   6. avgust, dvojajčna  user posted image  user posted image
Blanč          (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 10. avgust, dvojajčna  user posted image  user posted image   
Evica1978 (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 15. avgust, dvojajčna  user posted image  user posted image   
Shadow      (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 18. avgust, dvojajčna  user posted image   user posted image MB
Barbk         (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 20. avgust, dvojajčna   user posted image  user posted image     
user posted image  
Darjau   (3user posted image ; 2user posted image ); PDP 12. september,    ?jajčna   user posted image  user posted image
Rubin.    (4user posted image ; 1user posted image ); PDP 26. september, enojajčni   user posted image user posted image  MB
user posted image   
Ninčy   (1user posted image ; 0 user posted image ); PDP 5. oktober, ?jajčna user posted image   user posted image     

macko (1user posted image ; 0 user posted image ); PDP 6. oktober, ?jajčna user posted image   user posted image    

user posted image  

tara78       (1user posted image ; 0 user posted image  ); PDP   5. november, enojajčna user posted image user posted image MB
miška 73   (1user posted image ; 0 user posted image ); PDP 10. november, dvojajčna user posted image user posted image
dekle11     (1user posted image ; 0 user posted image ); PDP 17. november, dvojajčna user posted image user posted image
Klarissa     (4user posted image ; 0 user posted image ); PDP 18. november, enojajčna  user posted image  user posted image
ZALALUKA (2user posted image ; 2 user posted image ); PDP 30. november, dvojajčna user posted image   user posted image  

user posted image  user posted image  Seznam dvojnih user posted image  2010 user posted image    user posted image

user posted image  

Blueeyes*  (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 2. januar, dvojajčna  user posted image  user posted image      

Skupaj nas je 21 user posted image .

user posted image user posted image Č I M     D L J E     3 v 1 ! user posted image user posted image

Že dobile svoja zakladka:
user posted image

Pikica5 PDP 22.2.2009           rodila 28.12.2008, 32t 1d
user posted image  TAJ 2005g, 43,5cm     &        user posted image   MAJ 2045g, 44cm

Persida PDP 11.3.2009           rodila 7.1.2009, 31t 0d 
 user posted image  TOMAŽ 1550g, 41cm  &        user posted image   ANŽE 1840g, 43,5cm

Nokes PDP 9.3.2009               rodila 1.2.2009, 34t 6d
user posted image   IVANA 2040g, 46cm   &        user posted image   VITAN 2450g, 49cm

Hedviga PDP 2.3.2009             rodila 9.2.2009, 37t 0d
user posted image   ŠPELA 2140g, 47cm   &        user posted image   MIHA 2700g, 48cm 

Skorpija PDP 14.3.2009           rodila 17.2.2009, 36t 3d 
user posted image   TILEN 2690g, 47cm    &        user posted image DOMEN 2510g, 48cm

RM Maja PDP 26.4.2009           rodila 18.2.2009, 30t 3d 
user posted image   FRAN 1205g, 40cm     &        user posted image   DANE 1600g, 41,5cm

Šmarnogorka  PDP 15.5.2009  rodila 20.3.2009, 32t 0d
user posted image   BOR 1700g, ?cm          &       user posted image  VID 1340g, ?cm 

Suncicica  PDP 28.3.2009         rodila 21.3.2009, 39t 0d 
user posted image   STELLA  2700g, 48cm &       user posted image  PIJA 2490g, 47cm

Pikatara  PDP 17.4.2009          rodila 28.3.2009, 36t 0d 
user posted image   KAROLINA 2090g, 46cm &   user posted image   PATRIK 2350g, 46cm 

Mucka 25 
PDP 8.5.2009          rodila 2.4.2009, 34t 6d 
user posted image   TINA  1530g, ?cm        &       user posted image   NINA 1970g, ? cm

Dobrovoljčica  PDP 12.5.2009  rodila 4.4.2009, 34t 4d 
user posted image   EVA 1740g, 44cm        &       user posted image   MAJ 2100g, 46cm

Simona L 
PDP 19.6.2009          rodila 19.4.2009, 31t 2d  
user posted image   ZOJA  1650g, 44cm     &       user posted image   LIZA 1630g in 45cm

Lara light  PDP 26.5.2009         rodila 25.4.2009, 34t 5d

user posted image   ZARJA 1820g, 45cm    &       user posted image   IZAK 2100g, 46cm

Kalina PDP 5.7.2009                 rodila 28.4.2009, 30t 2d 
user posted image   NIKOLAJ 1180g, 37cm &      user posted image   MAKSIM 1110g, 37cm

Taškica PDP 17.5.2009            rodila 4.5.2009, 38t 1d 
 user posted image   JURIJ 2765g, 49cm    &       user posted image   ANDRAŽ 3160g, 51cm

Ona23 PDP 29. 5. 2009           rodila 8.5.2009, 37t 0d
user posted image  MARK 2650 g, 49cm     &       user posted image   BOR 2730g, 49cm

Kicsi PDP15.6.2009                  rodila 9.5.2009, 34t 5d 
user posted image  LOVRO 2480g  48cm    &       user posted image    TILEN, 2380g, 48cm

Snežinka4 
PDP 26.6.2009       rodila 9.5.2009, 33t 1d
user posted image   ROŠA 1780g, 43cm      &       user posted image   DAŠA 1970g, 42cm

Stijan  PDP 5.6.2009                 rodila 11.5.2009, 36t 3d 
user posted image    JAKOB 2310g, 45cm    &       user posted image  FLORJAN 2460g, 44cm

buba.miska  PDP 30.5.2009      rodila 14.5.2009, 37t 5d 
user posted image    ŽANA ?g, ?cm                 &       user posted image    KLEMEN ?g, ?cm 

_rosa  PDP 25.6.2009                rodila 15.5.2009, 34t 1d
user posted image    NEJA  1640g, ?cm         &        user posted image    NIKA 1810g, ? cm

buši2  PDP 15.6.2009                rodila 21.5.2009, 36t 3d 
user posted image    ALJA 2530g, 49cm       &       user posted image    NIKA 2460g, 48cm

amrica  PDP 8.6.2009                rodila 27.5.2009, 38t2d
user posted image    MAJA 2620g, 49cm       &       user posted image     TINA 2520g, 48cm

Skupaj je 23 user posted image .

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3924
31.5.2009 9:08:42   
Belen
jutro user posted image ,
wse še lepo spite??? user posted image
se zbudim malo prej, in ni sončka, zunaj je wse oblačno..... mogoče dežja lih ne bo še....ampak.... prawo nedeljsko wreme.... user posted image

komaj čakam naslednji teden mam pregled w sredo po 4 T da widim moje pikice .... user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?