Anonimen -> RE: Pozdravljene Štajerke (13.3.2008 15:18:32)
|
Da še jaz podam svoje mnenje. Me veseli, da se odločata za naše mesto. Kar se tiče naselij je tako. Kot so že ostali pred menoj predlagali je nekako najboljša lokacija Tabor. Je najbližje mestu. Sam sem s Tabora, do centra mesta (Glavni trg) imam slabih 15 minut normalne hoje. Tabor je malo starejši del mesta, dosti manj blokov kot npr. v spalnih naseljih Nova Vas I in II, Pobrežje, Tezno, Borova Vas. Čeprav se zdaj intenzivno gradi novo blokovsko naselje v okolici Magdalene. To je ta je del med začetkom Betnavske in Ljubljansko, ki ga imajo v planu graditi še kakšna 2-3 leta. Cene stanovanj temu primerno visoke vendar še vedno ne toliko kot npr. v Radvanju (del pod Pohorjem), ki ti ga osebno odsvetujem. Moje mnenje je, da je ta del mesta močno precenjen z ozirom, da so zaradi želje po ogromnih zaslužkih zgradili odločno preveč vrstnih hišk in stanovanjskih blokov. Če že Radvanje, ki sicer ima dobre avtobusne povezave z mestom, potem glejta na predelu Rožne doline kjer je tudi več Marlesovih naselij vkolikor si lahko privoščita vrstno hiško (Varlovo naselje npr.). Da se vrneva na Tabor. Z ozirom da gre za malce starejši del mesta lahko izbirata tudi malenkost starejše stanovanje (nekje letnik `65 - `70) z malenkost nižjo ceno ali pa del Tabora okrog Goriške in Betnavske, ki je sicer malenkost novejši od prejšnjega vendar je kakšen kilometer južneje proti Pohorju kar pomeni za toliko dlje mestu. GLede spalnih naselij, težko rečem za druga kot Novo Vas II kjer sem včasih živel. Zelo odvisno v katerem delu se nahajaš. Osebno bi se izogibal višjim blokom, raje imam 4-nadstropne bloke, kjer je manj gužve.
|
|
|
|