Anonimen -> RE: ajdova juha (13.3.2008 18:08:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: gojska Isto, pa tudi kot rižoto, zelo dober pa mi je tudi piščanec pečen na ajdovi kaši. a kašo prvo skuhaš, pol pa v pečico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image] bom danes kr z gobicami nardila, moram lanske jurčke porabit To sem jedla enkrat v Slovenskih goricah na turistični kmetiji Firbas (je to reklama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]?) in je bilo božansko, ne vem pa recepta, sem ga naredila po svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ni čisto isto, je pa dobro. Recept: V pekač nasujem oprano in nekuhano kašo in jo zalijem z mešanico vode in mleka (pol pol), pa še nekaj žlic kisle smetane dam vmes. Tekočine mora biti toliko, da sega ravno do roba kaše. Solim in popram, na to pa položim osoljene kose piščanca (meni so najboljša bedrca), lahko tudi vegetiraš, dodaš kakšno začimbo (timijan, bazilika, po okusu) in potem vse skupaj dam v pečico na 200 stopinj. Vmes zalivam kašo z mlekom ali vodo, po želji, da je kaša močnata. Ko postane meso zlatorjavo, je pečeno. Lahko pa to narediš tudi ločeno, skuhaš kašo in jo začiniš s kislo smetano in posebej spečeš piščanca. Qwasy, nič hudega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sem jaz spraševala to za lečo in čičeriko, mi bo prav prišlo, hvala.
|
|
|
|