Anonimen -> RE: Kakšne tašče so vaše mame? (12.3.2008 13:08:24)
|
Pa ravno, ko sem se odločil, da ne bom rekel nobene čez sojo taščo se najdeš ti in želiš, da bom iskren... Toliko besed, kot je tukaj bilo prepredenih na to temo, bi lahko brez problema tvorilo nedokončano knjigo. Glede tašče pa tako. Kaj naj ti razlagam. Pač je kakršna je, nekoč me je to zelo motilo, potem sem nekatere stvari sklenil in se bil dosti bolj toleranten, sedaj pa mi zadnje čase moja potrpežljivost in pozitivizem pešata in postajam jezen. Je pač ena tistih tipov žensk, ki jo lahko uvrstimo v kontrol frike. Klasična zgodba o težkem otroštvu s pregovorno zahtevnimi slovenskimi (beri balkanskimi) starši, ki so svoje upe preusmerili na 6 let mlajšega brata, ki je še danes bogec, do nje pa se obnašajo mačehovsko. Za kar jo pomilujem. Zato se je odločila popraviti krivico tega sveta, rodila samo enega otroka (mojo ženo), da se le-temu ne bi godila krivica kot se je njej in ga razvadila. Ker je njen produkt, na žalost, njeno največje razočaranje (očitek v afektu, ki je prezrcaljena slika odnosa njene matere do nje) se sedaj s ponovno istimi metodami zateka v ravnanju struge pri našem starejšem otroku. Zgoraj sem napisal kontrol frik, prevedite to na odnos do malega otroka in dobite rezultat. Zelo sarkastična ženska okrog katere so vsi ljudje več ali manj zanič razen nje same, ki pogosto zatava v situacije kjer sebe vidi kot žrtev in druge kot skrajno nehvaležna bitja, ki ne prepoznajo njenih naporov, da bi poskušala situacijo urediti. Preko nje se lomijo vsa naša kopja. In še to malo sreče, ki jo ima z našim sinom ji ne dovolimo. Skrajno nepravični smo!
|
|
|
|